reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Dzień dobry dziewczęta :) czytam Was regularnie ale nie mam siły nawet z łóżka wstać :( wymiotuje od rana do wieczora, a najgorsze że to nawet ulgi nie daje tylko od razu mdłości wracają. Na wadze -3kg a ja dopiero mam 9t5d. Wczoraj z bezsilności już się wieczorem popłakałam. Mąż poratował i znalazł jakieś elektrolity co dzieci przyjmowały przy biegunce i posadził i kazał wypić zagryzajac suchą bułką. Słuchajcie konsumowalam ta 'kolacje' chyba 20minut... Ale weszło a potem że zmęczenia zasnęłam. Dzisiaj od rana znowu wymioty a miałam takie plany na dzień dziecka :( mąż powiedział że nigdzie nie jedziemy bo nie dam rady j nawet wolnego w pracy nie wziął. Eh. Pije teraz szklankę koli może pomoże na tyle żeby pojechać gdzieś na obiad z chłopcami i do sklepu z zabawkami. Co ja chu***y stan ta ciąża :(
Ja już jeżdżę z adapterem, bo inaczej pas jak dotykał mi chociaż lekko brzucha to od razu mi się cofało. A adapter go trzyma na biodrach i jest lepiej.
Trzymam kciuki za zdrówko Olusia.
Która to flaminga dawała chrześniakowi? Daj znać jak reakcja :) moi do dzisiaj kochają wszelkie pluszaki ;) a już byki są 6 i 8 lat 😁
Dobra. Wezmę się w garść i pojadę z chłopakami. Woreczki na rzyganko do torebki, adapter na miejsce kierowcy i heja. A może coś dla dzidziola kupię ;) bez męża jadę to nie będzie jęczał że za wcześnie ;)

reklama
Dziewczyny mam kilka pytań: zęby- wszędzie piszą o krwawiących dziąsłach..czy już tego doświadczyłyście? Ja profilaktycznie myje lacalutem i płucze płynem bo do tego nosze aparat :/ a nie chce zębów stracić 😂 a dwa macie już adaptery do pasów?
Mi w pierwszej ciazy dosyc krwawily dziasla, teraz jeszcze nie, ale to chyba wlasnie jakos w drugim trymestrze sie moze zaczac 😒
A adapteru nie mam, bo nie mam auta teraz 😉

@Sabina17 ja jestem teraz -2kg, ale ze mialam troche kilogramow na plusie (zreszta nadal mam) to sie ciesze 😉
Dzień dobry dziewczęta :) czytam Was regularnie ale nie mam siły nawet z łóżka wstać :( wymiotuje od rana do wieczora, a najgorsze że to nawet ulgi nie daje tylko od razu mdłości wracają. Na wadze -3kg a ja dopiero mam 9t5d. Wczoraj z bezsilności już się wieczorem popłakałam. Mąż poratował i znalazł jakieś elektrolity co dzieci przyjmowały przy biegunce i posadził i kazał wypić zagryzajac suchą bułką. Słuchajcie konsumowalam ta 'kolacje' chyba 20minut... Ale weszło a potem że zmęczenia zasnęłam. Dzisiaj od rana znowu wymioty a miałam takie plany na dzień dziecka :( mąż powiedział że nigdzie nie jedziemy bo nie dam rady j nawet wolnego w pracy nie wziął. Eh. Pije teraz szklankę koli może pomoże na tyle żeby pojechać gdzieś na obiad z chłopcami i do sklepu z zabawkami. Co ja chu***y stan ta ciąża :(
Ja już jeżdżę z adapterem, bo inaczej pas jak dotykał mi chociaż lekko brzucha to od razu mi się cofało. A adapter go trzyma na biodrach i jest lepiej.
Trzymam kciuki za zdrówko Olusia.
Która to flaminga dawała chrześniakowi? Daj znać jak reakcja :) moi do dzisiaj kochają wszelkie pluszaki ;) a już byki są 6 i 8 lat 😁
Dobra. Wezmę się w garść i pojadę z chłopakami. Woreczki na rzyganko do torebki, adapter na miejsce kierowcy i heja. A może coś dla dzidziola kupię ;) bez męża jadę to nie będzie jęczał że za wcześnie ;)
Trzymaj sie, strasznie wspolczuje tych mdlosci. Ja to najchetniej bym jadla na okraglo ziemniaki z piekarnika, bo miesa i salatki mi nie wchodza. Z tym piciem to tez kiepsko i sie zmuszam, mysle ze od tego mam teraz tak czesto migreny. Postaram sie pic wiecej wody. Mam nadzieje, ze jak wyjdziesz to lepiej sie poczujesz i Milo spedzisz dzien z chlopcami 😘 Ja tez planowalam isc z mloda na lody, moze wieczorem do restauracji, ale pogoda dzis niezbyt ladna, a w restauracji mozna isc tylko do ogrodka, wiec nie wiem w sumie.

Dziewczyny mam kilka pytań: zęby- wszędzie piszą o krwawiących dziąsłach..czy już tego doświadczyłyście? Ja profilaktycznie myje lacalutem i płucze płynem bo do tego nosze aparat :/ a nie chce zębów stracić 😂 a dwa macie już adaptery do pasów?
Mi zaczęły krwawić dziąsła podczas używania irygatora, od szczoteczki na szczęście nie ;) a do adaptera się przymierzam ale jeszcze poczekam z 2 tyg żeby brzuszek był większy 😊

Mnie dziąsła trochę napuchły, ale dzisiaj idę na konsultację do mojej dentystki, zobaczymy co powie. Na pewno mam jedną ósemkę do usunięcia, bo już mnie pobolewa :/ Ale to na spokojnie za kilka tygodni.

