reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

U mnie podobnie :D delikatny zarys jest i co chwile pytam męża czy coś widzi, czy urósł brzuch :D mama powiedziała, że nic nie widać bo jak byłam chuda tak jestem.. 🙄 tak jakby w 3 miesiącu miał mi od razu pojawić się ogromny brzuchol :D
No właśnie mi mąż kilka dni temu mówił, a ja mu odparowałam, że przecież chili jedliśmy na obiad to po fasoli mnie wywaliło 😅
A jak się dzisiaj przebierałam to tak się zdziwiłam, że jednak coś wystaje. No cóż, może wcześniej widzieć nie chcialam bo czekałam na badanie.

@Akuku ja dalej myślę, że po prostu tak z profilu i tym fragmentem to się jeszcze bronię. Bo jednak na żywo wydaje mi się, że jak najbardziej wyglądam na to ile ważę.
Mam nadzieję, że wkrótce Cię te mdłości przestaną męczyć. Bo to już powoli, powoli powinno być lepiej.

@MagdaaM93 gruba to też bez przesady, ot taka "normalna". ale ja kiedyś byłam szczuplutka to sama widzę dużą różnice i to bynajmniej nie na korzyść :d

reklama
U mnie podobnie :D delikatny zarys jest i co chwile pytam męża czy coś widzi, czy urósł brzuch :D mama powiedziała, że nic nie widać bo jak byłam chuda tak jestem.. 🙄 tak jakby w 3 miesiącu miał mi od razu pojawić się ogromny brzuchol :D
Ja to w trzeciej ciązy startuję niestety z wagą 72 przy wzroście 173, chodzę w luźniejszych tunikach bo jakbym ubrała obcisłą bluzkę to zaraz mi powiedzą, że w ciaży. Ale brzuch mi wydyma bardzo po każdym jedzeniu.

Oj tak ale jestem sama wrażliwa na igly więc ja chyba gorzej to przeżywam jak Moja córka 😂 jesteśmy pod ośrodkiem 😁
Jakbym o sobie czytała 😂 mąż młodego trzymał zawsze na szczepieniach a ja obok stałam i płakałam 😂🤷

Już po dwa wkłucia a córka zaczęła już płakać jak tylko zobaczyła pielęgniarkę a dodam że Ona jej bardzo nie lubi zresztą ja też 😅 córka jest wczesniakiem a pomimo tego pielęgniarka chciała mi wmówić że szczepienia mam płatne 🤷‍♀️
Mój syn jest jeszcze lepszy. Płacze od razu po wejściu do budynku :/

Też mam ten problem, najgorzej po obiedzie i wieczorem, wyglądam jak w 6-7 mies. wtedy. Ogólnie rano czuję się dobrze, a im bliżej wieczora tym gorzej i oprócz wielkiego brzucha ,mdłości dochodzą.

@Piernik98 wróć do nas😢pusto bez Ciebie

Kto dzisiaj wizytuje? Kciuki trzymam✊
Ja 🙂 właśnie jadę na wizytę i standardowo się denerwuje czy wszystko ok..

Cześć Grudniowe Mamusie! Dołączam do Was dość późno, bo to mój 14 tc (13+3), prawdopodobnie Synek. Na ostatnim usg prenatalnym robionym 1.5 tyg temu, wszystko pomierzone i jest ok. Ale jedno mnie niepokoi... Czy też macie bóle i kłucie w dolnej części brzucha, czasami w pochwie? Bóle nie są silne, ale dokuczliwe. Bardzo mnie to martwi, tym bardziej, że pierwszą ciąże straciłam i boję się powtórki... ☹️ Napiszcie proszę, jak to wygląda u Was?
Witaj :) takie bóle i kłucia są u mnie na porządku dziennym i lekarz mówi, ,s nie ma się czym martwic 🙂

Już jestem po ;)
Na zwykłym usg babeczka nie widzi nieprawidłowości. Przeziernosc super, kosc nosowa jest i w normie, serducho w normie. Machał łapkami i rączkami.
Mój bobek ma już 5,13cm :o

Zobacz załącznik 1128628
Super 😍 słodkie zdjęcie :)

My też dzisiaj byliśmy na fizjo, bardzo się zdziwilam bo syn lubił chodzić na zajęcia a panią od fizjo kocha miłością wielką a dzisiaj od samego wejścia bunt, krzyk, płacz. W ogóle nie chciał ćwiczyć, uciekał do drzwi i płakał :( wiem że jest ciężko ale musimy pamiętać że robimy to dla ich dobra i krzywda im się tam nie dzieje. Wszystko to co teraz robimy zaprocentuje w przyszłości. Trzymaj się dzielnie ❤ my jutro idziemy do neurologopedy, już wiem że będzie hardcore 😅
Fizjo powiedziała, że wg niej już nie ma potrzeby wizyt tym bardziej jak on tak to znosi. No ale nie możemy tak sobie zrezygnować bo mamy to w pakiecie z si i logopeda a tamte zajęcia są nam potrzebne 😔
Dziś standardowo od wejścia byla tragedia :( ciężko to znoszę :( no ale wiem, że to dla jego dobra..

