reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2019

reklama
Zanim trafiłam na forum i zobaczyłam bicie serca miałam ochotę pożegnać się z tym światem. @anieok bardzo mi imponuje twoja postawa, na pewno jesteś świetną mamą. Brakuje kobiet, które się szanują i jeżeli facet by robił dziecku krzywdę to są w stanie go zostawić. Musiałaś być nieufna pewnie do swojego męża na początku po takich przeżyciach. Trochę mamy podobną sytuację z tym, że nie mam kochającej mamy. Będę silna nie dam się omamić.

Ja osobiście uwazam, ze łatwo mówić jak się byśmy zachowały chodź nie byłyśmy w takiej sytuacji, a nawet jak pare z was pisze, ze byłyście w podobnych to tak naprawdę nie podjęłyście decyzji od razu tylko potrzebowałyście czasu zeby dojrzeć do tego, bo człowiek pewnie kocha i zawsze ma nadzieje, ze jeszcze cos naprawi i będzie lepiej chociaż nie zawsze to jest możliwe :((

Ja tylko mogę napisać, ze wspieram mentalnie i mam nadzieje, ze decyzja jaka podejmiesz @kaddafi4321 będzie ta słuszna [emoji110][emoji110][emoji110]

Zanim trafiłam na forum i zobaczyłam bicie serca miałam ochotę pożegnać się z tym światem. @anieok bardzo mi imponuje twoja postawa, na pewno jesteś świetną mamą. Brakuje kobiet, które się szanują i jeżeli facet by robił dziecku krzywdę to są w stanie go zostawić. Musiałaś być nieufna pewnie do swojego męża na początku po takich przeżyciach. Trochę mamy podobną sytuację z tym, że nie mam kochającej mamy. Będę silna nie dam się omamić.
Kochana co nas nie zabije to wzmocni. I długo sie tego trzymałam. Teraz z perspektywy czasu to wszystko wydaje sie takie proste. Ale wtedy nie było ani trochę. Były dni, które przewyłam w poduszkę i nie wstawałam z łóżka. Wystarczyło że syna zabrał ojciec a ja miałam wolne od pracy i gonitwa myśli mnie zabijała. Ale w końcu stanęłam na nogi. Mój Mąż jest zupełnie innym człowiekiem ma inne wartości. Jest najlpeszym co mnie w życiu spotkało w tym przypadku to on jest moją lepsza połówką i on podnosi mnie gdy upadam. Czasem sobie mówię że musiałam przejść przez to wszystko bo wcześniej byłam na niego za głupia... A cała moja historia zaprowadziła mnie to miejsca w którym teraz jestem i cholernie mi sie tu podoba. :) Tego życzę i Tobie. Po burzy zawsze wychodzi słońce!

Nic nie kupilas? Ja pozniej sie pochwale co sekretnie zakupilam :) co prawda uzywane ale tak mi sie spodobało ze musialam to miec. I czekalam tylko na potwierdzenie plci:). a dzisiaj tez chce wyjsc na jakis spacer a ze lidl tak blisko to pewnie cos kupie:)
Nie kupilam.nic :D bo ja nie wiem na jaki rozmiar nie znam sie kompletnie czy kupuje sie takie bodziaki to sie chyba nazywa krotkimi nogawkami czy z zakrytymi stopkami a potem.jak stopka rosnie to co wtedy ? Nie uzyje sie juz ? Jak niby mam miec wysokiego synka to jaki rozmiar na początek brac ? Jaki wy bierzecie ?

Ja osobiście uwazam, ze łatwo mówić jak się byśmy zachowały chodź nie byłyśmy w takiej sytuacji, a nawet jak pare z was pisze, ze byłyście w podobnych to tak naprawdę nie podjęłyście decyzji od razu tylko potrzebowałyście czasu zeby dojrzeć do tego, bo człowiek pewnie kocha i zawsze ma nadzieje, ze jeszcze cos naprawi i będzie lepiej chociaż nie zawsze to jest możliwe :((

Ja tylko mogę napisać, ze wspieram mentalnie i mam nadzieje, ze decyzja jaka podejmiesz @kaddafi4321 będzie ta słuszna [emoji110][emoji110][emoji110]
Dokladnie masz rację. Zawsze ma.sie ta nadzieje ze facet sie zmieni. W koncu cos w, nim pokochalismy. Na poczatku byl.inny itp. Ale.jak.patrze ile.kobiet marnuje.pol zycia na takiego du..ka to.sie w glowie nie miesci. Ale.latwo.mowic gorzej zrobic. Szczególnie jak.sie.jest samemu.

Nie kupilam.nic [emoji1] bo ja nie wiem na jaki rozmiar nie znam sie kompletnie czy kupuje sie takie bodziaki to sie chyba nazywa krotkimi nogawkami czy z zakrytymi stopkami a potem.jak stopka rosnie to co wtedy ? Nie uzyje sie juz ? Jak niby mam miec wysokiego synka to jaki rozmiar na początek brac ? Jaki wy bierzecie ?

Pamiętaj, ze lidlowskie Lupilu są zawyżone rozmiarowo [emoji6]

Body fajnie zapinane (w zyg -zag) na przemian nie przez głowę przynajmniej na początku ..
Śpioszki maja zakryte stopki, ale to dobre dla maluszków do spania [emoji4]

A u nas zaczęło się od ślubu szwagra zaprosił mnie w marcu na ślub brata który był w w kwietniu. znaliśmy się już wcześniej z ognisk mieliśmy wspólnych znajomych ja się przyjaznilam i do tej pory przyjaźnie z jego kuzynka.
Zaczął przychodzić i im więcej czasu spędzaliśmy tym coraz bardziej byliśmy siebie pewni. Tak już jesteśmy ze sobą już 12 lat a po ślubie 10. No i u nas ślub i Antka to nam babcia mojego wywrozyla na święta bo mój kończył studia a ja zdawałam mature i egzamin zawodowy na tym samym roku. Ledwo zaczęłam studia A ona do mojego w święta Bożego Narodzenia że już studia skończył pracę ma to czas na ślub i dziecko my że jeszcze nie ja 20 lat on 26 mamy czas no i pod koniec lutego zobaczyliśmy 2 kreski w maju ślub. Bywało różnie raz lepiej raz gorzej ale zawsze się wspieramy

Ja wyprawkę zaczynam od rozm. 50-56 bo moje dzieciaki są malutkie i idzie tendencja spadkowa 3320 2910 2700 i 54cm 51cm 50cm więc u nas służą te ubranka na pierwsze 2-miesiące później 62

reklama
Ja wyprawkę zaczynam od rozm. 50-56 bo moje dzieciaki są malutkie i idzie tendencja spadkowa 3320 2910 2700 i 54cm 51cm 50cm więc u nas służą te ubranka na pierwsze 2-miesiące później 62
Ja tez zaczynam od 56 co prawda beda przydlugie rękawki napewno jak za każdym razem moje dzieci tez malutkie sie rodzily. 53 i 54cm a waga 2960 3240 i tez byl spadek wagi duży

Do góry