reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Hm.... brzmi ciekawie. Któraś wie jak to się załatwia?

A mogłabyś wrzucić zdjęcie tej listy? Jestem ciekawa, bo nie zaczęłam jeszcze myśleć o wyprawce...

Ja kupiłam na razie 3 przesłodkie body :D I też nic więcej...

Ja też się bardzo bałam cieszyć, ale postanowiłam sobie że po prenatalnych odpuszczam, mówię znajomymi dalszej rodzinie. Ile można wciąż się bać :) Na każdej wizycie lekarz używa słowa "wzorowo", więc chyba czas się z tego cieszyć :D

Hahaha, dziewczyny a oprócz kiecki z selfieroom macie jakieś sprawdzone, podkreślające ciążę ubrania? Ja chciałam dzisiaj na pocztę ubrać się tak, żeby podkreślić mój minibrzuszek i zorientowałam się że wszystkie moje ciuchy sprzed ciąży są oversize albo rozmiar większe ;D Miałam kompleks fałdek na brzuchu i chodziłam w samych workowatych, a teraz nie mam ani jednej w której widać brzuszek.

Fajne są sukienki basic te prążkowane np w Sinsay, House, teraz na wyprzedażach można się obłowić 😁

Dziewczyny, widzę, że sporo z Was wrzuca zdjęcia ubranek wkładanych przez głowę, czy nie ma trudności w ubieraniu ich takiemu maluszkowi? Jakoś sobie wymyśliłam że to będzie karkołomne zadanie i wybieram tylko kopertowe 😮🤔
Wiesz co.. Ja wszystkie body jakie mam od siostry to mam na te zakladki takie na ramionach. To bardzo wygodne jest :)
Np. Na pewno nie kupie takich kaftanikowych, bo pamiętam ze ciagle się to jakos zwijalo :)
Ja raczej z tych co będą śmigać w bodziakacj i spodenkach :)

Wiesz co.. Ja wszystkie body jakie mam od siostry to mam na te zakladki takie na ramionach. To bardzo wygodne jest :)
Np. Na pewno nie kupie takich kaftanikowych, bo pamiętam ze ciagle się to jakos zwijalo :)
Ja raczej z tych co będą śmigać w bodziakacj i spodenkach :)
Tez mam zle wspomnoenia w tych zakladkowych teraz staeoam na body spodenki skarpetki bluzy

Hm.... brzmi ciekawie. Któraś wie jak to się załatwia?

A mogłabyś wrzucić zdjęcie tej listy? Jestem ciekawa, bo nie zaczęłam jeszcze myśleć o wyprawce...

Ja kupiłam na razie 3 przesłodkie body :D I też nic więcej...

Ja też się bardzo bałam cieszyć, ale postanowiłam sobie że po prenatalnych odpuszczam, mówię znajomymi dalszej rodzinie. Ile można wciąż się bać :) Na każdej wizycie lekarz używa słowa "wzorowo", więc chyba czas się z tego cieszyć :D

Hahaha, dziewczyny a oprócz kiecki z selfieroom macie jakieś sprawdzone, podkreślające ciążę ubrania? Ja chciałam dzisiaj na pocztę ubrać się tak, żeby podkreślić mój minibrzuszek i zorientowałam się że wszystkie moje ciuchy sprzed ciąży są oversize albo rozmiar większe ;D Miałam kompleks fałdek na brzuchu i chodziłam w samych workowatych, a teraz nie mam ani jednej w której widać brzuszek.
Jutro wrzucę o ile mój baby brain nie wyprze tej informacji ;) dzisiaj już się powoli odłączam i idę jeść patisony oglądając serial ;))

Dziewczyny macie jakies piękne miejsca urlopowe do polecenia w Polsce? Planuję z mężem wyjazd i ciekawa jestem czy ktoś ma coś sprawdzonego ☺ kierunek morze, mazury 😊

reklama
Wiecie moze jak to jest z jakims formalnym zgloszeniem ciąży w kadrach?
Ja chciałam tak jakoś bardziej ukrywac ciążę, ale dzisiaj rozmawialam z przełożonym i jeśli miałabym to jakoś formalnie zgłoszone to mam dwa razy więcej przerwy - na 8h pracy 85 minut 🙉 i nie mogę robić godzin nadliczbowych. Więc wolę chyba to zgłosić, żeby wiedzieli. Czy potrzebne jest jakies zaświadczenie od lekarza?
Tak, prosisz lekarza o zaświadczenie o ciąży i dajesz to kadrom - trafia to do Twojej teczki pracowniczej :)

Do góry