reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

W
Leukocyty w ciąży mogą być podwyższone. Ja od połowy ciąży mam podwyższone jakoś koło 14 a normę mam 10...ale doktorka mnie uspokaja że to normalne i jak beda wyższe niż 15 to wtedy można się martwić... Ale trzeba je również interpretować z innymi wskaźnikami... Ja morfologia będę robić w przyszłym tygodniu przed wizytą i ciekawa jestem jak mi wyjdzie hemoglobina bo z miesiąca na miesiąc zaczęła mi spadać i ostatnio była na granicy normy...
Mi na ostatnich badaniach też poleciała, ale mieściłam się w normach, a na badaniach wczorajszych mam znowu, że wzrosła:) więc może u Ciebie Te podskoczy w górę. Wysysają z nas te dzieciaczki :)

reklama
Co do wyprawki to brakuje mi pojedynczych rzeczy ale mysle ze na spokoju dokupie i bede powoli prac i pakowac torbe ;) czekam jeszcze na kilka zamowien az przyjda

Co do wyprawki to brakuje mi pojedynczych rzeczy ale mysle ze na spokoju dokupie i bede powoli prac i pakowac torbe ;) czekam jeszcze na kilka zamowien az przyjda
Mam tak samo i korzystając podobno z jutrzejszej pogody też się wezmę za pranie :) jakoś odwlekam pakowanie torby, ale ze teraz już leci 34 tydzień to już nie ma na co czekać..

Leukocyty w ciąży mogą być podwyższone. Ja od połowy ciąży mam podwyższone jakoś koło 14 a normę mam 10...ale doktorka mnie uspokaja że to normalne i jak beda wyższe niż 15 to wtedy można się martwić... Ale trzeba je również interpretować z innymi wskaźnikami... Ja morfologia będę robić w przyszłym tygodniu przed wizytą i ciekawa jestem jak mi wyjdzie hemoglobina bo z miesiąca na miesiąc zaczęła mi spadać i ostatnio była na granicy normy...
Jutro jadę robić morfologię I mocz więc przekonam się jak wyniki choć U mnie z miesiąca na miesiąc są słabsze Też mam podwyższone leukocytów I hemoglobinę na pograniczu dolnej normy W ost badaniu dodatkowo miałam bakterie w moczu I dostałam antybiotyk
Ja dopiero teraz wzięłam się za zakupy I powoli kompletuję wyprawkę Dziewczyny kupujecie pieluchy wielorazowe czy stawiacie na pampersy? Ponadto jaki krem pielęgnacyjny kupujecie dla maluszka (nie chodzi mi o krem na odparzenia)?

Jutro jadę robić morfologię I mocz więc przekonam się jak wyniki choć U mnie z miesiąca na miesiąc są słabsze Też mam podwyższone leukocytów I hemoglobinę na pograniczu dolnej normy W ost badaniu dodatkowo miałam bakterie w moczu I dostałam antybiotyk
Ja dopiero teraz wzięłam się za zakupy I powoli kompletuję wyprawkę Dziewczyny kupujecie pieluchy wielorazowe czy stawiacie na pampersy? Ponadto jaki krem pielęgnacyjny kupujecie dla maluszka (nie chodzi mi o krem na odparzenia)?
Ja kupiłam 10 pieluch wielorazowych i 3 flanelowe, jakość tetrowych mnie przeraziła bo są takie cienkie, że dosłownie prześwitują i nie wiem czy ja źle trafiłam czy teraz takie robią. Stawiam na pampersy, a jedną pieluchę tetrową będę dawała na pampersa, żeby bobas miał szerzej bioderka. Ja postawiłam na ziajkę jeśli chodzi o kosmetyki.

Ja kupiłam 10 pieluch wielorazowych i 3 flanelowe, jakość tetrowych mnie przeraziła bo są takie cienkie, że dosłownie prześwitują i nie wiem czy ja źle trafiłam czy teraz takie robią. Stawiam na pampersy, a jedną pieluchę tetrową będę dawała na pampersa, żeby bobas miał szerzej bioderka. Ja postawiłam na ziajkę jeśli chodzi o kosmetyki.
My raczej pampersy. Nie bralam pod uwage wgl wielorazowych. Tetrowe pieluszki zamawialismy wczoraj i trzeba czytac jaka gramatura i wgl.. my wybralismy te najgrubsze 140g z certyfikatem i miale dobre opinie ze sa mieciutkie i wytrzymale. Takie 115g pisali ze sie pruja i sa szorstkie. Sprawdz moze.. a gdzie kupowalas?

reklama
My raczej pampersy. Nie bralam pod uwage wgl wielorazowych. Tetrowe pieluszki zamawialismy wczoraj i trzeba czytac jaka gramatura i wgl.. my wybralismy te najgrubsze 140g z certyfikatem i miale dobre opinie ze sa mieciutkie i wytrzymale. Takie 115g pisali ze sie pruja i sa szorstkie. Sprawdz moze.. a gdzie kupowalas?

Ja kupowałam tetrowe w pepco, a część na allegro. Te z pepco są strasznie cieńkie, ale kosztowały tylko 5 zł za 3 sztuki, więc nie spodziewałam się mega jakości - z drugiej strony będą na "najgorsze" rzeczy i tyle :D

Dziewczyny a odbierałyście już w Rosmanie pampersy za 1 grosz? Dostałam dziś mail, że już moge 🙂
OOO, nic nie dostałam o tym :(

Do góry