reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2019

Wiecie co z tą luteina pod język to lekarz mój powiedział, że jak nie mogę znieść tego smaku to mam poprostu łykać :) jednak tabletkę dziennie a jak się skończy to odstawiamy bo nie mam żadnych bóli brzucha od początku ciąży ani krwawień i mówił, że nie ma sensu :) w pierwszej ciąży za długo miałam wypisywana luteinę i przez to miałam wywoływany poród ;)

reklama
Cześć, jestem nowa na forum. Wszystkie Wasze dzieci są cudowne(przebrnęłam przez cały wątek). Założyłam konto ponieważ, nie mam z kim celebrować mojej ciąży. Na liście mnie nie ma bo nie wiem jak mam się zgłosić i poprosić o dopisanie. Proszę Was o wyrozumiałość bo to nowa sytuacja dla mnie. Musiałam zostawić ojca dziecka, a rodzina nie chce mnie znać. Eh
Witaj ;) ja również założyłam konto żeby mieć z kim rozmawiac o ciąży bo nie mogę wiecznie męczyć bezdzietnych koleżanek hehe przykro mi, że tak wygląda sytuacja, rodzina pewnie się opamięta a z partnerem nieraz lepiej się rozstać niż tkwić w toksycznym związku

Wiecie co z tą luteina pod język to lekarz mój powiedział, że jak nie mogę znieść tego smaku to mam poprostu łykać :) jednak tabletkę dziennie a jak się skończy to odstawiamy bo nie mam żadnych bóli brzucha od początku ciąży ani krwawień i mówił, że nie ma sensu :) w pierwszej ciąży za długo miałam wypisywana luteinę i przez to miałam wywoływany poród ;)
No ja póki co mam brać. Wcześniej miałam dopochwowa ale miała. Infekcje więc musiał mi zmienić. No cos ty myślisz że przez luteine? Mi mój mówił że taki szczupły bardzo kobietom zawsze zapisuje żeby ta macica była rozluźniiona i w sumie jak biorę to te skurcze mam mniejsze.

Hej Kochane ja wylądowałam w szpitalu :(zaczełam rano tak krwawić odrazu na IP. odkleiła się trochę kosmówka dostałam kroplowkę tabletki o luteine pod język no i leżenie. Dzisiaj miałam mieć badania prenatalne:(i dupa....dzidziol machal rączkami nóżkami serducho waliło jak dzwon ....takze czekam jak to dalej się potoczy wszystko
Trzymam mocno kciuki,aby było wszystkiego dobrze ✊

Hej Kochane ja wylądowałam w szpitalu :(zaczełam rano tak krwawić odrazu na IP. odkleiła się trochę kosmówka dostałam kroplowkę tabletki o luteine pod język no i leżenie. Dzisiaj miałam mieć badania prenatalne:(i dupa....dzidziol machal rączkami nóżkami serducho waliło jak dzwon ....takze czekam jak to dalej się potoczy wszystko
Dużo zdrówka. Leż, odpoczywaj ile możesz.

Cześć dziewczyny.
Noc jak zawsze niewyspany, ale nie wstawałam siku wyjątkowo. Wczoraj nawet lepiej mi się oddychało, bo normalnie oddycha, jakby mi ktoś nos zatkał. Z tym, że czuję dzisiaj od rana znowu dziurka zatkana, ale to chyba alergia, bo ja do końca lipca umieram przez pyłki...

No ja póki co mam brać. Wcześniej miałam dopochwowa ale miała. Infekcje więc musiał mi zmienić. No cos ty myślisz że przez luteine? Mi mój mówił że taki szczupły bardzo kobietom zawsze zapisuje żeby ta macica była rozluźniiona i w sumie jak biorę to te skurcze mam mniejsze.
No i właśnie to hamuje skurcze i akcje porodową trzeba wywoływać.

Cześć dziewczyny. U nas dzisiaj szaro buro, w sam raz dzień na popijanie ciepłej herbatki pod kocykiem :)
Wspominałyście o spodniach ciążowych ja póki co kupiłam tylko leginsy. Ale musiałam zainwestować w nową bieliznę, biustonosze już mnie tak uzyskały, że gdy je zdejmowałam miałam wrażenie, ze biust mi odpadnie ;) spać tez muszę w bieliźnie.

Udanych wizyt.

Witam kolejnego dnia :) Dzisiaj pogoda dla mnie, bo pochmurno a ja upałów nie znoszę :D
Jutro powinny mi dojść ciążowe leginsy z lidla, zobaczymy czy się zgram z kurierem bo jestem w szkole.
Powiem wam, że wzięłam wczoraj wieczorem dopochwowo ten Pimafucin i całą noc czułam jakieś napięcie na macicy, spać nie mogłam. Nie wiem czy to przez to nie, ale od 4 nie śpię :/ Jeszcze duphaston mam brać co 8h, więc zaraz po wstaniu, przed zjedzeniem wzięłam i teraz mnie mdli eh

reklama
Witam kolejnego dnia :) Dzisiaj pogoda dla mnie, bo pochmurno a ja upałów nie znoszę :D
Jutro powinny mi dojść ciążowe leginsy z lidla, zobaczymy czy się zgram z kurierem bo jestem w szkole.
Powiem wam, że wzięłam wczoraj wieczorem dopochwowo ten Pimafucin i całą noc czułam jakieś napięcie na macicy, spać nie mogłam. Nie wiem czy to przez to nie, ale od 4 nie śpię :/ Jeszcze duphaston mam brać co 8h, więc zaraz po wstaniu, przed zjedzeniem wzięłam i teraz mnie mdli eh
Pimafucin kiedyś dostałam na infekcje, bo nic innego w 1 trymestrze nie można było. Jest rewelacyjny i bardzo szybko działa.

Do góry