Dziewczyny mam pytanie czasem jak się podcieram to na papierze widzę takie jasno brązowe kropki nie jest ich dużo (właściwie to są pojedyncze kropeczki- gdybym się im nie przyglądała to nawet bym nie zauważyła), ale zastanawiam się czy to uznać jako plamienie czy to raczej normalne ?
Z tego wszytskiego zapisałam się w poniedziałek na wizytę 🙂
Ja bym to uznała za plamienia więc wg mnie dobrze, że idziesz to skonsultować ;)

Łączę się w bólu tez miałam ambitne plany ale nie dość mnie kłuję i ciągnie aż od pachwiny to jeszcze mam straszny wzdęty brzuch... A na dodatek Córeczka leży przytulona obok mnie z temp ☹️
Oby jutro już temperatury nie było i żeby nocka byla dobra.

Jestem na granicy nadwagi, 68 kilo przy 168. To jest jeszcze norma ale już nie szczypior.

Boje się, ze pod koniec ciąży będę ważyć więcej niż mąż który jest 20cm wyższy 🤣🤣🤣
Wcale tego nie widać po zdjęciu, które wstawiłas 😉

Hmm a mi się już w 3 miesiącu pojawił wielki brzuch :(

Ja to w trzeciej ciązy startuję niestety z wagą 72 przy wzroście 173, chodzę w luźniejszych tunikach bo jakbym ubrała obcisłą bluzkę to zaraz mi powiedzą, że w ciaży. Ale brzuch mi wydyma bardzo po każdym jedzeniu.
Z wzdęciami to i ja nie umiem sobie poradzić... Co wieczór to samo- jakbym połknęła piłke :/

Martini a nie możesz poprosić o zmianę? Zrezygnować z fizjo a w zamian dać zajęcia z si lub neurologopedy? Ja synowi już zmieniałam na moją prośbę chyba 3 razy w ramach wwr w zależności od potrzeb, oczywiscie najpierw konsultowałam to z konkretnym specjalistą a potem szlam do koordynatorki. Nie wiem jak wyglądają zajęcia si bo mówisz że masz w pakiecie, to jest jakieś połączenie fizjo z si?

Hejka! Ja po prenatalnych :) Nie udało się zmierzyć kości nosowej, bo bobas się strasznie kręcił, ale poza tym wszystkie inne parametry ok, a ryzyko niskie :) Za tydzień zostanie uzupełnione to wynikami z krwi. No i prawdopodobnie chłopak ;)
C59A0AB6-B90A-4F44-9AF4-2CDE24C8AA15.jpeg

Martini a nie możesz poprosić o zmianę? Zrezygnować z fizjo a w zamian dać zajęcia z si lub neurologopedy? Ja synowi już zmieniałam na moją prośbę chyba 3 razy w ramach wwr w zależności od potrzeb, oczywiscie najpierw konsultowałam to z konkretnym specjalistą a potem szlam do koordynatorki. Nie wiem jak wyglądają zajęcia si bo mówisz że masz w pakiecie, to jest jakieś połączenie fizjo z si?
Musi mieć 3 różne procedury. Ma wpisane fizjo, si i logopedę. Si i logopedy jeszcze nie mieliśmy. A dzisiejsze zajęcia to się okazało, ,ze były pomyłka pani w rejestracji i poradnia nie będzie się mogła z nich rozliczyć bo były w ramach starego pakietu (wtedy mieliśmy tylko fizjo) a teraz weszliśmy na inny pakiet (fizjo+si+logopeda). Ale masz rację, będę pytać babki, która go prowadzi czy zamiast fizjo może mieć cokolwiek innego. Chociaż przypuszczam, że młody na każde zajęcia będzie źle reagował niestety.

Hejka! Ja po prenatalnych :) Nie udało się zmierzyć kości nosowej, bo bobas się strasznie kręcił, ale poza tym wszystkie inne parametry ok, a ryzyko niskie :) Za tydzień zostanie uzupełnione to wynikami z krwi. No i prawdopodobnie chłopak ;)Zobacz załącznik 1128756
Super wiadomości 😍

Ja już po wizycie 😉 Bobo ma 9.3 cm :) serducho słyszałam, bije 146 uderzeń/min. Jeszcze nie jest to pewne na 100% ale mojej córeczce (wg prenatalnych) chyba zaczynają rosnąć jajka między nogami 🤷🙈 szkoda 😁😂

Załączniki

• IMG_20200604_165531.jpg
    IMG_20200604_165531.jpg
    614,3 KB · Wyświetleń: 86
reklama
Do góry