reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Cześć dziewczyny [emoji846]
Mam troszkę do nadrobienia.

Chciałam Wam życzyć miłego czwartku [emoji846]
I przyznam się, że nie wytrzymaliśmy z mężem i się kochaliśmy jak wrócił z nocki. Nie macie pojęcia jak tego potrzebowałam [emoji3590]
A teraz leżę i się wsłuchuję w ciało czy wszystko jest ok.
Liczę na to, że we wtorek moja gin zdejmie ten zakaz. W końcu dzisiaj weszłam w 2 trymestr [emoji3059]

Ha..a ja się cieszę, że mój ma na noc :-) i mam spokój :-) heeheh..jakoś ostanio zero ochoty...zero zero zero

Witam jestem załamana usg prenatalne wszystko wporządku a pappa przyszła wczoraj i tristomiia 21 1:149 a skorygowane byłon1:1768.Wiem tyle że aminopunkcji i dodatkowych nie będe robic wizyta u mojej gin w przyszła środe

Az spojrzałam na moje wyniki - tam są dwie kolumny, dla ryzyka podstawowego i skorygowanego. Podstawowe oczywiście wiele wyższe niż skorygowane. Dr Google mówi, że podstawowe uwzględnia po prostu wiek matki, a skorygowane wszystkie parametry z krwi i to właśnie ten wynik powinno się brać pod uwagę. Oba wyniki dostałam na raz po wykonaniu usg i pobraniu krwi na pappa jako całościowe opracowanie. Czy aby na pewno skorygowane można dostać tylko po usg?

Edit: tak jak dziewczyny piszą, na pewno ktoś się skontaktuje w razie niepewnych wyników. Trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było dobrze 🤞

Az spojrzałam na moje wyniki - tam są dwie kolumny, dla ryzyka podstawowego i skorygowanego. Podstawowe oczywiście wiele wyższe niż skorygowane. Dr Google mówi, że podstawowe uwzględnia po prostu wiek matki, a skorygowane wszystkie parametry z krwi i to właśnie ten wynik powinno się brać pod uwagę. Oba wyniki dostałam na raz po wykonaniu usg i pobraniu krwi na pappa jako całościowe opracowanie. Czy aby na pewno skorygowane można dostać tylko po usg?

Edit: tak jak dziewczyny piszą, na pewno ktoś się skontaktuje w razie niepewnych wyników. Trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było dobrze 🤞
No właśnie ja też tego nie rozumiem... bo chyba są dwie szkoły lekarzy. Jedni wysyłają na pappę wcześniej i jak sa wyniki to wtedy usg prenatlane i jest korekta trisomii. A druga szkoła to osobno i usg i pappa. Ja tak mam ..usg wyszyskie pomiary ok a teraz jeszcze tydzien czekania na wyniki z pappy. A juz mnie uprzedizli .ze będa dzownić na spotkanie z genetykiem z racji wieku (40)

Dziewczyny a co jeśli chodzi wagę ?
Jestem w 18 tyg i przytyłam dopiero 1 kg ..
Ginekolog powiedział że do następnej wizyty chce widzieć przynajmniej 2 kg na plusie ale coś nie przybieram... Zwłaszcza że apetyt mam wilczy.
To moja pierwsza ciąża więc brak mi doświadczenia więc przepraszam za głupie pytanie [emoji28]
Szczęściara [emoji846] ja mam plus 7...a że mam bardzo dużą nadwagę to jest to bardzo niedobrze. .

Ja mam wizytę w środę, ale nie wiem czy wytrzymamy do tego czasu [emoji85] Z jednej strony jest obawa, skoro lekarz zabronił, a z drugiej kurczę jednak każdy ma potrzeby :( Mnie to pomaga bardzo na moje humory, wszystkim lepiej by się żyło, gdybyśmy mogli normalnie działać [emoji16][emoji85]
Haha dokładnie [emoji846] chodzę teraz od rana z bananem na twarzy [emoji7]

Witam jestem załamana usg prenatalne wszystko wporządku a pappa przyszła wczoraj i tristomiia 21 1:149 a skorygowane byłon1:1768.Wiem tyle że aminopunkcji i dodatkowych nie będe robic wizyta u mojej gin w przyszła środe
Na spokojnie poszukaj w necie jakie są normy na czas, w ktorym mialas pobierana krew i skonfrontuj wyniki.

Ja jakoś nie rozumiem trochę tych badań pranetalnych... A zwłaszcza tej pappy... usg owszem ważne ale ta pappa...ani w poprzedniej ani w tej tego nie robilam... jakoś nie przekonują mnie one do niczego... Bo jak by nie patrzeć to troche statystyki( przynajmniej ja to tak rozumiem). I przysparzaja z tego co widzę też dużo nerwow zwłaszcza u starszych kobiet...

Edit: tak jak dziewczyny piszą, na pewno ktoś się skontaktuje w razie niepewnych wyników. Trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było dobrze [emoji1696]
W moim przypadku pierwsza korekta była po usg, druga będzie po pappa.

reklama
No i właśnie dzwonili, że są wyniki z testu pappa .. oczywiście nie powie mi jakie one są...pytam czy poniżej 1:50? nie...jest pani w grupie pośredniej....w poniedziałek umówiłam się na rozmowę z genetykiem.

Do góry