reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Obym przeżyła do wtorku bo boję się że to pozamaciczna i niedozyje . Strasznie się boję rozerwania jajowodu ;(
Wiem dziewczyny że strasznie tutaj truje tym tematem ale mam taką traumę że nie wiem co mam ze soba zrobic
Pamiętam, że miałaś wysoki progesteron a z tego co kiedyś czytałam/słyszałam przy pozamacicznej on jest na poziomie 7 więc spokojnie. Tak samo z betą, ładnie nam przyrasta a przy pozamacicznej najczęściej kiepsko. Uszy do góry, ktory masz dzisiaj tydzień ciąży? Bo chyba idziemy podobnie i będą nam towarzyszyć podobne odczucia 😉

Pamiętam, że miałaś wysoki progesteron a z tego co kiedyś czytałam/słyszałam przy pozamacicznej on jest na poziomie 7 więc spokojnie. Tak samo z betą, ładnie nam przyrasta a przy pozamacicznej najczęściej kiepsko. Uszy do góry, ktory masz dzisiaj tydzień ciąży? Bo chyba idziemy podobnie i będą nam towarzyszyć podobne odczucia 😉
Z tym progesteronem słyszałam, z beta to różnie bywa bo ja miałam ostatnim razem piękne przyrosty . Ja mam dzisiaj 4+6 .

A mam takie pytanie do was , bolą was jajniki?
Bo ja co jakiś czas odczuwam nie tyle co ból A dyskomfort po prawej stronie czyli tam gdzie była owulacja , czytalam że może to byś od tego że jajnik z którego była owulacja pracuje, produkuje progesteron . Chciałam zapytać czy ktoś tak ma . Czujecie jeden jajnik czy raczej dwa ?
Mnie bolał STRASZNIE ten jajnik, z którego miałam owulacje i bolał mnie tak przez ponad tydzień praktycznie non stop. Nieraz aż się skręciłam. Zdążyłam już przepłakać swoje, ze to na 100% pozamaciczna, bo niemożliwe, żeby bolało mnie tak bez powodu. Na wizycie okazało się ze wszystko jest ok, pani doktor tez zrobiła przegląd tego jajnika co mnie bolał i tez było wszystko dobrze. Po kilku dniach ten ból puścił zupełnie. Teraz od czasu do czasu mnie zakłuje. Wiec nie ma co się martwić na zapas, ale wiadomo jak to jest. Będzie dobrze:)

A mam takie pytanie do was , bolą was jajniki?
Bo ja co jakiś czas odczuwam nie tyle co ból A dyskomfort po prawej stronie czyli tam gdzie była owulacja , czytalam że może to byś od tego że jajnik z którego była owulacja pracuje, produkuje progesteron . Chciałam zapytać czy ktoś tak ma . Czujecie jeden jajnik czy raczej dwa ?
Ja tak mam od wczoraj a to jest czas kiedy miałabym owulacje normalnie i podobno organizm potrzebuje trochę czasu żeby funkcjonować inaczej niż normalnie.wiec to zupełnie normalne

Dzień dobry :)
Witam się w 6+0:)
Wczoraj pierwsze USG, dzidzia ma 0.27cm i mamy pikajace serduszko :)
Termin porodu na 12.12

Załączniki

• 20200416_192359.jpg
    20200416_192359.jpg
    641,7 KB · Wyświetleń: 86
Ostatnia edycja:
reklama
Do góry