reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

No to ja mam 91cm w brzuszku :)

Co Wy macie dziewczyny z tymi czarnymi wizjami wczesniakow? To, ze w pierwszej ciazy tak bylo i teraz tez jest jakis problem, to nie znaczy, ze teraz bedzie identycznie, trzeba myslec pozytywnie!!!!

Lozeczka to ja nawet jeszcze nie kupuje, mamy takie czasy, ze mozna kupic w jeden dzien w razie w...

@Julianna_Szcz ja na poczatek syzje podusie 30/40 i kołderke 70/100, następnie bedzie wiekszy wymiar.

M wrocil dzis wczesniej, jutro robi wolne i jedziemy na basen, bo oboje nie ogarniamy tych upalow...

reklama
No to ja mam 91cm w brzuszku :)

Co Wy macie dziewczyny z tymi czarnymi wizjami wczesniakow? To, ze w pierwszej ciazy tak bylo i teraz tez jest jakis problem, to nie znaczy, ze teraz bedzie identycznie, trzeba myslec pozytywnie!!!!

Lozeczka to ja nawet jeszcze nie kupuje, mamy takie czasy, ze mozna kupic w jeden dzien w razie w...

@Julianna_Szcz ja na poczatek syzje podusie 30/40 i kołderke 70/100, następnie bedzie wiekszy wymiar.

M wrocil dzis wczesniej, jutro robi wolne i jedziemy na basen, bo oboje nie ogarniamy tych upalow...
Dzięki @Sabi32 ogarne otuline I będę miała weekend na pierwszy komplecik do łóżeczka :)

Natka ale teraz maluszek odbiega od norm? ja to mowie zeby osiagnac ten 30 tydzien i juz bedzie fajnie :) wiadomo kazdy dzien w brzuszku sie liczy ale te 30 tyg to juz chyba taki naprawde bezpieczny czas?
Ja sie urodzilam w 32 tygodniu. 1800g mialam i 43 cm. I proszę jaka duza uroslam[emoji23] i w miarę zdrowa. Podejrzewam ze moja matka święta nie była bedac ze mna w ciąży dlatego jestem wczesniakiem

Ja pisalam [emoji23] ja mam 110
A więc jestem już nawet mniejsza od niektórych! No jakoś mi lżej na sercu bo czułam się dziwnie :D
1533055017413.jpg

Załączniki

• 1533055017413.jpg
    1533055017413.jpg
    105 KB · Wyświetleń: 332
Ja sie urodzilam w 32 tygodniu. 1800g mialam i 43 cm. I proszę jaka duza uroslam[emoji23] i w miarę zdrowa. Podejrzewam ze moja matka święta nie była bedac ze mna w ciąży dlatego jestem wczesniakiem

Ja kazda ciaze przenosilam, ale w tej jest wszystko inaczej :) narazie jeszcze jest troszke strachu itd ale za te 10 tyg to juz bedzie bezpiecznie :) marze tylko aby porod sam sie zaczal niby dzieciak praktycznie rowno z om rosnie wiec moze akurat teraz tak bedzie :)

@Julianna_Szcz woow jak malo w obwodzie ja tez tyle mam to jak to dziala..czy pod brzuchem mierzylas:D ;) :* tez bym chciala juz mebelki ale dziołchy maja racje chociaz ja najpozniej pazdziernik juz chce ustawione:D toć termin na sam poczatek grudnia:)

A w ogole dzis na insta mi wyskoczyl jakis post promowany oczekujac czy cos i laska pisze ze jest 23+2 i ze ma termin na 12.11...łot? Ja mam 22+2 i mam termin na 5.12 no moze 2.12 bo mi sie zmienilo na prenatalnych ale na karcie ciazy mam 5.12.

A moja kolezanka wiec daleko przykladow nie szukac urodzila jakos w 30 tc chyba bo miala zakażenie i dzidzia byla w niebezpieczenstwie i malenstwo bylo nie z tej ziemi. Stresow i strachu mnostwo, wiec te ostatnie tyg dzidzia tak przybiera oby nasze siedzialy w brzuszk do listopada:) a jak kto na koniec grudnia to do konca listopada:)

reklama
Zuzik pisalam priva ;)

Hmm na sklepach z materialami sa dzianiny bambusowe za ok 30zl i jest to 100/150cm ja zakupie wlasnie tam ;)

Ja wrocilam z miasta..pot sie ze mnie leje, nie ogarniam tego upalu :/ na pocieszenie do lumpka weszlam i kupilam sobie taki letni kombinezon i cos dla malej, wszystko za cale 18zl :D spodenki dla malej H&M a dzis w lumpku bylo minus 50proc, ro spodenki wyszly 5zl dwie pary, lubie takie okazje :D Zobacz załącznik 883376 Zobacz załącznik 883380

Diana z takim cisnieniem bym wykorkowala, ostatnio mialan 110/60 i myslalam ze padne...

Aaa i szafa Majeczkowa prawie pelna, teraz oby siurek nie wyrosl :)
Super łupy! Jak wyrosnie siurek to bedzie mial calą szafe rozowych ciuchow [emoji16]

Do góry