reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
U nas waga 9160g i 79cm. Strasznie szybko rośnie 😲🙂💪

Mieliśmy szczepienie na meningokoki i to pierwsze takie które było widać że młodemu dało w kość. Co chwilę chciał spać, ciągle jadł, marudził i te kupki ... 2 dni wycięte z życia.
Aż się boję bo na meningokoki pierwsza dawkę mamy w sierpniu 😐

Nie wiem czemu ale moja pediatra stwierdziła, że możemy się chwilę wstrzymać i zrobić meningokoki po 1 r.ż

Dziewczyny jak u Was wyglądało ząbkowanie? Była gorączka jak tak to ile trwała i czy było widać po dziąsłach że coś idzie? My tydz temu mieliśmy nie więcej niz 38 później czerwone gardło i dostała antybiotyk. Ogólnie jest marudna i dzisiaj widzę że jest ciepła i ma tak 37.5...😐 A zębów jeszcze nic

Dziewczyny jak u Was wyglądało ząbkowanie? Była gorączka jak tak to ile trwała i czy było widać po dziąsłach że coś idzie? My tydz temu mieliśmy nie więcej niz 38 później czerwone gardło i dostała antybiotyk. Ogólnie jest marudna i dzisiaj widzę że jest ciepła i ma tak 37.5...😐 A zębów jeszcze nic
Do tego nie chce jeszcze. Tylko trochę cyca i takie bardziej wodniste kupki robi 😐

Pewno ciągnie ten bardziej wodnisty pokarm, stąd i kupki są wodniste... Myślę że nie ma co podejrzewac biegunki. Gorąco jej i może stąd odczuwa większe pragnienie niż głód. A zęby mają to do siebie że przy nich łatwo o infekcję 😒 a wychodzą nawet 2 tygodnie....
Ja ponad tydzień temu podejrzewałam zęby a okazało się że trzydniowka 😒

Nie wiem czemu ale moja pediatra stwierdziła, że możemy się chwilę wstrzymać i zrobić meningokoki po 1 r.ż
U nas ostatnia dawka musi być około 1r.ż., bo planujemy w listopadzie/grudniu wysłać młodego do żłobka. Tak naszą pediatra wyplanowała 🙂
Do tego nie chce jeszcze. Tylko trochę cyca i takie bardziej wodniste kupki robi 😐
U nas co ząb to inaczej wygląda ale nigdy nie było temperatury. Był marudny, śpiący, były luźne kupki, niechęć do kawałków jedzenia (tylko papki) lub często ale mało jadł 🙂

U nas ostatnia dawka musi być około 1r.ż., bo planujemy w listopadzie/grudniu wysłać młodego do żłobka. Tak naszą pediatra wyplanowała 🙂

U nas co ząb to inaczej wygląda ale nigdy nie było temperatury. Był marudny, śpiący, były luźne kupki, niechęć do kawałków jedzenia (tylko papki) lub często ale mało jadł 🙂
U nas zęby bardzo podobnie. Kilka dni temu wyszłedł już 4ty jego ząb (2 u góry). To był najgorszy ząb do tej pory. Cała rodzina się przy nim umęczyła.

Wczoraj pierwszy raz sam siadł :)

U nas nadal brak zebow. Jak robil wiecej kupek i byl mega marudny plus nie chcial jesc. Jadl prawie o polowe mniej mleka to pediatra kazala zrobic mocz bo moglo to byc zakazenie. Na szczescie mocz wyszedl dobrze a potem nagle zaczal jesc i zaden zab nie wyszedl. Nie mielismy temoeratury podwyzszonej a jak u was jest to lepiej mocz zrobic. Nawet gdyby to sie okazal tylko zab to lepiej zrobic niz zeby wdalo sie zakazenie :) u nas chrupki wcina, probowal owocki w kawalkach i na razie sie bawi ale taka kolej rzeczy

reklama
Do góry