L
Lebkuchen_mum
Gość
Ja też uderzam w drzemke 1 posilek sie przyjął wiec ide spac zanim mnie wezma mdlosci dobranocMąż śpi po nocce, syn też śpi to i ja idę spać
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja też uderzam w drzemke 1 posilek sie przyjął wiec ide spac zanim mnie wezma mdlosci dobranocMąż śpi po nocce, syn też śpi to i ja idę spać
Umówiłabym się na teleporadę a jeśli kazałaby przyjść to może wizyta domowa?No właśnie nie przeszła i nie wiem co zrobić. Iść dziś do lekarza czy jeszcze czekać.
Doradzcie co byście zrobily na moim miejscu? Olek od soboty wysoko gorączkuje 38.5 nawet ponad 39 było kilka razy. Po podaniu leków gorączka spada i tak co kilka godzin. Poza tym biega, bawi się, je trochę mniej ale je, nie chwyta się za gardelko/uszy. Nie ma kataru ani kaszlu.
Dodam, że boję się iść, żeby nie przywlec do domu czegoś gorszego a dwa Olek bardzo źle znosi wizyty u lekarzy, będzie cały czas płakał, już nawet czekając na korytarzu..
Najważniejsze, że wszystko jest ok [emoji7]Ale sie ciesze dziewczyny! Bylam na usg i dziecko rosnie i rozwija sie prawidlowo. Drugi pecherzyk jest pusty i dalej nie wiadomo czy to krew czy pecherzyk bez zarodka, ale pomalu sie zmiejsza. Lekarka powiedziala, ze nie ma zagrozenie na ta chwile. Odetchnelam.
Tak sobie mysle, ze czuje sie samotnie w macierzynstwie. Maz duzo pracuje i wspiera jak moze , jest naprawde kochany. W ciagu dnia jestem jednak sama z jednym , malym dzieckiem i przez koronawirusa moje kontakty z przyjaciolmi ograniczaja sie do rozmow tel. Moje przyjaciolki albo nie chce miec dzieci albo nie moga i zwyczajnie boje sie rozmawiac z nimi o moim szczesciu. Czy ktoras z Was tez czuje sie czasem samotnie w macierzynstwie pomimo kochajacego meza i dzieci?
Ja miałam początkowo 2x dziennie ale ostatnio lekarka zmniejszyła mi dawkę i teraz tylko raz dziennie bioręKtos mial luteine dopochwowa ? Nie wiem ile tego syosowac nie pamietam ile lekarka mowila na ulotce pisze 2 razy dziennie
Suszone śliwki, kefir, jogurty typu activia, picie dużej ilości wody. Ja miałam 4 dni zaparcie i puściło dopiero jak zjadłam pół opakowania suszonych śliwek i popiłam ActiviąDziewczyny macie jakieś sprawdzone sposoby na zaparcia?
Dziekuje to tez bedenrala2 razy dziennieJa miałam początkowo 2x dziennie ale ostatnio lekarka zmniejszyła mi dawkę i teraz tylko raz dziennie biorę
spokojnie w pierwszym trymestrze często się tak dzieje, zaczniesz przybierać w drugim trymestrzeJa się dzisiaj ważyłam i okazuje się że schudłam prawie 3/4kg. Masakra jakaś w którym tygodniu powinnam przytyć ?
Ja mam ze smyka https://www.smyk.com/p/besafe-izi-fix-adapter-do-pasow-bezpieczenstwa-i6026311Właśnie ja myje soniczną to ani śladu krwi ale byłam u mamy ostatnio i tam mam zwykłą szczoteczke to po umyciu tak krew mi się lała :\ dziąsła jako takie nie bolą ale miałam kilka dni, że miałam wrażenie że mi się zęby ruszają
Ps jakie adaptery macie? Czy taki ze Smyka będzie ok?
Ja w poprzednich ciazach uz wi3cej wazylam ale jak to mowia kazda ciaza innaspokojnie w pierwszym trymestrze często się tak dzieje, zaczniesz przybierać w drugim trymestrze