reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Hej dziewczyny. Ja sobie wypoczywam na Warmii. Jest chłodniej niz w centrum. ❤
Do dziewczyn z detektorem. Tak sie zastanawiam bo sluchajac serduszka czasami a nawet czesto mam wrazenie że słyszę jego ruchy. Zastanawiam sie czy to mozliwe. 😁
Wlasnie ostatnio o tym pisalam 😂😂😂 tak to chyba mozliwe 😅 bo tez slysze

Chciałam się dziś umówić do poradni diabelologicznej i nie mają wolnego terminu w ciągu 7 dni a na późniejsze nie chcą umawiać I mam dzwonić po niedzieli - po prostu masakra

@Asia Kasia 🥺 pewnie jakbyś po nią szła po południu to by płakała że nie chce wracać
Oj tak. Ja wiem ze za długa przerwa była bo nie chodziła od marca... A naprawdę ładnie się bawiła i nie płakała za mną... No nic jestem pod telefonem jakby się coś działo zakupy ogarnęłam chwilę odpoczne bo zdyszalam się jak parowóz... Ja nie potrafię chodzić po sklepie w tej maseczce od razu się duszę i kręci mi się w głowie 🤦‍♀️ dobrze ze sąsiada spotkałam też na klatce to zniósł mi wózek jutro też go chyba wykorzystam 😂

Ok ok juz nie drążymy tematu bo wszystkie chyba jestesmy teraz bardziej wyczulone i wrażliwe;)

Dlatego sie w sumie nie decyduje na detektor, bo jestem panikara i jakbym raz albo dwa nie znalazła to na bank by była panika i skok ciśnienia a jestem dość mocno na granicy prawidłowego, tzn na codzień mam miedzy 117 a 135 ale u lekarza zawsze powyżej 140, na pierwszej wizycie mialam 160/100 albo i wyższe to drugie.
Niestety mój na prenatalnych tez nie mógł wejść, mam nadzieje ze na połówkowe wpuszcza, ale na wizyty co 3 tyg do mojej pani doktor chodzi ze mną i ona nie ma z tym problemu :) takze serduszko słyszał i wierciocha widział:D

Nie same :D wy tu piszecie o rozmiarach s xs a ja wiecznie L albo XL wprawdzie wysoka dosc jestem ale i tak waga za duża i to dużo za duża. Bo startowa chcialabym miec tak z 6/7 kg mniej ale wyszlo jak wyszło akurat przed ciaza mi się lekko utytło no ;p a teraz ciaza i nie mam zamiaru się przejmować ze za dużo ważę, ważne ze dzidzia zdrowa i wgl :D

No z tymi farbami bez amoniaku nie jest tak łatwo, szukam i szukam i znaleźć nie mogę fajnej a podobno te bez amoniaku sie szybciej wypłukują. A ja mam z natury taki mysi kolor, ciemny blond ale jakis taki matowy i ostatnio sie zakochałam w intensywnej ciemnej czerwieni z garniera :D lo matko, jak słońca nie ma są takie ciemne jakby brązowe a jak przywali słońce to wtedy piekna ciemna czerwień, na prywatnym pokaze fotkę koloru :D

Przyjaciolka ma misia co gra melodyjkę, to jest tak jakby plastikowy brzuszek i miękkie łapki i łepek i przy tym jej cora usypia juz druga z kolei jak dobrze się orientuje, podpytam o tego misia i dam znać skad on i czy serio dziala :D

My tez w domu na tyłkach siedzimy wiec nie jedyna, z resztą na L4 troche strach wyjechać gdzoe bo lubią wtedy zabierać zasiłki za nie przestrzeganie warunków l4 a po co mi jeszcze pierniczenie sie z ZUSEM

Ja tez ze Śląska:D jura krakowsko częstochowska dokładniej, ale blizsze info juz na prywatnym :D
Ale prenatalne mialam w Dąbrowie gorniczej :)

Matko nadrobiłam, od poniedziałku rana nie byłam w stanie was nadrobic, ciągle coś. A to sie zajęłam paznokciami moimi i sie zeszło, a to potem depilator poszedl w ruch, dziś rano bylam na plotach u przyjaciólki i dopiero teraz mi się udało nadrobic.
Wszystkim po wizytach gratuluje ślicznych dzidziorów.
Wszystkim przed wizytami powodzenia.
A wszystkik ktore wyszlo cos nie tak, uściski, trzymam kciuki żeby kolejne badania wychodziły dobre albo chociaż lepsze i dużo siły wam życzę.

Ja sie wizytuje 22.06 ale u mojej pani doktor :) juz sie nie mogę doczekać, poogladalabym co u mojego łobuza, no i ciekawa jestem czy plec sie potwierdzi. Maz ciagle ma nadzieje ze corci jednak siusiak wyrosnie, mnie w sumie obojętne ale dla dziewczynki bede miala tonę ubranek od przyjaciolki a chlopcow takich malutkich w rodzinie nie mam żadnych wiec nie ma co liczyć na cokolwiek. (Tzn to nie jest tak ze nie wiadomo na co liczę że dostanę wszystko i wgl ale jednak duze ułatwienie kiedy cos tam się zgarnie i mniej zostaje do kupienia, wiadomo że dziecko kosztuje i jestesmy na to gotowi ale jeśli da się na czyms zaoszczędzić to dlaczego nie)
Spokojnej nocy dziewczynki i samych cudownych snów o wakacjach :D
O super :) a gdzie robiłaś prenatalne? ja miałam na nfz w merkurym, w pierwszej ciązy pierwsze badania robiłam prywatnie w neomedica ale u tego samego lekarza co na merkurym w przychodni :) Jasne że dobrze mieć coś na start tym bardziej że w pierwszych miesiącach dziecko szybko wyrasta a za zaoszczędzone pieniążki zawsze można kupić coś ekstra dla bobo :)

Wiecie co chyba pójdzie jej tak brakuje kontaktu z dziećmi że to jest nie do ogarnięcia a ja będę mogła zrobić spokojnie zakupy i posprzątać w domku 😊 dzisaj z M mam 3 rocznicę po ślubie cywilnym więc mam w planach zrobić jego ulubione pulpecik z makaronem a na później sałatkę z pora 😊
Gratulacje rocznicy :) a jak się czujesz, ciśnienie już opanowane?

reklama
Margerita91:
Współczuję Ci bardzo złych wieści. Rozumiem doskonale co czujesz , bo ja przechodziłam przez to w 2016. Cała ciąża płacz, wizyty u psychologa., amniopunkcja.
Jedyne co mogę CI doradzić to idź na konsultacje jeszcze do innego lekarza. W moim przypadku jedną z wad drugi lekarz wykluczył na usg. I to na drugi dzień bo pierwszych prenatalnych. Bądź dobrej myśli, w dzisiejszych czasach wiele medycyna może zdziałać (przekonałam się o tym jeżdżac każdego dnia do kliniki do córeczki, gdzie leżały noworodki z wadami).
Trzymam kciuki kochana.

Do góry