reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2020

Dziewczyny udało mi sie posłuchać serduszka przez detektor, jeszcze akurat mąż był obok, co za cudowne uczucie ❤ popłakałam się i teraz w spokoju mogę poczekać do kolejnej wizyty 😊

Ja detektor mialam w 1 ciazy. Teraz odpuszczam sobie. non stop Panikowalam facetowi, ze Nie slysze jej i wogole. Bede zdrowsza. Detektor wywolal. We. Mnie wiecej Paniki niz szczescia, 😀

reklama
A ja dziś cały dzień mam obolały brzuch, a wzdęty jak balon. Wzięłam espumisan, mam nadzieję że przejdzie. Jeszcze byłam dziś u ortodonty na zmianie drutu i zaczynają mnie boleć zęby, także lecę spać bo ciężko to widzę 🙈

Jestem juz po wizycie i ogarnęła mnie pełnia szczęścia 😍 😍 Wszystko w porządku, dziecko ma 2,24cm tętno 172🥰 Lekarz powiedział, że to plamienie było spowodowane implantacją łożyska i że mogą jeszcze takie plamienia u mnie wystąpić ale nie ma powodów do obaw. Pisze dopiero teraz bo po powrocie chyba z emocji tak rozbolała mnie głowa, że musiałam się położyć. Załączam foto z usg :)
Wspaniale, bardzo się cieszę że wszystko w porządku!! 🥰🥰

Matko...narzczony przyniosl mi z pracy taki niesamowicie pyszny rozplywajacy sie w ustach tort czekoladowy. Szef mu mowil zeby az 2 kawalki wzial dla mnie 🤣🤣🤣 co jakis czas mi przynosci tą pysznosc. Naprawde nic lepszego nie jadlam. Jak nie przepadam za tym co serwują u niego w restauracji tak tort (i wino😅😂) jest PYSZNY. Szkoda tylko ze jutro na badanie krwi mam byc na czczo i juz go dzis nie zjem...boze tak kusi 😍😍😍 nie wiem czy usne na mysl o tym ze czeka na mnie tort w lodowce 😂🤣

@Rumiankowa mam tą samą poduchę do spania i ogólnie na kręgosłup super i później ma brzuszek też była ekstra. Z wypelnieniem nic się nie dzieje a mam ją już ponad 2 lata. Ale dla mnie pod głową jest ciut za twarda i czasem rano budzę się z bolem głowy przez to. Druga rzecz - weź się szybko z niej wydostan jak dziecko w pokoju obok w nocy zaczyna panicznie płakać bo się obudzi i coś go wystraszy 😂 pozabijac się można 😉

@Piernik98, co do tych napadów głodu, zawrotów głowy przed zjedzeniem to może być to kwestia spadku cukru we krwi. Zobaczysz jakie wyjdą Ci wyniki glukozy. Oby to było chwilowe i oby nie byl to problem z cukrem.
A jeśli chodzi o bóle w lędźwiach to ja tak mam zazwyczaj jak źle śpię albo za dużo leżę i mam za mało ruchu.

QUOTE="Karanga, post: 19554611, member: 197853"]
O tak, to że się zmieni jest prawdopodobne :) ja mam wypisane dość dużo imion ale mąż nie chce nawet spojrzeć, mówi że za wcześnie, za to starszak biega i wymyśla co rusz nowe haha 😁 a powiem Wam że jak byłam w pierwszej ciąży to bardzo szybko ustaliliśmy z mężem że będzie Bruno, i gdzieś w połowie ciąży czar prysł jak puścili w tv reklamę Pedigree "Mój piesek nazywa się Bruno i robi zdrową kupkę" 😂 i mąż powiedział że już mu się Bruno nie podoba bo będzie mu się zawsze kojarzyć z tą reklamą haha 😁 i trzeba było zmieniać imię :)
[/QUOTE]
Mi się odmieniło jeśli chodzi o imię i całą ciążę był Antoni a jak urodzilam to stwierdziłam, że to nie będzie Antoś tylko Aleksander :)

Dziewczyny kupujecie już bądź stosujecie już kremy czy olejki na rozstępy ? Ja właśnie wkraczam w 2 trymestr za raz i chce już coś kupić ale nie wiem który 🤷🏼‍♀️ Może dziewczyny które już były w ciąży i miały styczność coś doradza ?
Ja polecam Le Maadr, pozwolił mi uniknąć rozstępów ciążowych a mam tendencje do rozstępów. Używałam też przez chwilę czekoladowego Palmersa ale ten zapach mnie mdlił. Chociaż bardzo polecają ta firmę.
Uzywalam Palmersa w poprzedniej ciąży i używam teraz od paru dni. Byłam mega zaskoczona, bo coś się zmieniło w formule tego balsamu bo ten nie pachnie prawie wcale a tamten, którego wcześniej używałam miał bardzo ciezki kakaowo czekoladowy zapach.

Gratuluję wszystkim dziewczynom dzisiejszych wizyt 🥰😍 super, że same dobre wiadomości 😍 a zdjęcia Waszych dzidziusiow są przeurocze 🥰

Nie moge juz spac. Jakis komar mnie atakuje a nie moge go dorwać 😭 maja obok chłopa to dlaczego nade mna sie znecaja. Moj nigdy nie pogryziony. Doslownie nigdy. Latalo by z 20 komarow to wszystkie siada na mnie a na nim zaden...tak mnie brzydzą te stworzenia ze juz spac dalej nie pojde....

reklama
Do góry