reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

A czy będziecie robić sesje foto brzuszkowe i / albo noworodkowe? @aninek Ty wiadomo, nawet się umawiać nie musisz 😂 Ja z chłopcami brzuszkowej nie miałam, a niemowlece dopiero jak mieli 4mce bo chciałam żeby się już uśmiechali na zdjęciach :) teraz chce chyba i jedna i drugą , w końcu to ostatnia ciąża ;) dzisiaj zadzwonilam do kumpeli żeby zaklepala mi termin listopadowy na brzuszkową i polowo-grudniowy na noworodkowo-rodzinną. To goracy okres przedświąteczny więc wolę być pewna że będzie miała dla mnie czas :)

reklama
A czy będziecie robić sesje foto brzuszkowe i / albo noworodkowe? @aninek Ty wiadomo, nawet się umawiać nie musisz 😂 Ja z chłopcami brzuszkowej nie miałam, a niemowlece dopiero jak mieli 4mce bo chciałam żeby się już uśmiechali na zdjęciach :) teraz chce chyba i jedna i drugą , w końcu to ostatnia ciąża ;) dzisiaj zadzwonilam do kumpeli żeby zaklepala mi termin listopadowy na brzuszkową i polowo-grudniowy na noworodkowo-rodzinną. To goracy okres przedświąteczny więc wolę być pewna że będzie miała dla mnie czas :)

Ja brzuszkowej raczej nie, bo nie lubię jak ktoś mi robi zdjęcia. Synkowi nie robiłam noworodkowej, tylko dopiero na pierwsze święta więc miał już jakieś 10 miesięcy. Po miesiącu jechaliśmy na sesję roczkową, później na dwa latka, później chłopakom zrobiłam na dzień ojca sesję i teraz na 3 latka robiliśmy. Wiem, że drugie dziecko napewno będzie miało noworodkową, synkowi też bym zrobiła ale wcześniej nie zagłębiałam się w te tematy i dlatego nie miał

Szkoda, ze w pierwszej ciazy m jeszcze sie tym nie zajmowal, a ja jakos nie pomyslalam o tym. Tylko jak bylam w Polsce to jeden kolega fotograf zrobil mi pare zdjec z brzuszkiem, ale on normalnie robil raczej zdjecia reklamowe, wiec nie mial duzej wprawy w sesjach ciazowych.
Dobrze, ze juz zarezerwowalas, na sesje brzuszkowa to najlepiej w 30-34 tygodniu, a na noworodkowa to przed ukonczeniem 2 tygodni i z tym czesto jest problem, bo ludzie dzwonia jak dziecko sie juz urodzi i juz jest pozno. Z ta moja sesja to tak "wiadomo" ale moj marudzi, ze ze mna na pewno beda problemy, Bo zawsze mi sie cos nie podoba 😂

My planujemy zrobić brzuszkową i noworodkową ale na pewno nie taką co te dzieci są poowijane w te dziwne ubrania i tylko głowy im dostają. Będziemy chcieli razem sobie taką zrobić z dzieciaczkiem bez tych udziwnieñ :)

My planujemy zrobić brzuszkową i noworodkową ale na pewno nie taką co te dzieci są poowijane w te dziwne ubrania i tylko głowy im dostają. Będziemy chcieli razem sobie taką zrobić z dzieciaczkiem bez tych udziwnieñ :)

Ale sie zaniedbalam ostatnio...musze wkoncu wlosy umyc...tak czlowiek siedzi w domu nie wychodzi i takie efekty 😂 choc w wiekszosci samopoczucie nie pozwala nic zrobic z wyjatkiem lezenia. Przez to jaką mam w dalszym ciagu cere az sie nie chce na siebie w lustrze patrzec 😪 na nic drogie kremy maseczki czy inne dziadostwa...nic mi sie nie poprawia a mam wrazenie ze wysyp coraz gorszy...wczoraj to nawet na jednej z piersi mialam syfa i pod pachą 😒 no kosmos po prostu...nie moglam uwierzyc.staralam sie tym wszystkim nie przejmowac az tesciowa w "dobrej wierze" chciala mi dac jakis aloesowy zel do twarzy i mi mowila ze moze sie poprawi...a dodam ze ani razu nie narzekalam na swoja cere na glos...przykro mi sie strasznie zrobilo. Powiedzialam ze i tak mi nie pomoze trudno bede brzydka teraz to nie jest najwazniejsze...i sie uciszyla ale denerwuja mnie teksty ludzi ktorzy nigdy nie mieli z tym problemu i chcą "doradzac"...ehhh ps.sprobowalam i nie pomoglo 😂

Dzis o 17.00 mam 15 minutowy egzamin online z psychologii osobowosci. Trzymajcie kciukasy...nie wiem czy w ten czas zdarze ogarnac program a co dopiero odpowiedziec 😂😅🙈

