reklama
Rumiankowa
Fanka BB :)
A to my mieliśmy bardzo fajnego człowieka, zreszta w ogóle kolejna osoba z górska pasja wiec bardzo dobrze te współpracę wspominam nie każdemu fotografowi chciałoby się lezc tam gdzie sobie sesje zamarzylismyNo tak, ja ze ślubnych też jestem zadowolona, ale fotografa mieliśmy strasznego, dobrze że chociaż zdjęcia ładne... Na pewno nie podjęłabym się z nim współpracy po raz kolejny, nawet za darmo. Buc i tyle
Łóżeczko kupujemy 120, jakieś najzwyklejsze z szufladą
dlatego chętnie zaufam mu po raz kolejny do buca tez bym nie wróciła
my tez jakies proste łóżeczko 120 z szuflada
No tak,ciekawe kiedy u mnie się zacznieAle to takie dosłownie muskanie jest czasem mocniejsze ale w odczuciu wlasnie tak jak wszedzie piszą jakby plywala rybka nie są to kopniaki
Zielona123
No tez widzialam to lozeczko i w sumie zastanawialam sie czy dostawka wtedy jest potrzebna bo tam jest nawet napisane ze moze to lozeczko sluzyc jako dostawka....wiec byloby takie 2w1?Ja planuje do sypialni dostawkę, a w dziecięcym pokoiku bede cos takiego miala, zeby później przerobić na łóżeczko dla 2-3 latka potem dopiero kupie większe
ŁÓŻECZKO SOSNOWE Z SZUFLADĄ KRZYŚ SOFA Materac GPK
Kup teraz na Allegro.pl za 404 zł - ŁÓŻECZKO SOSNOWE Z SZUFLADĄ KRZYŚ SOFA Materac GPK (7039833141). Allegro.pl - Radość zakupów i bezpieczeństwo dzięki Programowi Ochrony Kupujących!allegro.pl
Blaankaa
Ja to samo co @Ragda [emoji873]
Ja planuje do sypialni dostawkę, a w dziecięcym pokoiku bede cos takiego miala, zeby później przerobić na łóżeczko dla 2-3 latka potem dopiero kupie większe
Kup teraz na Allegro.pl za 404 zł - ŁÓŻECZKO SOSNOWE Z SZUFLADĄ KRZYŚ SOFA Materac GPK (7039833141). Allegro.pl - Radość zakupów i bezpieczeństwo dzięki Programowi Ochrony Kupujących!allegro.pl
karpatka87
Super!! Podziwiam bo zawsze chciałam umieć malować
Ja też chciałam, ale jedyne co potrafię to narysować dziecku domek I słońce
martini87
Wg pierwszych USG koniec 17. wg prenatalnych 18. tydzień. Zaczęłam czuć jakoś tydzień temu i od tej pory poczułam chyba 3 razy. To moja kolejna ciąża i łożysko na tylnej ścianie. W pierwszej ciąży miałam łożysko na przedniej ścianie i czułam pierwsze pojedyncze ruchy w 19. tygodniu a takie regularne to w 20. czy 21. dopiero.W którym tygodniu jesteś ze juz czujesz ruchy? Bo ja w 17 tc ale jeszcze nic nie czuje dodam że to moja pierwsza ciąża
Hehe z tym kładzeniem się na brzuch to nie będę ryzykowaćMam to samo.
Rozumiem to czekamy do jutra
Albo połóż się na brzuch hihi
Co do ruchów ja teraz czuje niby codziennie Ale delikatnie A czulam już mocniej.
