reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2019

Ja dopiero pod koniec listopada [emoji4]
Nie chce zachęcać malucha do wyjścia w listopadzie [emoji28]
Ale tak używałam w poprzedniej ciazy i to jest bardzo wygodne krzesełko no i pomaga dziecku schodzić coraz niżej
No rozumiem. Podobno to też pomaga w ćwiczeniu mięśni i zapobiega w jakimś stopniu rozchodzenia się spojenia losowego. Ja chyba po Waszych radach będę póki co używać jak będzie mi doskwierał bok lub dyskomfort.

A tak w ogóle @biedroneczkaaa mam mega sentyment od początku do Twojego nicku bo mąż tak do mnie kiedyś mówił jak był jeszcze moim chłopakiem ;)

reklama
Tych artykułów to jest masa różnych. Ja nie wiem, ale lekarz był zaniepokojony ułożeniem bo jednak ja 33tc a ona mi szyjkę uciska więc może zacząć się rozwierać. I muszę leżeć, za 2 tyg jak nic się niepokojącego z szyjką nie stanie to będę mogła już funkcjonować normalnie prawdopodobnie.

A ja
@Beti92 Ja miałam ciągle wrażenie że do 10.12 urodzę (termin na 17 z om a z 1 usg 20.12) .teraz byłam na wizycie i mała mi głową już wlazła w kanał i naciska na szyjkę, więc już w ogóle czuję że ten pierwszy mój poród będzie przed czasem.

A co do ćwiczeń, ja ćwiczyłam 1 raz w tygodniu na szkole rodzenia, a w domu mam piłkę i sobie na niej siedziałam i np kolysałam biodrami od czasu do czasu. Teraz mam zakaz jakichkolwiek ćwiczeń ze względu na ułożenie małej. Przynajmniej do kolejnej wizyty.
A ja mam właśnie termin z OM 10.12 a z usg od 11 tc wychodzi 5.12 mój maluszek ma jeszcze głowę na prawym jajniku bo ja tam czuje i na usg tydzień temu tam była razem z nogą :)

Ja ostatnio na kilku portalach wyczytałam, że przy pierwszych ciążach dzieci wcześniej "wchodzą " do kanału rodnego i szczerze - zdziwiłam się. Mój brzuch nadal pozostaje na miejscu i tworzy zwartą kulkę.
U mnie to samo...nie mam żadnych oznak zbliżającego się porodu:) Sporo osób już piszę o skurczach, twardnieniach, bólach tak jakby okresowych i nacisku główki jakby miała zaraz wyjść...a ja nadal nic takiego nie czuję. Oby poród był dla mnie tak łaskawy jak ten 3 trymestr :)

reklama
Oj a ja mam wózek prawie 10kg i nie mam gdzie go zostawiać, muszę wnosić na górę :( Będzie problem. Tak, ja już w miare przyzwyczajona po tylu latach, ale jak znajomi przychodzą to prawie płaczą jak na górze juz są [emoji23]
Ja mam Adamex pajero i też nie należy do najlżejszych jakoś sobie poradzimy dla dziecka zrobi się wszystko pewnie nawet nie wiemy jaka siła w nas drzemie :)

Moi znajomi ostatnio sobie zamówili na następny raz butle z tlenem :)

Do góry