reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
@Zuzik1981 i ja też z tych co mają nie donosić do 40tc, lekarz wspomniał, że duże prawdopodobieństwo, że ciąża zakończy się 36-37tc także byłby wtedy stu procentowy listopad ale ja jakoś nie do końca się tym sugeruje, dzidzia wyjdzie i tak kiedy jej się zachce :D

@Estera91 boskie zakupy :* jak to jest z oczekiwaniem z ali? Długo to idzie? Chciałam dzisiaj nawet coś zamówić ale miałam problem z wybraniem rozmiaru, jakieś dziwne mieli rozmiarówki..

@Zuzik1981 i ja też z tych co mają nie donosić do 40tc, lekarz wspomniał, że duże prawdopodobieństwo, że ciąża zakończy się 36-37tc także byłby wtedy stu procentowy listopad ale ja jakoś nie do końca się tym sugeruje, dzidzia wyjdzie i tak kiedy jej się zachce :D

@Estera91 boskie zakupy :* jak to jest z oczekiwaniem z ali? Długo to idzie? Chciałam dzisiaj nawet coś zamówić ale miałam problem z wybraniem rozmiaru, jakieś dziwne mieli rozmiarówki..

Gratuluję udanych wizyt kochane , a mamusia może rzeczywiście za wcześnie i lekarz się nie dopatrzył , napewno wszytsko jest dobrze nie martw się na zapas , wiem jak to się mówi ale stres nie pomoże [emoji110]
Ja jutro mam lekarza j też się martwię mam nadzieję że będzie w porządku[emoji106]
Zbiera się na burze , chmury są siwe do okola masakra [emoji849]
Co do łóżeczka to ja też będę zamawiać gdzieś w październiku żeby było a zloze pod koniec października.
Spokojnej nocy kochane. [emoji846]

Ciuszkow nie zamawialam z ali, takze nie wiem jak wypadają, ale przesylki dochodza do mnie po jakichs 3/4 tygniach, takze nie najgorzej ;)
Ciekawe czym sie sugeruja lekarze, ze juz mogą to stwierdzić, chcialabym donosic do 38go, ale nie chce przenosic, bo to takie czekanie pozniej [emoji6]

Ja tez nie wiem czym sie sugeruja ale tez mam ryzyko 1:84 ale nie ja mam nie ze porod przedwczesny tylko zahamowanie wzrostu plodu. Tez przed 34 tc chyba. Nie wiem na jakiej podstawie nie dopytalam:D ale zeby temu zapobiec dostalam acard:)

A ciuszki z ali patrzylam wstepnie i akurat te ktorymi ja sie interesowalam, zaczynaja sie dopiero od 68 cm oni tam maja rozpisane jakos te tabelki ale i tak nie ma pewnosci jakie to przyjdzie..jak z chin to jest opcja ze mniejsze wiec pewnie na probe cos pozamawiam w pazdzierniku

Listopad za 3 miesiace o_O Łot? Dla tych z poczatku grudnia to jak najbardziej realna wizja :D

Ostatnia edycja:
Ciuszkow nie zamawialam z ali, takze nie wiem jak wypadają, ale przesylki dochodza do mnie po jakichs 3/4 tygniach, takze nie najgorzej ;)
Ciekawe czym sie sugeruja lekarze, ze juz mogą to stwierdzić, chcialabym donosic do 38go, ale nie chce przenosic, bo to takie czekanie pozniej [emoji6]
U mnie akurat macica dwurożna i się nie rozszerza tak jak powinna, dzidziuś ma mało miejsca więc i wyjść może chcieć szybciej, niby bywają właśnie problemy z zachodzenkem w ciążę a potem jej donoszeniem i zazwyczaj ciąża rozwiązywana jest przez CC, ale ja jestem dobrej myśli :)

Gratulacje udanych wizyt! :)
Ja mam juz dwa lozeczka☺
Zrobilam dobrego dilla w dzien polowkowych. Dwa lozeczka jedno z ikei i z materacem malo uzywane plus nowka firmowka turystyczne, plus fotelik bujaczek, torba wszystkiego i niczego i przewijak za całe 50e. Interes zycia to byl ☺
Oczywiscie mam je nie poskrecane jeszcze.. mysle we wrzesniu zaczac pokoik urzadzac.

Musze sie Wam pochwalic moja glupota... wczoraj wyciagalam Kullkowi trawe z łapy.. dalam sobie go na kozetke i wlaczylam moja lampe z lupa do rzes zeby lepiej widziec... skonczylam sciagnelam kula i poszlam do salonu... dzis wpadam do gabinetu a tam kozetka zjarana na dlugos ok 15 cm na ok 4 gleboko... zapomnialam cofnac... przez lupe slonce swiecilo... kam mowi dobrze ze Nas z dymem nie puscialam ☺

reklama
U mnie lekarz ocenil na podstawie usg testu pappa i mojego wieku oraz calego wywiadu jaki ze mna przeprowadzil......z corkac tez mi odeszły wody w 36tc a nie było zadnego postępu w porodzie i zaczęło spadac jej tętno wiec mialam cc

Do góry