reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2019

Apropo wstawania z lozka to ja tez to robie tak mozolnie ze szok :D boje sie ze zgniote malucha :D najczesciej schodze probujac najpierw ulozyc sie na boku.
A ze maluch juz jest bardzo nisko to czuje mega ucisk na szyjke jak probuje wstac normalnie :/
Ja jestem zapisana na ktg pod koniec ciazy dwa tyg wczesniej po 2 x w tyg. Ma niby trwac ok 20 min. A ten wymaz mialam.robiony właśnie w tym tyg u gin. I wcale nie boli. Nie mozna sie spinac to prawie jak cytologia. Tylko ze jeszcze z odbytu pobiera.
Ja mam mieć ktg 45 min około 38 tc jak dotrwam w dwu packu :) a gbs będzie pobierał 12.11 na wizycie. Do tego mam powtórzyć badania HIV i coś tam jeszcze przed wizytą żeby były aktualne wyniki w razie czego do porodu. Każdy mówi że to nie boli a nawet gdyby to wiadomo że dla naszych szkrabków jesteśmy w stanie znieść wszystko :)

reklama
Ja mam mieć ktg 45 min około 38 tc jak dotrwam w dwu packu :) a gbs będzie pobierał 12.11 na wizycie. Do tego mam powtórzyć badania HIV i coś tam jeszcze przed wizytą żeby były aktualne wyniki w razie czego do porodu. Każdy mówi że to nie boli a nawet gdyby to wiadomo że dla naszych szkrabków jesteśmy w stanie znieść wszystko :)
Ja juz badania HIV mialam.powtarzane. i gbs na prawdę nie boli nie ma sie czego bac. A na kiedy masz termin bo.juz sie mi wszystko myli ?

Co do podnoszenia się to na szkole rodzenia kazały panie jak z łóżka wstajesz z brzegu to obrócić się na bok, zsunąć nogi i wstać. A jak podnosisz się i nie masz brzegu łóżka to obrócić się do klęku podpartego, jedną nogą trochę do przodu ugiąć pod kątem prostym, oprzeć o nią ręce i wstać. Wtedy się nie zachwiejecie i nie upadniecie.
Apropo wstawania z lozka to ja tez to robie tak mozolnie ze szok :D boje sie ze zgniote malucha :D najczesciej schodze probujac najpierw ulozyc sie na boku.
A ze maluch juz jest bardzo nisko to czuje mega ucisk na szyjke jak probuje wstac normalnie :/
Ja jestem zapisana na ktg pod koniec ciazy dwa tyg wczesniej po 2 x w tyg. Ma niby trwac ok 20 min. A ten wymaz mialam.robiony właśnie w tym tyg u gin. I wcale nie boli. Nie mozna sie spinac to prawie jak cytologia. Tylko ze jeszcze z odbytu pobiera.

Ja na 13.11 mam zrobić test hiv, mocz i morfologie. Na wizycie będę miała pobierany wymaz (to zupełnie nie boli) i robione 20 minut ktg.

Ja mam cisnienie zawsze w okolicy 110/70 ale to drugie często około 60 nawet. A w gabinecie zawsze wyższe, nawet 140 sięga :D

Ja juz badania HIV mialam.powtarzane. i gbs na prawdę nie boli nie ma sie czego bac. A na kiedy masz termin bo.juz sie mi wszystko myli ?
Z OM na 10.12 a usg od początku prawie na 5.12 tyle że lekarz mówi że będzie mnie kierował w 39 tc do porodu. Zobaczymy też na wizycie co powie 12.11 i wszystko zależy tez od cukrów. Póki co są na granicy i się nie czepia.

Co do podnoszenia się to na szkole rodzenia kazały panie jak z łóżka wstajesz z brzegu to obrócić się na bok, zsunąć nogi i wstać. A jak podnosisz się i nie masz brzegu łóżka to obrócić się do klęku podpartego, jedną nogą trochę do przodu ugiąć pod kątem prostym, oprzeć o nią ręce i wstać. Wtedy się nie zachwiejecie i nie upadniecie.
Dziękuję za instrukcje. Skorzystam :)

reklama
Ja tak miałam w 1 ciąży. A teraz gadam z lekarzem jak z kolegą bo to taki sympatyczny człowiek zawsze pożaruje i pogadamy o glupotach :)
Mój jest super koleś, pożartuje zawsze i na luzie wizyta, ja nie wiem od czego mi tak skacze cisnienie haha, może z duchoty bo tam zawsze masa babek, a pomieszczenie 3x3m

Do góry