reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2020

Dawno do was nie zaglądałam... Jaś jest strasznie czasochłonny 😅
Wczoraj była u nas położna- ważymy już 4700 🙂, waga urodzeniowa 3320.
Dziś miało być szczepienie,ale musieliśmy odwołać bo w niedziele wracamy do szpitala na dalszą diagnostyke hirszbrunga. Pewnie posiedzimy z tydzień- oby nie dłużej.
Na wizycie w poradni chirurgicznej lekarz był zdziwiony, że Jaś nie miał rtg z kontrastem- ponoć to bardzo ważne badanie w podejrzeniu tej choroby. Więc będzie to rtg robione i potem ponowne pobranie wycinków z jelit,bo tamten wynik był niemiarodajny.😔
Nie mam o tym zielonego pojęcia ale wydaje mi się ze jak przybrał na wadze to bardzo dobry znak 😊 jesteś bardzo silna. Trzymam kciuki za małego Jasia.

Mhm. Czyli tak jak u mnie. A wiesz ile to trwało? Te bóle itp? To były dwa tygodnie czy nawet 4? 🙈 Już mam dość
No więc prawa pachwina bolala mnie od 6 miesiąca ciąży o_O przez to wyraźnie kulałam. Reszta rzeczy przyszła miesiąc przed porodem. Najbardziej bałam się tego pecherza bo tak piekl , że nie moglam usiedzieć. Mała uderzała w niego główką.
Pamiętaj że zawsze znajdzie się ktoś kto ma gorzej 😁 ja sobie tak mowilam. A tak z ciekawosci: czy to będzie dziewczynka ☺?
Jeśli to Twoja pierwsza ciąża to obserwuj czy brzuch się obniża bo to taki dobry zwiastun porodu wg mnie. Jeśli ciąża jest zdrowa i donoszona to na przyspieszenie polecam kilka rundek po schodach - na mnie podzialalo.

reklama
Nie mam o tym zielonego pojęcia ale wydaje mi się ze jak przybrał na wadze to bardzo dobry znak 😊 jesteś bardzo silna. Trzymam kciuki za małego Jasia.

No więc prawa pachwina bolala mnie od 6 miesiąca ciąży o_O przez to wyraźnie kulałam. Reszta rzeczy przyszła miesiąc przed porodem. Najbardziej bałam się tego pecherza bo tak piekl , że nie moglam usiedzieć. Mała uderzała w niego główką.
Pamiętaj że zawsze znajdzie się ktoś kto ma gorzej 😁 ja sobie tak mowilam. A tak z ciekawosci: czy to będzie dziewczynka ☺?
Jeśli to Twoja pierwsza ciąża to obserwuj czy brzuch się obniża bo to taki dobry zwiastun porodu wg mnie. Jeśli ciąża jest zdrowa i donoszona to na przyspieszenie polecam kilka rundek po schodach - na mnie podzialalo.
Córeczka. Pierwsza ciąża. Brzuch się znacznie obniżył właśnie z wczoraj na dzisiaj. Od dwóch tygodni mam bóle a dziś silny ból pleców miałam przez 8h. Przed chwilą wzięłam kąpiel i puściło...
Skurcze mam niezależnie od bólu, nieregularne..

Córeczka. Pierwsza ciąża. Brzuch się znacznie obniżył właśnie z wczoraj na dzisiaj. Od dwóch tygodni mam bóle a dziś silny ból pleców miałam przez 8h. Przed chwilą wzięłam kąpiel i puściło...
Skurcze mam niezależnie od bólu, nieregularne..
No właśnie chyba przy corkach tak jest ze wszystko boli 😁 to są skurcze przepowiadajace na pewno i nie są one żadnym wyznacznikiem porodu. Dzieciaczki zazwyczaj nie spiesza się na świat 😁 czekaj na termin. Obserwuj czy czop sluzowy nie odpadł, czekaj na regularne skurcze, sprawdzaj czy nie popuszczasz wód płodowych (mają taki slodkawy zapach i są wodniste). Cierpliwości kochana 😁

U nas trądzik zmalał, za to ciemieniucha się powiększyła 😟
Ja też już nie wiem co robić, mały był cały wysypany na buzi, pediatra stwierdziła, że uczulony na białko mleka. Podaje teraz bebilon pepti wysypka schodzi to znowu kupka co 3 dni i śmierdzące gazy. Ciemieniucha też nam wyskoczyła ehh masakra chyba będę stałym bywalcem u pediatry...

Jak u Was z trądzikiem, lepiej? Nas wysypało tydzień temu i nadal się utrzymuje. Położna mówi, że po 2-3 tyg sam zniknie.
U nas bardzo pomógł ten krem trojaktywny już po 2 dniach była widać poprawę. Teraz już praktycznie nie ma nic może że dwie jakieś kropeczki. Za to zaczynamy walkę z ciemieniucha.

U nas bardzo pomógł ten krem trojaktywny już po 2 dniach była widać poprawę. Teraz już praktycznie nie ma nic może że dwie jakieś kropeczki. Za to zaczynamy walkę z ciemieniucha.
Ten krem z oillatum?
A jak ściągacie pokarm laktatorem jakim? Jak mam ten ręczny i próbowałam raz to strasznie potem sutki mnie bolały. No i ręce ☹️ Nie udało mi się ściągnąć za dużo ale przynajmniej sprawdziłam, że Mała nie ma problemu z piciem z butelki 😉

Ten krem z oillatum?
A jak ściągacie pokarm laktatorem jakim? Jak mam ten ręczny i próbowałam raz to strasznie potem sutki mnie bolały. No i ręce ☹️ Nie udało mi się ściągnąć za dużo ale przynajmniej sprawdziłam, że Mała nie ma problemu z piciem z butelki 😉
Przepraszam zle napisałam firmę🤦‍♀️ to z emolium jest ten krem. Spróbuj może u was też pomoze.

reklama
Ten krem z oillatum?
Ja mam laktator elektryczny i jestem zachwycona. Mam philips avent. Nawet nie chce myśleć jak to by było ściągać ręcznym. 😱 jeśli dużo odciągacz to elektryczny jest najlepszym wyborem. Ja myślałam ze mi się nie przyda bo będę karmić piersią, ale aktualnie przy testowaniu alergii i refluksu co drugie/trzecie karmienie idzie mm, więc odciągam. Brakuje mi jeszcze jakiegoś sprytnego rozwiązania żeby nie otrzymać laktatora i mieć wolne ręce :D

Do góry