reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Trzymamy kciuki za serduszko maluszka [emoji173]
Będzie dobrze!
Ja już po prenatalnych.Lekarz powiedział że jest wada niedomykalności zastawki z sercu[emoji21][emoji21]niby może się jeszcze zamknąć,mam nadzieje[emoji4]po za tym nic innego złego nie stwierdzono[emoji5][emoji5]a serduszko trzeba kontrolować i czekać na wynika pappa.....
Ale duży chłopak [emoji873][emoji110][emoji123]
Super [emoji256]
Oby tak dalej [emoji123][emoji873]
Hejo! My juz po wizycie. Okazalo sie, ze nasz miglanc jest duzy [emoji23] jeden milimetr wiecej i badanie byłoby niemożliwe [emoji23] a wiec ma 8.3cm. Jak się wyprostowal :D ogolnie mały wstydniś.. Chyba nie po matce [emoji23] lezal dupskiem i nie chciał sie obrócić. :D
Serducho w porządku, rączki i nóżki są, kosc nosowa jest :D ogolnie male ryzyko. Zobaczymy jak z pappa wyjdzie. :) lekarz mówił ze nie powie plci jak nie będzie pewny a potem mowi,ze on chyba tez siurka widzi :D a więc... Bedzie chłopiec [emoji173]️

Zobacz załącznik 1129222
Zobacz załącznik 1129223
Zobacz załącznik 1129225
To już 3 cm szczęścia! [emoji873]
Oby dalej zdrowo [emoji256]
Ja w prawdzie po zwykłych kontrolnych 10+1 :) urosło się od ostatniej wizyty -gonimy Was [emoji23] bo jest 3.05cm serduszko biło ale nie słuchałyśmy bo moja lekarka wyznaje zasade, że doppler dopiero od 12tyg.. No ale powiedziała, że wszystko jest ok :)byle do prenatalnych :)
Supeeer [emoji256] gratulacje [emoji173]
Dziewczyny ja już po prenatalnych :) Na szczęście wszystko jest dobrze, ryzyko wad niskie. Wynik testu pappa ma być za tydzień. Dołączam fotkę :)
U mnie dziś 11+4.

Pierwszy poród wywoływany, zakończony CC z braku postępu porodu. Co się działo w tym czasie, w przeciągu tych 6 godzin wolę nie wspominać i nie straszyć też po części innych dziewczyn, dlatego nie mam zamiaru drugi raz próbować rodzic naturalnie

Rozumiem

Wreszcie moge sie pochwalic! 😁😅❤ A wiec z dzidziem wszystko ok, ma wszystko na swoim miejscu, ruszal sie bardzo i ssal palucha 😁 Usg trwalo dosc dlugo, mialam tylko przez brzuch, ale najpierw robila mi studentka chyba, a potem przyszla inna lekarka i pokazywala tamtej jak ma robic niektore pomiary. Ale przynajmniej sie napatrzylam na moje bejbi 😁 Jeszcze mi nie chcialy powiedziec czy chlopczyk czy dziewczynka, zreszta w ogole nie chyba nie probowaly szukac. Ryzyko wad u dzidzi jest niskie, tylko u mnie jest ryzyko, ze moge miec stan przedrzucawkowy (o ile dobrze przetlumaczylam), wiec w pozniejszym tetminie beda mnie bardziej kontrolowac.
A tutaj moja kluska 😍 ma 6,5 cm, tetno 167, i wyszlo pare dni starsze, teraz 12+6 (z OM bylo 12+1)
Zobacz załącznik 1129202Zobacz załącznik 1129203Zobacz załącznik 1129204

Ja tu obstawiam dziolszke :D

Witam nowe mamy.

Ja już po prenatalnych.Lekarz powiedział że jest wada niedomykalności zastawki z sercu😣😣niby może się jeszcze zamknąć,mam nadzieje😊po za tym nic innego złego nie stwierdzono☺☺a serduszko trzeba kontrolować i czekać na wynika pappa.....
Będzie dobrze kochana, trzeba myśleć pozytywnie, zastawka się domknie i dzidzia urodzi się zdrowa :)

Hejo! My juz po wizycie. Okazalo sie, ze nasz miglanc jest duzy 😂 jeden milimetr wiecej i badanie byłoby niemożliwe 😂 a wiec ma 8.3cm. Jak się wyprostowal :D ogolnie mały wstydniś.. Chyba nie po matce 😂 lezal dupskiem i nie chciał sie obrócić. :D
Serducho w porządku, rączki i nóżki są, kosc nosowa jest :D ogolnie male ryzyko. Zobaczymy jak z pappa wyjdzie. :) lekarz mówił ze nie powie plci jak nie będzie pewny a potem mowi,ze on chyba tez siurka widzi :D a więc... Bedzie chłopiec ❤️

Zobacz załącznik 1129222
Zobacz załącznik 1129223
Zobacz załącznik 1129225
Gratuluję dobrych wieści i ślicznego zdrowego synusia :)
A powiedz mi dlaczego milimetr później badanie nie byłoby możliwe?

Ja w prawdzie po zwykłych kontrolnych 10+1 :) urosło się od ostatniej wizyty -gonimy Was 😂 bo jest 3.05cm serduszko biło ale nie słuchałyśmy bo moja lekarka wyznaje zasade, że doppler dopiero od 12tyg.. No ale powiedziała, że wszystko jest ok :)byle do prenatalnych :)
Cudne wieści! :) Ja też jeszcze nie słyszałam serduszka, takze nie jesteś sama, ale najważniejsze że widziałyśmy na ekranie jak pika ;)

Dziewczyny a ja zapomniałam Wam napisać, że mój lekarz pytał się jak chce rodzić (pierwszy poród zakończony CC), powiedziałam że chce cesarkę i już wpisał do książeczki "do cięcia w terminie". Także bardzo się cieszę, że nie muszę się prosić czy kombinować
Ja też wolę cc i mam nadzieję że uda mi się z lekarzem zagadać żeby było cc😁

Wreszcie moge sie pochwalic! 😁😅❤ A wiec z dzidziem wszystko ok, ma wszystko na swoim miejscu, ruszal sie bardzo i ssal palucha 😁 Usg trwalo dosc dlugo, mialam tylko przez brzuch, ale najpierw robila mi studentka chyba, a potem przyszla inna lekarka i pokazywala tamtej jak ma robic niektore pomiary. Ale przynajmniej sie napatrzylam na moje bejbi 😁 Jeszcze mi nie chcialy powiedziec czy chlopczyk czy dziewczynka, zreszta w ogole nie chyba nie probowaly szukac. Ryzyko wad u dzidzi jest niskie, tylko u mnie jest ryzyko, ze moge miec stan przedrzucawkowy (o ile dobrze przetlumaczylam), wiec w pozniejszym tetminie beda mnie bardziej kontrolowac.
A tutaj moja kluska 😍 ma 6,5 cm, tetno 167, i wyszlo pare dni starsze, teraz 12+6 (z OM bylo 12+1)
Zobacz załącznik 1129202Zobacz załącznik 1129203Zobacz załącznik 1129204
Śliczny bobas gratuluję udanej wizyty

reklama
Do góry