reklama
natka100
Fanka BB :)
Wiem ale juz czarne mysli w glowie.Tez to czytalam...nie nakrecaj sie, kazda ciaza inna...
Ja mam ryzyko porodu przed 34ty 1:200 tez mi sie jakos malonie wydaje...
Dagaa11
Widziałam to... Ale musisz być dobrej myśli! Będzie dobrze.Kurcze zdenerwowałam sie dziewczyna na Facebooku napisala ze jej sie skraca szyjka i rok temu miala to samo i urodziła w 27 tyg i dziecko zmarlo. teraz bede sie nakrecac
lucalew
Jeśli jesteś zapisana do przychodni gdzie masz lekarza rodzinnego to odrazu wybiera się położna. Jak rodziła w 2015 roku to w szpitalu wypisywalam gdzie będzie synek zapisany do jakiej przychodni bo wtedy ze szpitala wysyłają papiery do przychodni między innymi kartę szczepień. Jeśli chce się mieć wizyty położnej wcześniej przed porodem to należy zgłosić się do swojej przychodni. Ja się nie zgłaszałam bo chodziłam do szkoły rodzenia. Aaa i jak już urodziłam to zadzwoniła do mnie położna z tej przychodni żeby umówić się na wizytę u mnie w domu. Odmówiłam bo akurat wybrałam położna ze szkoły rodzenia.No to sie podzialo...
@MatkaPolka85 doskonale Cie rozumiem, sama mam lacznie 4 facetow w domu i jedna panne...faktycznie w 13 tyg to wczesnie, mi tak potwierdził na 90proc dziewczynke, ale potwierdzilam w 19 tyg u innego doktorka takze na 90proc i jak sie cos zmieni, to oszaleje
Dzis przespalam cala noc! Trzeba to zapisac w gazecie, bo ostatnio sypiam strasznie zle budze sie w srodku nocy i dwie godz z glowy...sny mam straszne, dzis mi sie snilo ze urodzilam..pamietam jak corcia wyglądała, problem w tym, ze urodziła sie jako 2latka, miala sliczne wlosy blond (!?) I byla strasznie niegrzeczna! Szlam z Nia za raczke i mowie do M, ze jednak zostaje Maja i tak bedziemy ja nazywac a mala mowi do mnie " a moge nazywac sie Diabeł??" I taki wzrok na mnie...matko co za pierdoly.
Co z ta polozna dziewczyny? A jak sie chodzi prywatnie, to skad wytrzasnac taka polozna przed porodem?
lucalew
Tak to ta sama chyba że wybierzesz sobie inną.To ta położna po porodzie to nie jest ta z przychodni?bo mnie sie zdaje ze jak urodziłam córkę(12lat temu)to przyszła do mnie położna z przychodni.....
lucalew
Z tego co pamiętam to położna srodowiskowa przychodzi inaczej do dziewczynek. Do chłopców 6 wizyt a dziewczynki jakoś inaczej jest.Oj Sabi ale masz sny [emoji85][emoji23] znam to ja wczoraj zaopatrzyłam sie w chusteczki dla malucha z rossmana bo była promocja i porobilam zakupy przez neta, chusta dla malucha, kocyk, pieluchy... no i uwaga, zaczynam sie uczyć szydełkować co do położnej to ja nie mam zamiaru narazie zgłaszać sie do przychodni. Bede wynajmować chyba prywatna położna, która prowadzi szkole rodzenia. Ta środowiskowa jest obowiązkowa?? Dzis tylko leze pod wiatrakiem, masakrycznie ciepło.
lucalew
To trzymam mocno kciuki żeby do następnej wizyty wszystko było już dobrze!!!Malutka wazy 227g niestety wyszedł nam problem z jelitami będę miała powtórkę prenatalnych 31 sierpnia. I 13wrzesnia echo serduszka malutkiej.
reklama
motylkowelove
Nie ma się co nakręcac...gdybym sugerowała się moimi 4 poronieniami to chyba bym zwariowała w tej ciąży . Pozytywne myślenie przede wszystkim... czuwanie pilnowanie w granicach rozsądku . Byle do przodu
Julianna mega !!! Ale pamiętaj nie wchodź do za ciepłej wody bo skurcze możesz wywołać [emoji4]
Julianna mega !!! Ale pamiętaj nie wchodź do za ciepłej wody bo skurcze możesz wywołać [emoji4]