reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2019

reklama
Dziewczyny kochane.
Ja odeszłam z forum pare dni temu (poronienie zatrzymane), ale czytam Was , obserwuje i serce mi się raduje. Nie ukrywam ze wzruszam się gdy widzę Wasze fasolki:)
Mam nadzieje, ze niedługo Wam się pochwale swoim usg.

Na pewno się pochwalisz i to za niedługo, czekamy [emoji3590]

Czyli nie odmawiac i isc na chrzciny. A dziewczyny co sie teraz kupuje dziewczynce na taki chrzest jako matka chrzestna ? Macie jakies pomysly ?

Mój starszy dostał np obrazek personalizowany w drewnie(bardzo ładny) , młodszy np srebrna grzechotkę do której można włożyć pierwszy ścięty pukiel włosów ;) tez grawerowana personalnie ..
pamiątek takich jest od groma :) nawet poszukaj na necie i popatrz co proponują ..

A ja mam pytanie z innej beczki. Mam taka sytuacje ze w grudniu 8 niby mam termin a kolezanka poprosila mnie o bycie mama chrzestna dla jej corci we wrzesniu. I teraz moje pytanie : czy to prawda ze nie wolno byc w ciazy mama.chrzestna ? Cala rodzina mnie nakreca ze to.pecha przynosi dla mamy i dzidzi czyli dla mnie i zebym.grzecznie odmówiła. Maz nawet mówi ze mnie nie pusci a ja nie wiem co zrobić. Pierwszy raz slysze taki zabobon. Z drugiej strony nawet moja babcia ktora juz po 80 jest tez mowi ze too pecha przynosi i zebym.kategorycznie odmowila ale jak ja mam teraz odmowic jak sie zgodizlam rok temu i nie wiedzialam w sumie ze bede w ciazy. Co myslicie slyszalyscie o, takim czyms ?
Ja w ta niedzielę też jestem chrzestną. Zgodziłam się zanim dowiedziałam się o tym że jestem w ciąży
Na początku miałam obawy, ale skoro jestem osobą wierzącą nie mogę wierzyć w zabobony. Znam przypadki kiedy kobiety były w ciąży chrzestnymi i z dziećmi wszystko okej;)

Ale to sliczne [emoji813] az wejde sobie na ich strone zobacze co maja ciekawego
Cudowności same, ale ceny też ładne [emoji23] Ale stwierdziłam, że skoro mam mały metraż, bo będę musiała wywalić biurko żeby wstawić łóżeczko, także gadżetów nie nakupuję, to sobię pozwole na jakieś fajne rzeczy do łóżeczka :) A ten rekinek fajny, bo ma suwak żeby malucha przewijać, super sprawa

Hej dziewczyny!
Jeśli chodzi o zabobony to w różnych częściach Polski są różne kity wciskane - jakby tak się bać wszystkich to trzeba by było się chyba zamknąć w domu i nigdy nie wychodzić haha :p

Moje TSH jest 0.8 :o pierwszy raz w życiu takie niskie TSH mam. Ale endokrynolog powiedział, że jest ok. Żebym odstawiła sterydy - trochę się obawiam. Ale z drugiej strony się cieszę, że nie muszę brać dodatkowych rzeczy - to w końcu chemia...
Ja mam tsh 0.5 i też pytałam czy nie jest za niskie. Lekarz mówi że mam się nie przejmować bo to norma a gorzej dla ciąży jakbym miała za wysokie niż za niskie

reklama
Do góry