Śliczny chłopak rosną nam te dzieciaczkiJaś dziś skończył 4 miesiące
Wedle mego planu dostał pierwsze jedzonko- jabłko z dynią,bo rzadsza konsystencja Zobacz załącznik 1252613
reklama
Jaki już duży kawaler ależ on słodkiJaś dziś skończył 4 miesiące
Wedle mego planu dostał pierwsze jedzonko- jabłko z dynią,bo rzadsza konsystencja Zobacz załącznik 1252613
Może I ja spróbuję z większym przepływem choć zageszczonego mleka nie chce już próbowalamJa dzisiaj spróbowałam z większym przepływem smoczka i zagęściłam mu mleko nutritonem, mały tak szybko wypił, że nie zdążył zacząć marudzić, a butelka już pusta była.
My od jakichś 2 tygodni mamy smoczek 3m+ to czasami brodą jej się wylewa. Może faktycznie to taki czas wszystko inne jest dużo ciekawsze niż jedzenie. Zastanawiam się jak to będzie z rozszerzeniem diety chyba trzeba będzie się nagimnastykować żeby spokojnie zjadły
Martini4
Fanka BB :)
Ja mam rano tak, że młody mega zainteresowany wszystkim tylko nie jedzeniem. Zje 30ml i tyle, ale za godzinę się upomni o resztę ;p włączyło im się 3d stąd myślę że tacy zainteresowaniMy od jakichś 2 tygodni mamy smoczek 3m+ to czasami brodą jej się wylewa. Może faktycznie to taki czas wszystko inne jest dużo ciekawsze niż jedzenie. Zastanawiam się jak to będzie z rozszerzeniem diety chyba trzeba będzie się nagimnastykować żeby spokojnie zjadły
Mój ma podobnie nie chce jeść rano ale też nie upomina się za godzinę jak zawsze dopiero zje po 2,5 -3 godzinach ogólnie nie dojada prawie co butelka trochę mnie to martwi żeby nie było za mało jedzonkaJa mam rano tak, że młody mega zainteresowany wszystkim tylko nie jedzeniem. Zje 30ml i tyle, ale za godzinę się upomni o resztę ;p włączyło im się 3d stąd myślę że tacy zainteresowani
Martini4
Jeśli przybiera to bym się nie martwiłaMój ma podobnie nie chce jeść rano ale też nie upomina się za godzinę jak zawsze dopiero zje po 2,5 -3 godzinach ogólnie nie dojada prawie co butelka trochę mnie to martwi żeby nie było za mało jedzonka
Mój ma dni że zje 980ml mleka, a są dni że ledwo 600ml. Masa rośnie więc się nie martwię
To sporo 980ml. U nas w ciągu doby wypija ok 600- 650 ml ale są dni że wypije tylko 580 ml. Rekord to był 720 ml. Tygodniowo przybiera ok 190g. Jak to neonatolog powiedziała że ona jest drobnej budowy i żołądek ma małyJeśli przybiera to bym się nie martwiła
Mój ma dni że zje 980ml mleka, a są dni że ledwo 600ml. Masa rośnie więc się nie martwię
Ce2793
My byliśmy w 3 miesiącu i mamy ponownie przyjść w 6.Cześć dziewczyny, czy robiłyście swoim maluszkom ponowne badanie bioderek? My mieliśmy w 4 tygodniu pierwsze i narazie nic dodatkowo. Zapisałam się na teleporade do ortopedy w Medicover, żeby mi wyjaśnił ale wcześniej podpytam Was.
My to samo. Niepotrzebnie panikowałam. Młody dzielnie znosiJak maleństwo znosi te wszystkie wkłucia?
U nas tylko raz mu się udało ale może być opóźniony przez złe napięcie mięśniowe. Byliśmy u fizjoterapeuty i powiedziała, że już mógłby zacząć się przewracać ale jeszcze spokojnie można dac mu na to miesiąc.Moj synek wczoraj skończył 15 tygodni i też przewraca się na boki i z pleców na brzuch. Jak noszę go przodem to próbuje zadzierac główkę. Też się martwię czy nie za szybko to wszystko.
reklama
Ce2793
My odstawilismy kilka dni temu po 2 miesiącach.Czy ktoś jeszcze podaje delicol? Czy już przestaliscie chciałabym powoli go odstawić a pediatra stwierdził że mogę to zrobić jesli zechcę
Czytałam, że może ich już wszystko interesować. Ja pokazuję mężowi żeby odszedł jak młody dostaje butlę bo wtedy koniecMy od jakichś 2 tygodni mamy smoczek 3m+ to czasami brodą jej się wylewa. Może faktycznie to taki czas wszystko inne jest dużo ciekawsze niż jedzenie. Zastanawiam się jak to będzie z rozszerzeniem diety chyba trzeba będzie się nagimnastykować żeby spokojnie zjadły
W ogóle wyrzuciło mnie z wątku i kilka dni myślałam, że cisza. Teraz nadrabiam.
Byliśmy jeszcze u pediatry prywatnie, którą bardzo polecają. Nie przyznałam się, że problem z napięciem jest ale to sama zauważyła. Zrobiła usg brzucha i wywiad i potwierdziła kolki. Dodatkowo kazała zacząć przepajać i robić odstępy w karmieniu co 3 godziny. Myślała, że młody ma ok 5 miesięcy. Wg niej za szybko przybiera na wadze. Ma jakieś 64cm i waży 6800g.