Ale sie zaniedbalam ostatnio...musze wkoncu wlosy umyc...tak czlowiek siedzi w domu nie wychodzi i takie efekty 😂 choc w wiekszosci samopoczucie nie pozwala nic zrobic z wyjatkiem lezenia. Przez to jaką mam w dalszym ciagu cere az sie nie chce na siebie w lustrze patrzec 😪 na nic drogie kremy maseczki czy inne dziadostwa...nic mi sie nie poprawia a mam wrazenie ze wysyp coraz gorszy...wczoraj to nawet na jednej z piersi mialam syfa i pod pachą 😒 no kosmos po prostu...nie moglam uwierzyc.staralam sie tym wszystkim nie przejmowac az tesciowa w "dobrej wierze" chciala mi dac jakis aloesowy zel do twarzy i mi mowila ze moze sie poprawi...a dodam ze ani razu nie narzekalam na swoja cere na glos...przykro mi sie strasznie zrobilo. Powiedzialam ze i tak mi nie pomoze trudno bede brzydka teraz to nie jest najwazniejsze...i sie uciszyla ale denerwuja mnie teksty ludzi ktorzy nigdy nie mieli z tym problemu i chcą "doradzac"...ehhh ps.sprobowalam i nie pomoglo 😂

Dzis o 17.00 mam 15 minutowy egzamin online z psychologii osobowosci. Trzymajcie kciukasy...nie wiem czy w ten czas zdarze ogarnac program a co dopiero odpowiedziec 😂😅🙈
Wspolczuje Ci, ale postaraj sie nie brac wszystkiego tak bardzo do siebie, nie sadze, zeby tesciowa miala zle intencje, mysle ze naprawde zrobila to w dobrej wierze.

Wspolczuje Ci, ale postaraj sie nie brac wszystkiego tak bardzo do siebie, nie sadze, zeby tesciowa miala zle intencje, mysle ze naprawde zrobila to w dobrej wierze.
Mysle ze tak było, nie mam jej tego za złe jakos...to tez nie pierwsza taka rada co do mojej cery ale jakos juz wtedy tak troche "przywyklam" do tego co sie dzieje na mojej buzi i nie myslalam o tym tak bardzo i przypomniala mi tym ze po prostu jednak to sie rzuca bardzo w oczy...duzo przykrosci przeszlam w zyciu przez trądzik i jestem bardzo wrazliwa jak ktos zwraca na to uwagę choc wiem ze w wiekszosci nikt nie ma na celu obrazania mnie...jednak wolalabym zeby ktos to przemilczal niz dawał jakiekolwiek rady ktore i tak nic nie wniosą...
Ja jej nie doradzam jak schudnąć 😂😂😂

reklama
My zabieramy Córeczkę do zoo nigdy tam nie była a uwielbia zwierzęta więc myślę że jej się na pewno spodoba 😊 babcia już jakieś zabawki kupiła a ja nadal się zastanawiam co 🤷‍♀️ ostatnio tak fajnie się bawiła z kolegą samochodzikami i szczerze mówiąc zastanawiam się czy jej nie kupić co z tego że dziewczynka 😅
Jeśli ją zainteresowały samochodziki to pewnie, że jej kup. Sa nawet różowe, typowo dziewczyńskie 😁

Oooo 7 kg to mało.
Dokładnie to 6.6 kg ma ten mój :) ja jestem chudzinka i mam mało siły a z tym wózkiem świetnie sobie radzę. Łatwo mi go wlozyc do bagażnika czy wnieść po schodach jeśli muszę.

@Patrycjaaa97 oby katar już nie wrócił, ale w razie w to widziałam, że dziewczyny już Ci świetnie doradziły i nie mam co dodać 😂

A ja dostałam dzisaj mocy nie wiem skąd ale korzystam 😁 zrobiłam. 2 zupy pomidorowa i pieczarkowa 😅 posprzątałam zrobiłam pranie iii wykąpałam się i ogoliłam a teraz siedzę z maseczka na twarzy ❤️😁 korzystam póki jest lepiej i nie czuję się jak 💩
No to super 😁 w końcu i Ty masz lepszy dzień 😉

W Barcelonie 😉

I to wszystko przed 10?? Jestes moja bohaterka 😁

Wrzuce Wam foto torcika, ktory wczoraj skonczylam, zaraz przyjdzie babeczka po niego 😊 I biore sie za nastepny 😉
Zobacz załącznik 1126558
Masz talent. Piękny torcik 🤩

Ja robiłam obydwie z synem. Teraz ciążowej chyba nie będę robić. Fotografka, z której usług często korzystam sesje bożonarodzeniowe robi już w listopadzie więc może zdecydujemy się rodzinnie na taka sesje i wtedy brzuszek siła rzeczy będzie widać ale na dodatkową sesje raczej się nie zdecyduje. Co do noworodkowej to sama nie wiem. Olek po tej sesji się przeziębił, w dodatku pani przypadkiem naderwała mu kikut pępowiny i krew mu poleciała więc mam złe wspomnienia. Do tego ciagle ogrzewała go ciepłym powietrzem, żeby zasnął (on bardzo mało spał w dzień nawet jako noworodek) i nie wiem, czy chce narażać kolejne dziecko na coś takiego. Chyba, że inni fotografowie mają inne metody, żeby uspokoić dziecko :) Wolałabym raczej taka sesje w domu. Pytałam już pani fotograf ale mówi, że ważne jest, żeby było jasne mieszkanie a nasze takie nie jest więc nie wiem czy się uda taka sesja.

Trzymam kciuki ✊ co do pryszczy to mi oprócz tych na twarzy wyskoczyły dodatkowo na piersi, obojczyku i plecach a nie miewam w takich miejscach pryszczy 😔

Do góry