reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2020

Witam się w ten ciepły dzień. Z racji pięknej pogody jest mnie tu mniej bo dużo czasu spędzam z synkiem na zewnątrz. Do tego mam tyyyyyyle stron do nadrobienia, że głowa mała. Co nadrobię 20 czy 30 to kolejne tyle dochodzi. Kiedy ja Was dogonię i czy kiedykolwiek bede jeszcze na bieżąco? 🙈

Ja od jakiegoś tygodnia czy dłużej czuje się jakoś mniej ciążowo. Ruchów nadal nie czuje i się czasem zastanawiam czy wszystko jest ok. I strasznie nie mogę doczekać się wizyty w przyszły poniedziałek. Chociaż z drugiej strony to tylko wizyta na nfz na sprzęcie starym jak świat więc pewnie mi nawet nie powie kto tam u mnie siedzi córcia czy drugi synek..

Ja właśnie mam jutro wizytę ale gin tez ma stary sprzet bardzo ale łudzę się ze może jednak powie kto tam siedzi 😜☺️ Mnie bardzo uspakaja detektor teraz codziennie słucham i wiem, ze serduszko bije inaczej bym oszalała.

reklama
Przyzwyczaisz się do niej:) mam taka sama już od jakiegoś czasu, pierwsza noc była tak straszna ze uznałam ze nie będę w niej spać, a teraz noc bez niej jest ciężka :) mnie na początku bolał bardzo kark, ale kilka nocy i super sprawa ;)
A kladziecie na nią swoją poduszkę ? Bo ja kurczę uwielbiam taka pościelowa a ta tak średnio do mnie przemawia :( i tez narazie leży w schowku 😂

A która książkę Kinga czytasz? Ja go uwielbiam ❤ prawie wszystkie jego książki już przeczytałam

Dlatego mówię, że nie wszystko dla każdego 😁 ja przeczytałam "sklepik z marzeniami" I niestety nie dla mnie. Można trafiłam na zła książkę?! Moje kumpela też przeczytała prawie wszystkie, a co więcej, większość ma w domu, więc wierzę, że można go kochać 😁

Hej dziewczyny ,
Obliczylam sobie ryzyko na stronie co chyba lekarz oblicza i wyszło mi inne ryzyko niskie ,a u lekarza wyszło mi pośrednie ...
Czy któraś mogła i by chciała sprawdzić u siebie ? Czy się pokrywa ? Zobacz załącznik 1134896Zobacz załącznik 1134897Zobacz załącznik 1134899
No to się zdenerwowałam [emoji13] bo obliczylam sobie ryzyko podstawowe z mojej historii i wstawiłam w usg takie ok dane, jakie powinny być (jestem przed prenatalnymi). I ryzyko podstawowe z historii mam tri 21 mam 1:73 a skorygowane z usg 1:168. TYLKO z uwagi na wiek!!! Pojawiłam się trochę i pozmienialam: wiek na 35 lat i od razu spadło podstawowe do 1:250!!!
Jak zmienialam wagę - w ogóle bez znaczenia było...inne parametry to małe zmiany było.
Ale wiek najwazniejszy...masakra...
I czarno na białym, że to czysta statystyka i jestem dyskryminowana strasznie [emoji12]
Ale jedno jest pewne... już się nie będę denerwować. Nie ma czego i po co.
W sumie to jest wróżenie z fusów jeśli chodzi o wady genetyczne. Spoko jeśli o rozwojowe...lepiej wyłapać wczesniej.

Z tego wynika, że ja od razu amnopunkcje powinnam zrobić i tak w ogóle to nie ma dla mnie nadziei....

Zupełnie inne podejście będę miała teraz. Dzięki za ten link [emoji4]

Hej dziewczyny ,
Obliczylam sobie ryzyko na stronie co chyba lekarz oblicza i wyszło mi inne ryzyko niskie ,a u lekarza wyszło mi pośrednie ...
Czy któraś mogła i by chciała sprawdzić u siebie ? Czy się pokrywa ? Zobacz załącznik 1134896Zobacz załącznik 1134897Zobacz załącznik 1134899
Zupelnie sie nie zgadza. Na tej stronie mi obliczylo wyzsze ryzyko niz u lekarza. Wciaz niskie ale zupelnie inne niz u lekarza. A wiadomo lekarz bierze pod uwage wszystkie dane i dopiero laczy w calosc. Zaufalabym lekarzowi a nie kalkulatorowi wyszukanemu w internecie.

reklama
Do góry