reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2018

Ty i tak cesarke pewnie bedziesz miala wczesniej :) nie no nie mysl ze to bedzie wczesniak, chyba po 36 tyg to juz donoszona ciaza i mozna rodzic :) a wiecie jak bylam w szpitalu to byla kobieta ktora miala 10 miesieczna corke i urodzila drugie dziecko, mowilam do meza ze gdyby jedno urodzila na poczatku roku a drugie na koncu to by byly z jednego roku :D
Do 36 to zdążę skręcić [emoji23] tak jak mówię koniec października początek listopada będę chciała to skręcać reszta będzie gotowa już pościel ubrana itd[emoji4]
No ja chyba koło Mikołaja będę rodzić nie wiem kiedy mnie umówi w sumie nawet jeszcze nie zastanawiałam się [emoji23] wydaje mi się strasznie daleko

reklama
Natka ja Cie kopne w zad, co Ty pleciesz!!

W tym 32 tc lezalas tylko ze wzgl na hipotrofie czy też że wzgledu na szyjke ?! Dopytuje bo biore to pod uwagę że wzgledu na pępowinę dwunaczyniowa.

Dziewczyny no bez przesady urodzić w listopadzie w naszym przypadku to nie jest jakis dramat. Poza tym owszem przed 36 tc będzie to wczesniak ale nie skrajny wczesniak, wiec dramatu nie ma.

Julianna podziwiam że tak wszystko ogarniasz . Ja nie tykam. Jak pojadę do szpitala i mały się urodzi to maz ogarnie co jest do ogarnięcia. Ale ja nie ogarniam że strachu ;-)

Natka ja Cie kopne w zad, co Ty pleciesz!!

W tym 32 tc lezalas tylko ze wzgl na hipotrofie czy też że wzgledu na szyjke ?! Dopytuje bo biore to pod uwagę że wzgledu na pępowinę dwunaczyniowa.

Dziewczyny no bez przesady urodzić w listopadzie w naszym przypadku to nie jest jakis dramat. Poza tym owszem przed 36 tc będzie to wczesniak ale nie skrajny wczesniak, wiec dramatu nie ma.

Julianna podziwiam że tak wszystko ogarniasz . Ja nie tykam. Jak pojadę do szpitala i mały się urodzi to maz ogarnie co jest do ogarnięcia. Ale ja nie ogarniam że strachu ;-)
Oj w poprzedniej ciazy to ja z 4 razy lezalam ale w 32 to przez Hipotrofie. Lekarz mi nawet mowil ze male szanse. Musze wszystko zarobic zeby do listopada dociagnac.

Aaaaa mąż się obudził!!!! Ale powiedział że łóżeczka skręca c nie będzie bo to marnotrawstwo miejsca póki co [emoji20]
A ja tak już chciałam je skręcić i się do niego przyzwyczajać... I od razu bym wymiary miała na pościel wygodne.... I łatwo że sprawdzanie czy mi się tak podoba... Uuuuuuu.... Faceci w ogóle nic nie rozumieją [emoji35]
Powiedz mężowi że meble muszą wywietrzec, nie powinno się składać na ostatnią chwilę bo zapach nowych (farb, plastiku) jest dla noworodka nie zdrowy ;)

Oj w poprzedniej ciazy to ja z 4 razy lezalam ale w 32 to przez Hipotrofie. Lekarz mi nawet mowil ze male szanse. Musze wszystko zarobic zeby do listopada dociagnac.

Natka ale teraz maluszek odbiega od norm? ja to mowie zeby osiagnac ten 30 tydzien i juz bedzie fajnie :) wiadomo kazdy dzien w brzuszku sie liczy ale te 30 tyg to juz chyba taki naprawde bezpieczny czas?

Oj ja w pierwszej leżałam około 3 miesięcy takze wiem o co chodzi.
będzie dobrze, zobaczysz!! A lekarz nie jest wszechwiedzący i jak to moj de powiedział "proszę nie brać tak wszystkiego do siebie, my nie wiemy wszystkiego..." Wiec glowagdo góry!

reklama
Kacprysiowo tez tak trochę mam ze nie chce zbyt szybko bo sie boje , niby tak nie chce odbierać sobie przyjemności ale rzeczy na które jest czas to jest [emoji4]
Kuzwa jak teraz myślę ze to w sumie dużo i nie dużo czekania [emoji16]

Do góry