reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Mi pisanie tutaj nie przeszkadza co wiem doradze , głównie czytam , ale dużo nie pisze bo po prostu jestem na innych wątkach [emoji4] nie da się ogarnąć wszystkiego

reklama
To i ja się wypowiem w temacie wątku zamkniętego. Dołączyłam do Was jak już dziewczyny się przeniosły na fb więc może i niektóre wpisy są również kierowane do mnie. Dołączyłam w momencie kiedy byłam po badaniach połówkowych i lekarz powiedział, że jest wszystko dobrze więc odrobinę odetchnęłam chociaż dokąd nie będę miała zdrowego dziecka w domu to nie będę w pełni spokojna. Czytałam Was od dawna i o ile niektóre dziewczyny poruszały sprawy prywatne np: relacje z mężami, teściowymi itp czytałam i myślałam sobie, że całe szczęście w sumie nie mam najgorzej na świecie :) uśmiechałam się jak czytałam posty Sabi, żal mi było jak Mamaxtrzy pisała o swoich przejściach i rodzinnych i problemach z akceptacją wagi, o trudniej sytuacji Mamusi96, itp itd, ale to był dodatek do tego po co tu wchodziłam czyli ciąża i przyszły poród. To dzięki Wam jak mi lekarz przepisał heparynę dowiedziałam się, że jest to częste w przypadku poronień nawykowych, dzięki wam dowiedziałam się, że mogę mieć ją refundowaną a nie płacić 100%, że plamienia i krwawienia nie muszą oznaczać końca ciąży tylko np; krwiaczki, które się wchłoną i o karmieniu piersią gdzie ja przeszłam prawdziwą szkołę życia i myślałam, że się do niczego nie nadaję.
Chciałyście założyć wątek zamknięty to to zrobiłyście widzę, że niektóre dziewczyny przeniosły się tylko tam i tam dzielą się swoimi doświadczeniami. Mnie jest tylko szkoda, że pewnie sporo ciekawych rzeczy, z których można by skorzystać umknie, ale cóż takie jest życie jedne dziewczyny odeszły może inne przyjdą :)

Kazda grupa ma jakis nny cel. Ja tez pozno dołączyłam bo tak czekalam az wzszystko bedzie w miarę dobrze. Ale nie bylam nigdy na biezaco bo jestem juz na lutowkach :D Co innego czytac kilka miesiecy a kilka lat haha;) a swoja droga to kazdy ma swoje zasady i wie co i ile moze zamiescic w internetach;)

Dziewczynki szczegolnie te nowe ale stare, bo okazuje sie sa z Nami od dawna...jesli.chcecie dolaczyc na fb, to absolutnie nie ma problemu, wystarczy tylko podac nick z babyboom, jesli nie udzielalyscie sie wczesniej, to napisac takze taka informacje i juz :) jak wiadomo tutaj kazdy podczytuje, a czasmi kazda z Nas ma chec napisac cos intymnego czy sie wyzalic...mnie osobiscie nie interesuja inne grupy typu lutowki czy wrzesniowki..i ich zdanie :)

Witam was dzis :) nie spie od 6, juz zjadlam drugie sniadanie :D ostatnio budze sie mega glodna jak nigdy, znowu zapowiada sie upalnie moze chociaz jakas burza przyjdzie.
Ja za ta grupa na fb nie moge nadazyc :) tyle postow i komentarzy hehe
Chyba mowisz ona tej ogolnej grupie...mamy juz swoja, z dziewczynami tylko stąd :)

@Kruszka no i to byla pewnie 1 z osob ktora sie ostatnio odezwala tu na forum a ze nie ma co robic siedzi na kazdym forum, nie zdziwilabym sie jakby miala ciaze urojona serio, boje sie takich osob. Na jednym forum opisywano "trola" dziewczyna chciała zwrocic na siebie uwage, pisala o objawach ciazy ze pare razy poroniła i ze mysli samobojcze, adminka sie zestresowala i zadzwonila na policje, oni do niej przyjechali a wszystko okazalo sie klamstwami...ja dziekuje za takie forumowiczki...
@gacoperek extra, ale to chyba nie ten sam lek? Tzn wczesniej mialas clexane? Za taka cene teraz pewnie neoparin? Sa opinie ze to to samo, ale moj lekarz jej nie podziela, ta sama substancja czynna w wielu lekach nie dala tego samego efektu ale wiele dziewczyn zamienia na neoparin, a szczególnie jak gin zalecil to luzik no i jaka oszczednosc:)

Dziękuję ci bardzo ,[emoji4][emoji9] bo jak czytam to właśnie jeśli sa blizniaki to one razem się Soba zajmują , bawią się , oglądają na wzjaem , Poprostu nie trzeba im poświęcać czasu tyle bo mają siebie na wzajem , niz jeden maluszek [emoji4]

Ja to Ci zazdroszcze tych blizniakow :) u mnie szanse byly bo moja prababcia miala ale niestety, chociaz z drugiej strony nie wiem czy bysmy sobie poradzili :) ja teraz chce urodzic 3 dziecko i chyba pora skonczyc z ciazami :) a przynajmniej na dluuuzsza chwile aby wszystko ogarnac w zyciu...

Hej mamuski ja po kontrolnym usg i wizycie Michalinka nadal jest Michalinka wazy 550g ale niestety poziom wód plodowych zmalał za dwa tygodnie kolejne usg i wizyta i jeżeli nadal bedzie ich mało to szpital i leżenie dopóki nie wda się zakazenie a niestety kiedys sie wda to etedy rozwiazanie ciąży.....:no2:

reklama
Do góry