Odebrałam część wyników krwi i moczu, mam dość liczne bakterie i szczawiany w moczu :/ Mam nadzieję, że nie czeka mnie antybiotyk, tym bardziej, że nie odczuwam żadnych dolegliwości. A te szczawiany, to chyba po wczorajszej kolacji, nażarłam się szpinaku 😅 Miała któraś z Was takie wyniki?

No bardzo sie uspokoiłam 😊 wiadomo z infekcjami nie ma żartów...tylko dziwne ze od antybiotyku albo infekcji pochwy moge miec takie parcie na mocz i pieczenie w cewce moczowej 🤔 no ale bakterii juz nie ma takze cale szczescie. Moge spokojnie spac. Ale zastanawia mnie czemu moj lekarz daje mi same kremiki na infekcje pochwy a nie leczy od wewnatrz....jakby no to logiczne ze z zewnatrz nie przejdzie jak wewnatrz bedzie...
Ja na infekcje pochwy też dostałam krem ale taki do stosowania wewnątrz, raz się go wstrzykuje i działa przez 5 dni a czy pomogl okaze się jutro na wizycie

Ale sie ciesze dziewczyny! Bylam na usg i dziecko rosnie i rozwija sie prawidlowo. Drugi pecherzyk jest pusty i dalej nie wiadomo czy to krew czy pecherzyk bez zarodka, ale pomalu sie zmiejsza. Lekarka powiedziala, ze nie ma zagrozenie na ta chwile. Odetchnelam.
Tak sobie mysle, ze czuje sie samotnie w macierzynstwie. Maz duzo pracuje i wspiera jak moze , jest naprawde kochany. W ciagu dnia jestem jednak sama z jednym , malym dzieckiem i przez koronawirusa moje kontakty z przyjaciolmi ograniczaja sie do rozmow tel. Moje przyjaciolki albo nie chce miec dzieci albo nie moga i zwyczajnie boje sie rozmawiac z nimi o moim szczesciu. Czy ktoras z Was tez czuje sie czasem samotnie w macierzynstwie pomimo kochajacego meza i dzieci?

Kurcze mam takie kłucia na dole w sensie nie pochwa tylko nie wiem co to za miejsce 🙈 miedzy cewką moczową a paczwiną ta taka kość nie wiem...tak mnie zaczeło kłuć okropnie, akurat bylam siku i musialam wstrzymac az kłucie nie przejdzie. Jeszcze taki ból pleców dzis mi promieniuje aż na całe udo. Jak leże nic mi nie dolega 🤷‍♀️ nie rozumiem....wczoraj przepatrzyli wszystko i jest super, do pochwy zaglądali tym takim metalowym co rozwierają i patrzą, usg i wszystko jest naprawde dobrze tylko jedynie ta infekcja pochwy a stwierdzili ze i tak nie jest zle bo jest lekka...to skąd te bóle i kłucia 😔😪 czym dalej z ciążą tym są uciążliwsze. To mozliwe ze od zmian jakie zachodzą? Nie sądziłam że ciąża boli i dzieją sie takie rzeczy juz od poczatku 🤔😑 ogolnie jestem spokojna bo wszystko jest dobrze ale czy ma ktoras tak samo jak ja?

Pytanie do dziewczyn pracujących, które mają bezpośredni kontakt z klientem, nosicie cały czas meseczki? nie wiecie jak to jest czy mogę ściągnąć maseczkę przy kliencie będąc w ciąży i mając astmę? Niestety u mnie na chwilę obecną jest apogeum jeśli chodzi o mdłości a maseczka tylko je potęguje, nie mam pojęcia co zrobić?

Moje dziąsła krawaia od ciąży. Córeczka czyli mecze się tak już 2 lata teraz w tej ciąży znowu się to nasiliło i serio nie wiem co mi już pomoże bo jak nic nie pomoże to zostanę bez zębów 🤦‍♀️

reklama
Kurcze mam takie kłucia na dole w sensie nie pochwa tylko nie wiem co to za miejsce 🙈 miedzy cewką moczową a paczwiną ta taka kość nie wiem...tak mnie zaczeło kłuć okropnie, akurat bylam siku i musialam wstrzymac az kłucie nie przejdzie. Jeszcze taki ból pleców dzis mi promieniuje aż na całe udo. Jak leże nic mi nie dolega 🤷‍♀️ nie rozumiem....wczoraj przepatrzyli wszystko i jest super, do pochwy zaglądali tym takim metalowym co rozwierają i patrzą, usg i wszystko jest naprawde dobrze tylko jedynie ta infekcja pochwy a stwierdzili ze i tak nie jest zle bo jest lekka...to skąd te bóle i kłucia 😔😪 czym dalej z ciążą tym są uciążliwsze. To mozliwe ze od zmian jakie zachodzą? Nie sądziłam że ciąża boli i dzieją sie takie rzeczy juz od poczatku 🤔😑 ogolnie jestem spokojna bo wszystko jest dobrze ale czy ma ktoras tak samo jak ja?
Nie wiem czym takie kłucie są spowodowane ale poczekaj tak na końcówkę tu dopiero boli 😂ja od 33 tygidbia miałam córeczkę już nisko w kanale rodnym leżenie chodzenie cały czas bolało i miałam takie uczucie jakby miała zaraz wyskoczyc albo wyciągnąć rękę i mi pomachać serio 😅

Do góry