reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Hej, dziewczyny. Jakoś tak wyszło, że dawno mnie tu nie było, a czas leciii... 😁

Jestem w 13tc+6. Właściwie od początku ciąży mam problem z infekcjami. Przeszłam leczenie antybiotykiem na E.coli w 7tc. Potem miałam niezbyt ładne upławy w 8tc, ale z posiewu nic nie wyszło, tylko w cytologii "zapalenie i/lub regeneracja". Dostałam od razu fluomizin, niby pomógł, ale wg mnie słabo, śluz nie był normalny (biały lub wodnisty) tylko żółtawy, więc po 2 tygodniach dostałam Fluomizin po raz kolejny. Skończyłam brać ok. tydzień temu. I od tego czasu zauważyłam, że śluz jest żólty lub lekko brązowy/beżowy, różnie. Na początku nie byłam pewna czy faktycznie ten kolor jest dziwny, ale już wczoraj to się przestraszyłam... Miała może któraś z Was podobny przypadek po stosowaniu tych leków?

Jestem umówiona do lekarza dziś po południu, ale nie jest to lekarka, która prowadzi moją ciążę, tylko "pierwszy lepszy dostępny", martwię się trochę, że mnie zignoruje. :/

A macie jakieś sposoby na łupież w ciąży? Ja zaraz oszaleje. Dobrze, ze mam blond włosy 🤦🏼‍♀️

Mój ulubiony duet: szampon z dziegciem + płukanka z octu jabłkowego na koniec mycia, bez spłukiwania. :) Chociaż u mnie teraz łupież się nasilił i mój sposób nie daje rady, kupiłam szampon Selsun Blue, podobno bezpieczny w ciąży, będę testować.

Kurczę powiem wam, ze korci mnie zapisać się na samo usg aby podejrzeć dzidzie i płeć 🤦🏼‍♀️😂😜 mam połówkowe na 16 lipca i to jeszcze cały miesiąc 😱😬 a wczoraj moj gin pokazał mi dzidzie na usg ale wiecie jaka jakoś nawet nie mam do zdjęcia wstawić ledwo co widać :/ korci mnie bardzo ... 😜

Ja mam wizytę w 16+3, 30 czerwca i też już nie mogę się doczekać czy potwierdzi mi dziewczynke czy nie 🙈 gorzej jak się nie pokaże w ogóle, wtedy też będę chyba myśleć nad kolejnym usg 😂

reklama
Kurczę powiem wam, ze korci mnie zapisać się na samo usg aby podejrzeć dzidzie i płeć 🤦🏼‍♀️😂😜 mam połówkowe na 16 lipca i to jeszcze cały miesiąc 😱😬 a wczoraj moj gin pokazał mi dzidzie na usg ale wiecie jaka jakoś nawet nie mam do zdjęcia wstawić ledwo co widać :/ korci mnie bardzo ... 😜
Połówkowe też w gamecie robisz? Zapisałaś się już?

Do góry