reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2020

Jeśli przybiera to bym się nie martwiła 😉

Mój ma dni że zje 980ml mleka, a są dni że ledwo 600ml. Masa rośnie więc się nie martwię 😉
To dużo mój tak ok 720 ml I to muszę się nagimnastykowac a jak wypije więcej danego dnia to kolejnego już tylko trochę ponad 600ml więc za dużo nie je

reklama
To sporo 980ml. U nas w ciągu doby wypija ok 600- 650 ml ale są dni że wypije tylko 580 ml. Rekord to był 720 ml. Tygodniowo przybiera ok 190g. Jak to neonatolog powiedziała że ona jest drobnej budowy i żołądek ma mały
Zgodnie z zaleceniami producenta powinien zjadać 900ml (5x180), więc te 80ml więcej to nie aż tak dużo :) ale racja, to tylko kwestia dziecka. Dziś póki co zjadł tylko 360ml więc dziś będzie miało 😛

Dziewczyny czy wasze dzieciaczki też zaczęły tak wędrować po łóżeczku? Mojego zaczynam w nocy znajdować w przeróżnych pozycjac... ręce i nogi między szczebelkami głowa przy szczebelkach... a potem się denerwuje bo nie może wyciągnąć rączki z pomiędzy szczebelek i się budzi...zastanawiam się nad ochraniaczem do łóżeczka ale trochę się boję żeby buźki do tego nie przestawił w nocy jak tak wedruje... macie ochraniacze w lozeczkach?

Ostatnia edycja:
Dziewczyny czy wasze dzieciaczki też zaczęły tak wędrować po łóżeczku? Mojego zaczynam w nocy znajdować w przeróżnych pozycjac... ręce i nogi między szczebelkami głowa przy szczebelkach... a potem się denerwuje bo nie może wyciągnąć rączki z pomiędzy szczebelek i się budzi...zastanawiam się nad ochraniaczem do łóżeczka ale trochę się boję żeby buźki do tego nie przestawił w nocy jak tak wedruje... macie ochraniacze w lozeczkach?
Kładziemy go równolegle i najczęściej w nocy jest przekrecony w prawo o 45° z jedną ręką między szczebelkami. Ale nie myślimy o ochraniaczach

Ostatnia edycja:
U mnie jest podobnie dziś założyłam szczebelki kocykiem to w nocy to wyciągnął a tak to po kilka razy wstaje I go poprawiam bo jak utnie mu noga bądź ręką między szczebelkami to krzyczy

Witam Chciałam zapytać jak rozszerzanie diety? Mały chętnie próbuje nowych smaków czy 4 miesiac to nie jest za wcześnie I jak z siedzeniem dziecka?
Karmie go w pozycji półsiedzącej w nosidełku, lub lekko sadzam go na moich kolanach i podpieram plecki. Jabłko z dynią ładnie zjadł, teraz mamy marchew z jabłkiem- słoiczek dziele na razie na 3 razy.
Jaś pomaga sobie w jedzeniu rączkami i mimo śliniaka bluzeczka jest do prania i cała buzia do mycia 😅
Czy nie jest za wcześnie? Wydaje mi sie że nie, starsze dzieci też tak karmiłam.
Jaś też pomału wędruje na boki 🙂, ale ochraniaczy nie będę kupować.

Cześć dziewczyny, jestem załamana i potrzebuje dobrego słowa. Wczoraj odebrałam wynik testu na covid-pozytywny. Bardzo boję się o Mikołaja, żeby nie załapał. Chodzę w maseczce, dezynfekuje sie, szoruje ręce ale przecież zanim zrobilam test to nie nosiłam maseczki, nie izolowałam się aż tak bardzo. Czy którejś z Was też ten problem dotyczył? Jak dzieci na to reagowały? Izolacja Mikusia do 15 kwietnia... A tak sie pilnowalam. Nikt nas jeszcze nie odwiedził nawet moja mama a i tak załapałam. 😩

Ostatnia edycja:
Mikołaj też wędruje. Kręci się na boki, przesuwa pupę i "chodzi" po łóżku. Nie mam ochraniaczy i nie będę zakładała.

reklama
Cześć dziewczyny, jestem załamana i potrzebuje dobrego słowa. Wczoraj odebrałam wynik testu na covid-pozytywny. Bardzo boję się o Mikołaja, żeby nie załapał. Chodzę w maseczce, dezynfekuje sie, szoruje ręce ale przecież zanim zrobilam test to nie nosiłam maseczki, nie izolowałam się aż tak bardzo. Czy którejś z Was też ten problem dotyczył? Jak dzieci na to reagowały? Izolacja Mikusia do 15 kwietnia... A tak sie pilnowalam. Nikt nas jeszcze nie odwiedził nawet moja mama a i tak załapałam. 😩
Nie wiem czy ta maseczka ma sens skoro jesteś z nim cały czas...
Dużo zdrówka!

Do góry