reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Ja już od 3 godzin leżę bo też podbrzusze mnie męczy. No ale nabiegalam się w pozycji schylonej za synkiem bo uczylam go jeździć na takim małym trójkołowym rowerku. I w butach na obcasach byłam na ślubie u kuzynki męża i to też chyba nie pomogło. Także teraz leżę a jak wstaje to brzuch boli.

Któraś z Was tu ostatnio pisała o leżeniu na plecach. Ja już od kilku tygodni nie mogę bo po prostu nie mogę złapać tchu, czuje jak mi serce bardziej wali i się podduszam. Widocznie coś mi gdzies uciska w tej pozycji.

Wszystkim dziewczynom, które dziś podgladały swoje bąbelki gratuluję udanych wizyt 😍 śliczne te nasze forumowe bobaski 😁

Dziewczyny a czy macie problemy z dziaslami bo ja juz nie daje rady:( wszystkie zeby przed ciaza mialam poleczone, zero krwawien a teraz masakra:( odkad zaszlam doslownie caly czas mi leci krew, sa opuchniete. jak pojde do dentysty to pewnie nic mi nie bedzie mogl pomoc tylko zaleci jakies plukanki.... Co wy stosujecie na dziasla w ciazy?
Mi zaczęły też mocniej krwawić. Lepiej mi się sprawdza szczoteczka elektryczna niż manualna przy tym krwawieniu.

OBRONIONA!!! Moje marzenie o wyzszym wykształceniu spełnione 😍 pora zaczac wakacje i odstresowac sie po tylu ciezkich latach 🥰
Gratuluję!

U mnie połówkowe w 22 tyg. Tez lekarka mówiła ze lepiej później 😁
U mnie tak samo. Będę mieć połówkowe w 22 tc bo tak mi powiedzieli, że będzie lepiej widać.

Chyba znalazłam swój wymarzony wózek ❤️ W prawdzie cholernie drogi ale nasi rodzice powiedzieli ze się składają na wózek i możemy wybrać jaki chcemy 😁 Znacie tą firmę? Czytałam opinie i ma bardzo dobre ale pierwsze słyszę ta nazwę. Joolz Day 3
O mamo, faktycznie drogi ;) nazwę tej firmy już słyszałam ale opinii żadnych nie znam.

Laseczki, na szybko zdjęcia :
spódniczka baaardzo elastyczna, na teraz trochę za szeroka w pasie, ale za miesiąc dwa będzie myślę w sam raz 😁 U mnie naciągnięta pod cycki, bo jestem karłem, chyba ją skrócę z 10 cm 🙈 No i na pewno lepiej będzie wyglądać, jak ktoś ma fajny tyłek i biodra, z moim płaskodupiem no to ekhem, jak widać xD

Sukienka baaaardzo obszerna, czuję się trochę jak w worku, ale jak wyżej - za jakiś czas pięknie zamaskuje brzuchol 😁
Fajne ciuszki 🙂

Co do lozyska to doczytalam, ze u mnie znajduje sie na scianie bocznej prawej i jakos do tej pory nigdy sie z tym nie spotkalam, zawsze slyszalam o scianie tylnej albo przedniej 🤔 Spotkalyscie sie z tym? W sumie nic mi doktorka nie mowila, ze cos nie tak.
Nie spotkałam się z tym. Myślałam, że może być tylko na przedniej lub tylnej.

Dziewczyny o środy od wizyty jak lekarz powiedział że szyjka jest dość krótka i nisko łożysko naczytałam się w internecie ☹️ macie takie dziwne bóle w dole brzucha, nie są one cały czas ale od czasu do czasu się pojawiają i nawet jak leżę. W poniedziałek idę na wizytę do drugiego gabinetu gdzie sprzet lepszy żeby wszystko sprawdzić tak zaproponował lekarz ale do tego czasu ja chyba zwariuję 😥 bardzo boję się czy to nie są czasem skurcze które mogą świadczyć o czymś złym 😢
Skurcze na pewno byś poznala. A twardnieje Ci brzuch? Bo przy skurczach to brzuch się raczej robi twardy z tego co pamietam. Ja mam różne bóle w dole brzucha, czasem kłuje, czasem jakby coś się rozciągało, czasem trochę jak na okres. Na spokojnie postaraj się poczekać do poniedziałku i zobaczysz co Ci lekarz powie. Nie zamartwiaj się na zapas 😉

reklama
Ja mam coś takiego, ale nie codziennie... Odkąd jestem w ciąży, jak nie wcześniej. Już się śmiałam, że pewnie korona ale tak długo chyba by nie trzymało 🙈
No właśnie tez się tak śmiałam na początku ale powiem Ci, ze zaczyna mnie to martwić bo to aż tak dusi :/ suchy kaszel i ciagle drapie dziwnie nie mogę tak pełno oddechu złapać kilka dni było dobrze a teraz znów meczy bardzo. Gin zapytał czy barakami długo antykoncepcję przed ciąża no fakt brałam ale to było z 5 lat temu i w sumie na tyle się skończyła rozmowa wiec nic więcej mi nie powiedział od czego to i czy coś można z tym poradzić 😜🤷🏼‍♀️ Chyba muszę się męczyć do grudnia 😂

O właśnie, tej kruchości i wiotkości maleństwa się boję 🙉🙈
Te małe rozmiary nadal będę kupowała w formie kopertowych 👌 pewnie i tak z jakiś prezentów trafią się wkładane przez głowę, to wypróbuję 😀
Ja przy synku zdecydowanie na początku wolałam kopertowe body lub pajacyki. Jak już dziecko nie było takie wiotkie a ja się trochę wprawiłam to było mi to obojętne. Teraz też na pewno zaopatrze się w większość kopertowych na początek.
Ja przy pierwszym dziecku wolałam kopertowe, zdecydowanie łatwiejsze, bo człowiek boi się takiego maleństwa. Ale przy drugim, zastanawiałam się po co sobie utrudniać I wszystko szło przez główkę 😁

O możesz się pochwalić jak wygląda ? I jak z rozmiarem ? Mocno się naciągają?
Taka mam :) 19.99 placilam

IMG_20200619_205725.jpgIMG_20200619_210319.jpgIMG_20200619_205729.jpg

No właśnie tez się tak śmiałam na początku ale powiem Ci, ze zaczyna mnie to martwić bo to aż tak dusi :/ suchy kaszel i ciagle drapie dziwnie nie mogę tak pełno oddechu złapać kilka dni było dobrze a teraz znów meczy bardzo. Gin zapytał czy barakami długo antykoncepcję przed ciąża no fakt brałam ale to było z 5 lat temu i w sumie na tyle się skończyła rozmowa wiec nic więcej mi nie powiedział od czego to i czy coś można z tym poradzić 😜🤷🏼‍♀️ Chyba muszę się męczyć do grudnia 😂

Ja mam bardziej coś takiego, że czuję że mi coś przeszkadza i tak jakby mnie łaskocze, przez to próbuje to odkaszlnąć ale nic nie daje 🤷🏼‍♀️ i załóżmy mam tak jeden dzień, czasem niecały (najczęściej na wieczór) a następnego dnia jest wszystko ok.. 🤔

O kurcze to dzis dzien bolu podbrzusza widze:( u mnie 2 asparginy lykniete, troche przeszlo ale nadal pobolewa, musialam sobie darowac dzis spacerki przez to, mam nadzieje ze jutro bedzie lepiej i wam tego tez zycze!
Ja dzisiaj to samo... Sprzątałam dom i chyba przesililam.. Mega mnie boli dzisiaj :/ mam nadzieję, ze przejdzie jutro...

reklama
Do góry