reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Hej dziewczyny :-) :) pogoda mi wariuje i śnieg pada 8-)
Co do głaskania brzucha...nawet nie wiedziałam,że sie nie powinno...zawsze głaszcze-taki nawyk,jest fasolek to i glaskać mam chęć ;)
Co do objawów to u mnie różnie...raz są a raz nie ma ;-) ;)

Witaj 😊
Ja testy zrobilam w sobote ale mojemu facetowi dopiero wczoraj powiedzialam 😉 i narazie nikomu wiecej, mam obawy zeby juz powiedziec rodzinie, bo tez ostatnia ciaze stracilam 🙁 I corce tez jeszcze nie powiemy, przynajmniej taki jest zamiar, ale nie wiem ile wytrzymam.
U mnie wychodzi 20 grudnia 😉

Dziewczyny takie pytanko, nie mam jak zrobic Bety, Bo tutaj sie nie robi. Zrobilam juz 3 testy, jeden w sobote, potem w niedziele i dzis, myslalam ze kreseczka bedzie wyrazniejsza, ale na wszystkich testach jest taka blada 🤔 Czy to o czyms swiadczy, czy tylko te testy takie do dupy, bo zrobilam nawet test 6 dni przed spodziewana @ i wtedy nie wykryl niczego.

Ja miałam nawet w dniu kolejnym słabszy niż w pierwszym.. Niby ten sam test Ale jednak maja inne czułości, nie martw się.

Dziewczyny mam do was pytanie. Bo zanim zaszlam w ciaze to tak miesiąc wcześniej glaskalam się po brzuchu i ostatnio znowu zaczęłam się głaskać. I pytanie takie moje brzmi:
Można głaskać ręką po brzuchu w 8tyg(7+0) ciąży?

Glaskalam w każdej ciazy każdym trymestrze nigdy nie wywołało to u mnie skurczy..Tzn mialam skurcze przepowiadajace Ale nie zależnie czy glaskalam czy nie. Bywa, że lekarz zabroni glaskania jak dziecko Byt szybko się pcha na świat i muszą stosować skurcze.

Witam wszystkie nowe mamy.

Ja z objawów.. zmęczenie okropne, bóle dziąseł za 8-Mi .. jakies zapalenie weszło, zatwardzenie, mdlosci, wszystko śmierdzi, bóle głowy.

w internetach tez różnie piszą :p
To prawda czytałam artykuły nawet o spaniu bo koleżanka mnie straszyła ze jak się śpi w ciąży na prawym boku lub na plecach to będzie śmierć wewnątrzmaciczna i w internetach też tak pisze. Ale jakoś wierzę mamie ginekolog w sensie jej artykułom i ona też super artykuł napisała na temat spania w ciąży w każdym trymestrze.

W internetach prawdę mówiąc lubią straszyć i staram się nie czytac ale nie wychodzi mi to w 100% zawsze coś sprawdzam czytam a później stres nerwy.

To prawda czytałam artykuły nawet o spaniu bo koleżanka mnie straszyła ze jak się śpi w ciąży na prawym boku lub na plecach to będzie śmierć wewnątrzmaciczna i w internetach też tak pisze. Ale jakoś wierzę mamie ginekolog w sensie jej artykułom i ona też super artykuł napisała na temat spania w ciąży w każdym trymestrze.

W internetach prawdę mówiąc lubią straszyć i staram się nie czytac ale nie wychodzi mi to w 100% zawsze coś sprawdzam czytam a później stres nerwy.

ja śpie na lewym boku. na prawy nie umiem :D
oj dzisiaj to nie mogłam w nocy spać. zasnełam chyba nad ranem..
teraz troche odespałam

ja śpie na lewym boku. na prawy nie umiem :D
oj dzisiaj to nie mogłam w nocy spać. zasnełam chyba nad ranem..
teraz troche odespałam
Ja przeważnie też na lewym boku ale jak już za długo leżę i nie umiem zasnąć to muszę się obrócić na prawa strona i wtedy chwila moment i zasypiam.

Czytałam wyżej coś wspominałaś że masz problem ze snem.

Ja potrafię spać w ciazy na brzuchu i to tak do ok 20 tyg chyba :D tylko że ja się tak trochę na brzuchu troche na boku.

reklama
Ja potrafię spać w ciazy na brzuchu i to tak do ok 20 tyg chyba :D tylko że ja się tak trochę na brzuchu troche na boku.
Ja też śpię na brzuchu ale wtedy jak na żadnym z boku nie umiem zasnąć.

Dziewczyny jutro mam kontrolne tsh u rodzinnego ale wyniki będą 22-23 kwietnia po południu do odbioru. Ale wizytę mam u gin 20.04 jak myślicie zadzwonić w poniedziałek do przychodni z zapytaniem czy mają już w komputerze moje wyniki i żeby mi podyktowała wynik żeby podać go ginekologowi w razie wu na potrzebę zwiększenia dawki leków?

Do góry