reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Dzień dobry :)
@niemandin trzymam kciuki za egzaminy! Powodzenia! :)
@Ogrodniczka12 gratuluję synka! Ujęcie profesjonalne haha 😁
Mnie się dzisiaj znowu śniło że będę miała synka 😁 wyszedł jakiś problem z oczkami (my wszyscy okularnicy, dzieci też, nie wiem nawet czy to w brzuchu da się stwierdzić? Starszak nosi okularki od 6mca życia bo mu oczko uciekało) i miałam mieć jakieś dodatkowe badania prenatalne bo coś tam jeszcze było nie tak i chcieli mi je robić w znieczuleniu ogólnym 🙈 ale nie mogłam jakiś dojechać na czas na te badania haha 😁 Bardzo przeżywam ta ciążę 🤷 do każdej byłam przygotowana, odstawiłam dużo wcześniej leki, brałam kwas zanim test pokazał dwie kreski, a tu wszystko na łapu capu i tak z zaskoczenia i ciągle mam wrażenie że czegoś niedopilnowałam. Tak z tym grzybkiem w pochwie :( pewnie niedoleczona infekcja sprzed ciąży, chociaż niby ciężarne bardziej podatne na takie atrakcje. Mam jeszcze przez miesiąc robić trzy aplikacje globulki przypominające. Mam nadzieję że to pomoże a nie zaszkodzi bobasowi. Chyba człowiek im starszy tym bardziej świadomy jakim cudem jest zajście w ciążę jej donoszenie do terminu i urodzenie zdrowego dzidziusia. Mam wrażenie że łatwiej w totka wygrać 🙈 takie tak sobotnie rozważania...

Dzień dobry wszystkim. Ostatnio byłam trochę zabiegana a was ciężko nadrobić😊 mialam trochę pracy w domu do nadrobienia i dostałam weny twórczej więc przerabiałam sobie ciuszki na ciazowe 😊bo już kiepsko się w cokolwiek zmieścić. Upał przyszedł z dnia na dzień więc krótkie spodenki też poszły w ruch 😁 i parę zł zawsze w kieszeni 😉
Nie śpię już dziś od od 4, znowu boli mnie głowa a taki piękny dzień się zapowiada.
Dzisiaj wizytuje i już chyba stresik też robi swoje. Proszę dziewczyny o kciuki, żeby wszystko było z maluszkami dobrze🥰
Życze wszystkim wspaniałego i spokojnego dnia 😉
Trzymam kciuki, wszystko będzie dobrze ✊ ❤ współczuję że cie tak boli ta glowa, mam nadzieję że przejdzie niebawem i będziesz mogla w pełni się cieszyć pięknym dniem a póki co zapowiada się że będzie cudownie :) ja niestety cały dzień dzisiaj w pracy

Mnie tez bolalo po badaniu i to kilka dni... plus nastepnego dnia rano po usg dostalam tych plamien i jestem pewna ze to usg je spowodowalo choc bylo przez brzuch i lekarka w szpitalu powiedziala ze bardziej dopochwowe moze spowodowac.
Bralam nospe, aspargin i powoli przeszlo.
Moje badanie też nie było najdelikatniejsze, lekarz był bardzo dokładny i w sumie miałam zrobione cztery razy domaciczne i trzy razy przez powłoki brzuszne. Byłam bardzo wymęczona i kolejne dwa dni obolała. Także to chyba normalne. Oczywiście jeżeli nie minie to będzie trzeba to sprawdzić, ale jak nie plamisz to dałabym sobie kilka dni :)

Dzień dobry dziewczyny! Zapowiada się dziś piękny dzień :) ja biorę się za zrobienie bezy z truskawkami, wieczorkiem przyjeżdżają znajomi - mam wymówkę, żeby zrobić coś pysznego i bez wyrzutów to zjeść. Po pierwszych miesiącach ciągłych mdłości i wymiotów, wraca mi apetyt! Nareszcie! Naprawdę gdyby nie to, że ten pierwszy trymestr był ciężki, trudno byłoby mi uwierzyć, że w ciąży można się czuć tak fatalnie i płakać z bezsilności. U mnie większość koleżanek przechodziła to bezobjawowo.
Wczoraj wsiadlam na rower i przejechałam dość sporo km, co prawda po płaskim i równym terenie - ale stąd moje pytanie. Czy jesteście normalnie aktywne? Nie jestem typem sportowca, ale czasami mam ochotę ruszyc tylek z domu, tym bardziej po tej kwarantannie .

