reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Bierzesz leki na ta szyjke? Ja co jakiś czas odczuwam bóle... W sumie to mnie co chwila coś gdzieś boli😂 w dodatku młody potrafi już tak mocno kopać że czasami jak kopanie to aż mnie zginą...
Tak mam zwiekszona dawkę luteiny.
Właśnie brzuch mnie nie boli, żadnych skurczy. Tylko ten dziwny ból w pachwinach.
Pytałam lekarza, powiedziała, że to normalne, bo mała rośnie. Ten ból trwa jakieś 3 dni...
Ja też czuje małe ruchy ale jeszcze nie takie intensywne. Najorzej jak zacznie na pęcherz skakac.. 😉

reklama
U mnie po polowkowych z dzieckiem jest ok wazy już 339 g ale po wyjeździe I stresie wcz dnia dzisiaj cukier mi wariuje. Ja już na plusie 3 kg powoli leci do przodu😄

Gratuluje dziewczyny dobrych wiesci:) ile przytylyscie do tej pory w ciazy?
U mnie już 8 kg na plusie, dzisiaj zaczynam 24 tc. Niby ta waga jest ok wg kalkulatora na tym etapie, ale teraz już uważam z dietą bo najwięcej przytyłam przez ostatnie dwa miesiące, a jeszcze trochę ich zostało 😉
Hej. Jestem tu nowa. Od tygodnia leze, bo szyjka mi się skraca za bardzo. Teraz jest na etapie 24mm. Ale mam pytanie, czy któraś z Was odczuwa ból w pachwinach (taki jak zakwasy)? Jest to uciążliwe w przekręcaniu się na łóżku oraz w wstawaniu...
Witaj🙂 współczuję leżenia, wiem jak to jest bo tez miałam problemy z szyjką w poprzednich ciążach. Co do bóli pachwin nie pomogę, mnie raczej kłuje czasem raz tu, raz tam
U mnie po polowkowych z dzieckiem jest ok wazy już 339 g ale po wyjeździe I stresie wcz dnia dzisiaj cukier mi wariuje. Ja już na plusie 3 kg powoli leci do przodu😄
Gratulacje😃

Dziewczyny, w którym tc odstawialyscie duphaston?
Ja odstawilam w 18 tygodniu ze wzgledu na dlugo wchlaniajacy sie pusty pecherzyk ciazowy ( syndrome znikajacego blizniaka). Na szczescie drugi pecherzyk rozwija sie zdrowo i od dwoch tygodniu jestem wolna od duphastonu. Dzien bylo to ze mi sie nie chcialo jesc po leku I dopiero jak odstawilam to wrocil apetyt.

A ile u Ciebie wynosi cukier? Moj synek wazy 330 g a ja 5 kg na plusie :)
W dzień trzymam dietę więc staram się mieścić w zleceniach do 140 ale głównie jest ok 120 a na noc biorę insulina bo nie potrafiłam uregulować cukru na czczo, teraz jest do 90 jakby był wyższy prze 3 dni to podnoszę jednostki insuliny. Zauważyłam że stres też podnosi cukier- badania połówkowe i wskoczył mi wynik 160 a to stanowczo za wysoko

reklama
Do góry