Madzialena8787
Fanka BB :)
Dziewczyny zwłaszcza które karmią mm czy w czyscicie język maluszka? Mój ma biały nalot na języku czytałam że to od mleka i się zastanawiam czy to czyścić czy nie?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja czyszczę przy wieczornej toalecie. Gazik zamoczony w przegotowanej wodzie daję na palec i przemywam język, dziąsła i podniebienie. Położna polecała by pleśniawki nie wyszły, bo ponoć po mm dość często się pojawiająDziewczyny zwłaszcza które karmią mm czy w czyscicie język maluszka? Mój ma biały nalot na języku czytałam że to od mleka i się zastanawiam czy to czyścić czy nie?
Dobrze wiedzieć ja dotąd nie czyscilam zacznę od dzisiaj a podajesz wodę pomiędzy karmieniami?Ja czyszczę przy wieczornej toalecie. Gazik zamoczony w przegotowanej wodzie daję na palec i przemywam język, dziąsła i podniebienie. Położna polecała by pleśniawki nie wyszły, bo ponoć po mm dość często się pojawiają
Nie, pytałam też o to położną, ale mówiła że dziecka nie da się przekarmić i mogę podawać wodę tylko jak widzę, że młody ma problemy z kupką. A jako że problemów nie mamy to lecimy tylko mm (młody średnio zjada 800ml dziennie mleka)Dobrze wiedzieć ja dotąd nie czyscilam zacznę od dzisiaj a podajesz wodę pomiędzy karmieniami?
Od 1.20 był spokój i przespaliśmy całą noc. Dziś też jest ok więc narazie odpuściliśmy pediatręI co powiedział lekarz ja mam wizytę w przyszłym tygodniu I też zastanawiam się czy nie przyspieszyć bo mały marudny I najlepiej mu na recach a ile można
My też już po pierwszym szczepieniu. Skojarzone + rotawirusy. Maleńka przespała cały dzień z przerwa na karmienie. Ok. 19 zauważyłam u niej gorączkę w okolicach 38 st. ehhPrzeżyliśmy dzisiaj z młodym pierwsze szczepienia póki co wszystko ok, tylko więcej śpi - nie narzekam .Młody ma małe czerwone kropki na szyi i dekolcie, są one delikatnie chropowate.
Lekarka obejrzała i kazała kąpać w emolientach i jak nie będzie poprawy z skórą na szyi to wysyła nas do dermatologa. Natomiast położna poleca kąpiel w krochmalu... I bądź tu mądry czy któraś kąpała w krochmalu?
No i mamy już 5kg
Też słyszałam że może być gorączka i dziecko jest marudne po szczepieniuMy też już po pierwszym szczepieniu. Skojarzone + rotawirusy. Maleńka przespała cały dzień z przerwa na karmienie. Ok. 19 zauważyłam u niej gorączkę w okolicach 38 st. ehh
To super wiadomości, oby tak dalej - z dnia na dzień w lepszej formieCześć
Dawno sie nie odzywałam...
Jesteśmy z Jasiem w szpitalu. W piątek miał zrobioną stomie i po raz drugi pobrali mu wycinki z jelit do badań.
Dziś już Jaś już zaczyna ładnie jeść,ale na razie po 60ml. Kroplówki sie w niego leją,ale mały jest już w dużo lepszej formie