Sabina17
Fanka BB :)
Asia Kasia tez mam dzis szvzepienie z synkiem 5 lat on sie boi igiel nie wiem jak dam sobie z nim rade mamy na 15:30 chyba wezme meza ze soba mo moge nie dac sobie z nim rady.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Masz w normie, spokojnie. To są dane takie statystyczne, to po środku to mediana, nie musisz być blisko tej wartości środkowej. Jesteś poniżej 95 centyla więc z tego co ja rozumiem nie ma się czym martwić.Badanie robiłam w 11+5, HCG w sumie pasuje, ale PAPPA tak jakby tydzień później Pewnie jak zwykle wyjdzie, że niepotrzebnie panikuję Już bym chciała być poooo
Mój mąż od rana do wieczora pracuje wiec ja zawsze chodzę sama na szczepienia, uważam ze to zupełnie normalne, a żeby jak najmniej stresować dziecko to trzeba zrobić to szybko i sprawnie bez zbędnych ceregieli. Najgorsze jest przedłużanie w gabinecie „ugłaskiwanie „ Które i tak nic nie da bo maluch tego nie zrozumie .Tam jest tylko jedna pielęgniarka która szczepi więc będę musiała ja trzymać sama
Oj tak ale jestem sama wrażliwa na igly więc ja chyba gorzej to przeżywam jak Moja córka jesteśmy pod ośrodkiemMój mąż od rana do wieczora pracuje wiec ja zawsze chodzę sama na szczepienia, uważam ze to zupełnie normalne, a żeby jak najmniej stresować dziecko to trzeba zrobić to szybko i sprawnie bez zbędnych ceregieli. Najgorsze jest przedłużanie w gabinecie „ugłaskiwanie „ Które i tak nic nie da bo maluch tego nie zrozumie .
Dasz rade . Sadzasz takiego szkraba bokiem na kolanach, jego nogi między swoje , ramionami obejmujesz wokół jego ramion i po strachu.
To nie przezywaj, bo dziecko to wyczuwa , myśl o tym ze trzeba I koniec.Oj tak ale jestem sama wrażliwa na igly więc ja chyba gorzej to przeżywam jak Moja córka jesteśmy pod ośrodkiem
Kroplówki nic strasznego, lepiej byś się poczuła , ja od kwietnia cały czas codziennie mam 2-3 kroplówki, tj ok 1,5 L płynów dożylnie, bez tego bym już dawno padła.Zaczęłam 14 tydzień mdłości i wymioty się nasilily, alergia na sianokosy wróciła... Masakra to moje najgorsze dni ja tu się cały czas żale. Cieszę się że wy dziewczyny macie z ciąży radość ja jestem załamana lekarz stwierdził, że raczej będzie tak do końca ciąży, ważne jest to że w tym tygodniu waga nie spadła i się trzyma. W najgorszym przypadku będę musiała spędzić resztę ciąży na kroplowkach
Już po dwa wkłucia a córka zaczęła już płakać jak tylko zobaczyła pielęgniarkę a dodam że Ona jej bardzo nie lubi zresztą ja też córka jest wczesniakiem a pomimo tego pielęgniarka chciała mi wmówić że szczepienia mam płatneTo nie przezywaj, bo dziecko to wyczuwa , myśl o tym ze trzeba I koniec.
Ja pracując w ochronie zdrowia doskonale wiem ze to rodzice w tym wszystkim są najgorsi hehe