reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
@niemandin stooo lat stooo lat 🥳
@Asia Kasia super!! Teraz udanego odpoczynku ☺

Jeśli chodzi o objawy, to u mnie wejście w drugi trymestr to zbawienie...znikneły mdłości i pierwszy raz wysprzątałam dziś chatę, bo wcześniej przez ponad dwa miesiące byłam totalnym flakiem. 13+6 dzisiaj
Tez liczyłam na ten przypływ energii, a mi mdłości minęły a senność mam wrażenie, ze się wzmożyła. Dzień bez drzemki dniem straconym..

A który to tydzień? Mnie też bolały tak że nie mogłam się dotknąć, później miałam parę dni przerwy i znowu zaczęły boleć ale już trochę mniej. Teraz są jeszcze troszkę obrzmiałe i czulsze na dotyk ale w porównaniu do tego co było to nic. Ja teraz mam 11+5.
Ja mam dziś 11+1

Dzień dobry Babeczki! U nas dziś piękna pogoda, choć w powietrzu wiszą burze :( Ale póki co śniadanko i kawka na tarasie, korzystamy z ciepełka i słońca :)
Ciasto jogurtowe wytrwało, nie pokusiłam się 😁 W planach jeszcze sałatka z tuńczykiem i roladki z tortilli, dzisiaj ja tutaj obecna starzeję się o kolejny rok 😭 Nie robię imprezki, ale zapewne brat z bratową i młodym wpadną na drinka :) Zapas Lecha free zrobiony 😁💪

Ja tak mam :) Dzień spokoju, żebym na drugi dzień się z łóżka nie mogła podnieść, jakby ważyły z 20 kg 🙈 Rozważam spanie w staniku 😁
Wszystkiego najpiekniejszego 😗 u nas tez piękna pogoda 🙂 rano było sporo ciemnych chmur ale teraz jest ich co raz mniej.. a się zasiadłam właśnie z lodem i książka na balkonie 🙂 moje chłopaki poszły na rower, ja ogarnęłam chatę i mam chwilkę dla siebie 😁

Jestem Dziewczyny już po obchodzie i po usg i wlasnie już jestem w trasie na Podkarpacie 😁 a więc tak dxisaj tętno Maluszka 125 także jest dobrze zero boli zero plamienia mam się oszczędzać i mniej stresować 😁 teraz jesteśmy w trasie i ciężko ją znoszę chyba gorzej od córki która zasnęła w foteliku matko jak ja się za nią stesnilam ❤️ 4 dni po za domem będziemy dziadki się wnusia zajmą a ja będę mogła odpocząć na świeżym górskim powietrzu ❤️
Super wiadomości 😍 kochana to teraz odpoczywaj, ciesz się świeżym powietrzem i korzystaj z pomocy dziadków jeśli chodzi o opiekę nad córcia 😉 no i przede wszystkim nie denerwuj się już bo jak widać pomimo braku objawów wygląda na to, że wszystko jest ok z dzidziusiem 🙂

W 2020 :D będę robić wszystko, żeby urodzić w 2020 😂 według okresu termin wypadał na 25 grudnia albo 26, więc mam nadzieję, że się uda :)
Ja tak myslalam przy pierwszej corce, tzn termin mialam na 26 stycznia i myslalam szkoda, fajniej by bylo w grudniu. Urodzila sie 15 stycznia i jest jedna z najstarszych w klasie i w sumie teraz wole jednak to niz jakby miala byc najmlodsza.

Co do piersi to u mnie inaczej niż u większości z Was bo jakiekolwiek zmiany w rozmiarze, ciężkość i lekki ból piersi pojawiły się dopiero koło 12 może 13 tygodnia i do dziś tak jest. Tzn nie wiem czy codziennie są takie same bo jakoś mocno tego nie śledzę 😉
Nie wiem na jak długo ale zdecydowanie poprawiła mi się cera 😁 tzn nie jest może idealna ale jest spoko jak na mnie 😉 już od jakiegoś czasu nie pojawiają się nowe wielkie podskórne bolące gule, jedynie stare nadal się goją.. oby tak dalej 🙂 w ciąży z synem chyba do końca albo prawie do końca miałam koszmarna cerę..

Dziewczyny a ja się wciąż jednak odrobinę łudzę, że w brzuszku siedzi dziewczyneczka. A może takie mam przeczucia? Sama nie wiem czy bardziej to czuje czy bardziej o tym marzę 😁😂🙈

Co do piersi to u mnie inaczej niż u większości z Was bo jakiekolwiek zmiany w rozmiarze, ciężkość i lekki ból piersi pojawiły się dopiero koło 12 może 13 tygodnia i do dziś tak jest. Tzn nie wiem czy codziennie są takie same bo jakoś mocno tego nie śledzę 😉
Nie wiem na jak długo ale zdecydowanie poprawiła mi się cera 😁 tzn nie jest może idealna ale jest spoko jak na mnie 😉 już od jakiegoś czasu nie pojawiają się nowe wielkie podskórne bolące gule, jedynie stare nadal się goją.. oby tak dalej 🙂 w ciąży z synem chyba do końca albo prawie do końca miałam koszmarna cerę..

Dziewczyny a ja się wciąż jednak odrobinę łudzę, że w brzuszku siedzi dziewczyneczka. A może takie mam przeczucia? Sama nie wiem czy bardziej to czuje czy bardziej o tym marzę 😁😂🙈

U mnie na 90% dziewczynka i cerę mam super - na początku mnie trochę wysypało, ale teraz nie muszę się nawet malować 😁 Poprawiły mi się też włosy i paznokcie, ale myślę że to wszystko zasługa witaminek :) W każdym razie wszyscy mi mówią, że wyglądam jak na chłopca :p Więc nie ma reguły 😁

reklama
U mnie na 90% dziewczynka i cerę mam super - na początku mnie trochę wysypało, ale teraz nie muszę się nawet malować 😁 Poprawiły mi się też włosy i paznokcie, ale myślę że to wszystko zasługa witaminek :) W każdym razie wszyscy mi mówią, że wyglądam jak na chłopca :p Więc nie ma reguły 😁
U mnie paznokcie teraz super, cera tez ok i ja obstawiam tylko witaminy, bo w przesady nie wierze 😉

Do góry