A nie masz na wyniki z prenatalnych napisane? Ja tam znalazlam tą informację.Ale super ja też nie wiem gdzie mam łożysko bo lekarz nic na ten temat nie mówił a ja nie pytałam
Ja używam w ciąży maści erazaban.Macie jakies sposoby na opryszczkę? :/
Wyskoczyła mi.. :/
Kiedyś słyszałam, że maści cynkowej nie można w ciąży ale nie sprawdzałam co jest na ulotce.Najtańszy - maść cynkowa
Ale przecież 0,3 to o wiele mniej niż dozwolona dzienna dawka z tego co piszesz więc śmiało mozesz brać te suplementy tylko unikaj produktów z dużą ilością witaminy A.To może to to obie jesteśmy w 17tc z tego co wyczytałam. No nic czekam na jakieś bardziej 'widoczne' ruchy, też się nie mogę doczekać
Dziewczyny naczytałam się o skutkach witaminy A, jednak dzienna dawka zalecana to ponad 1mg a ja w suplementach mam jej 0,3 mg, myślicie ze to nie za dużo? Ofc zapytam gin ale wizyta dopiero za 2tyg a może któraś z Was zna się na temacie np z poprzednich ciąż. Chyba ja odłożę
A będziesz miała robione dzisiaj te badania (chyba o USG wczoraj pisałaś?) żeby sprawdzić czy w nogach nie ma zakrzepu?Miałaś opuchnięte nogi przy zakrzepicy ? Jakies inne objawy ?
Ja nadal mam nie potwierdzone od czego to.
Ja w pierwszej ciąży miałam łożysko na przedniej i tak jak inne dziewczyny narzekały na bolesne kopniaki w późniejszej ciąży tak mnie to jakoś mocno nie bolało. Fakt, jak dziecko było już większe to nie było to super przyjemne ale nadal nie jakieś bolesne.Ja też, co prawda u nas połowa trochę wcześniej, ale też pierwsza ciąża i łożysko na ścianie przedniej Słyszałam też że przy tak ułożonym łożysku słabiej się te ruchy odczuwa.
Ja z fotografa ślubnego byłam kompletnie niezadowolona jeśli chodzi o sesje w plenerze. Reportaż z wesela to spoko ale co do sesji to oczekiwałam, że powiedza nam jak stanąć, jak się ładnie z mężem złapać itp a fotografowie tylko powtarzali, że mamy z mężem zająć się sobą i tyleJa się chyba odezwę do naszego fotografa ślubnego noworodkowa będę robić już u kogoś kto się specjalizuje w pracy z dziećmi ale na ciazowa mogłabym z tym samym bo już go znam ;p
A ja zdjęć swoich nienawidzę, pozować nie umiem wiec byłam zaskoczona, ze ta sesja taka ładna wyszła
Ja miałam 60x120. A raczej nadal mam bo syn jeszcze w nim śpiJakie kupowałyście łóżeczka na początku? 90 czy 120cm?
O dokładnie takie lozeczko ma mój synek. Najpierw mieliśmy je w naszej sypialni a później przenieśliśmy to jego pokoiku. Teraz już mamy z przodu ten niski boczek i sam sobie wchodzi/wychodzi jak chce. Ale zazwyczaj jak się obudzi to i tak stoi w łóżeczku i nas "wola" (czyli popłakuje) zamiast wyjść samemuJa planuje do sypialni dostawkę, a w dziecięcym pokoiku bede cos takiego miala, zeby później przerobić na łóżeczko dla 2-3 latka potem dopiero kupie większe
Ostatnia edycja:
Ja też dostawne tylko nie wiem czy z tych turystycznych czy zwykłych .To łóżeczko na zdjęciu super!!!będzie służyło na dłuższy okres.https://novamed.pl/lozeczko-dostawne-chicco-next2me-dream-0mJa planuje do sypialni dostawkę, a w dziecięcym pokoiku bede cos takiego miala, zeby później przerobić na łóżeczko dla 2-3 latka potem dopiero kupie większe
Oooo faktycznie,masz racjeNo tez widzialam to lozeczko i w sumie zastanawialam sie czy dostawka wtedy jest potrzebna bo tam jest nawet napisane ze moze to lozeczko sluzyc jako dostawka....wiec byloby takie 2w1?
reklama
martini87
Tylko z tego co wiem to takie typowo dostawne ma specjalne pasy, którymi przypina się łóżeczko do łóżka, żeby się nie odsunęło i dziecko nie spadło a tamto najwyżej samemu trzeba by przypiąć czymś.Oooo faktycznie,masz racje