Dzień dobry :)
@niemandin trzymam kciuki za egzaminy! Powodzenia! :)
@Ogrodniczka12 gratuluję synka! Ujęcie profesjonalne haha 😁
Mnie się dzisiaj znowu śniło że będę miała synka 😁 wyszedł jakiś problem z oczkami (my wszyscy okularnicy, dzieci też, nie wiem nawet czy to w brzuchu da się stwierdzić? Starszak nosi okularki od 6mca życia bo mu oczko uciekało) i miałam mieć jakieś dodatkowe badania prenatalne bo coś tam jeszcze było nie tak i chcieli mi je robić w znieczuleniu ogólnym 🙈 ale nie mogłam jakiś dojechać na czas na te badania haha 😁 Bardzo przeżywam ta ciążę 🤷 do każdej byłam przygotowana, odstawiłam dużo wcześniej leki, brałam kwas zanim test pokazał dwie kreski, a tu wszystko na łapu capu i tak z zaskoczenia i ciągle mam wrażenie że czegoś niedopilnowałam. Tak z tym grzybkiem w pochwie :( pewnie niedoleczona infekcja sprzed ciąży, chociaż niby ciężarne bardziej podatne na takie atrakcje. Mam jeszcze przez miesiąc robić trzy aplikacje globulki przypominające. Mam nadzieję że to pomoże a nie zaszkodzi bobasowi. Chyba człowiek im starszy tym bardziej świadomy jakim cudem jest zajście w ciążę jej donoszenie do terminu i urodzenie zdrowego dzidziusia. Mam wrażenie że łatwiej w totka wygrać 🙈 takie tak sobotnie rozważania...

U mnie to samo...z Maksiem zanim zaszłam w ciążę..badania, piwko czy drink abosolutnie, kwas w końskiej dawce parę miesięcy przed....a teraz? Kwas od dwóch kresek dopiero, bo co tu ukrywać ciąża nie była planowana. Tez wszystko na wariackich papierach co jeszcze bardziej potęguje stres.

Obserwuj to, ale to może być torbiel włosowaty niestety. Włosek Ci wrósł i zaczął sobie tam rosnąć.

Ale miejmy nadzieję, ze to może jakaś krostka wredna i uda Ci się jej pozbyć.

Jeżeli to już jednak torbiel, trzeba będzie podjechać do chirurga on zrobi nacięcie i to wyczyści to nie boli[emoji4]

Daj znać, możesz na privie później jak chcesz, bo miałam wielu pacjentów z tą przypadłością, po ciąży polecam Ci już zrobić depilacje laserowa, by ten problem Ci nigdy nie powrócił, A niestety tendencja już będzie.
Dziewczyny mam problem.
W miejscu gdzie zaczynają się pośladki, dokładnie na samym środku tego wgłębienia pomiędzy pośladkami zrobila mi się jakas twarda kulka. Nie mogę jej nawet dokladnie wyczuć bo jest centralnie na środku. Nie mogę tez do końca tego wyczuć bo tam juz sie pojawia kosc ogonowa i ona tez jest twarda.
Macie jakieś pomysły? Jakis wredny syfek sie tam robi czy to może być coś poważniejszego?
Przy nacisku troszkę boli ale to jest taki ból jak wlasnie przy syfku albo czymś takim.
Oczywiście google podpowiada najczarniejsze scenariusze wiec juz wole nie czytać bo można zawału dostać.

Moje badanie też nie było najdelikatniejsze, lekarz był bardzo dokładny i w sumie miałam zrobione cztery razy domaciczne i trzy razy przez powłoki brzuszne. Byłam bardzo wymęczona i kolejne dwa dni obolała. Także to chyba normalne. Oczywiście jeżeli nie minie to będzie trzeba to sprawdzić, ale jak nie plamisz to dałabym sobie kilka dni :)
nie plamie na szczęście, już jest znacznie lepiej. Możliwe że wczoraj też nagniotłam sobie trochę ten brzuch w pracy, dzisiaj postaram się siedzieć mniej zgięta albo będę krążyć po sklepie w kółko 😅

reklama
Ale się wkurzyłam...[emoji58] czy któraś z Was miała Samsunga z tym ekranem amoled?
Słuchajcie chyba mi się wypala, mam ekran jakby za mgłą.. I trochę świruje ... nigdy nie rozjasnialam bo najmocniej tylko cały czas poruszam się na trybie automatycznym.
Mam go rok i 3 msc...
No zesz... I pytanie do Was czy któraś tak miała, i czy uznali reklamację?
Telefon kupowany za gotówkę, więc z żadną siecią zobowiązana na aparat nie jestem.

Do góry