reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2018

Też nie wyobrażam sobie spać z dzieckiem także nie tylko Ty masz shiz [emoji16]
To tak niestety jest ten strach już zostaje nam do końca.
Natomiast ja z synkiem spałam bo było mi tak wygodnie właśnie ze względu na na KP. Nie śpi się normalnie głębokim snem tylko jest się cały czas na czuwaniu. Nawet teraz kiedy synek kończy za chwilę 3 latka ja nadal nie umiem już spać głębokim snem tylko cały czas czuwam.

reklama
@EklerkaDaria w sensie uszyc taki kocyk otulacz do nosidelka? No sobie bede szyla na pewno, wiec jak chcesz to spoko. A ten pleciony ochraniacz to tak, bede szyc z bawelny.

Ja z nowu nie uznaje lozeczka turystycznego dla noworodka, wg mnie ten wyzszy poziom jest taki niestabilny, zadnego materacyka porzadnego ani nic. .chyba ze sie cos zmienilo :) ale zawsze sobie mysle, ze to tak jakbym ja miala spac zamiast w lozku to na lozku polowym :D

Jaka zupe mi doradzicie? Musze jakas zrobic..moze szpinakowa? Brokulowa?
Buraczkowa [emoji3]

Ja bym chyba prędzej stewia lub ksylitolem zastąpiła chyba ze reagujesz biegunka bo jest najbardziej naturalny czysty cukier brzozowy [emoji4] tani nie jest ale no nie podnosi cukru wcale

Natomiast ja z synkiem spałam bo było mi tak wygodnie właśnie ze względu na na KP. Nie śpi się normalnie głębokim snem tylko jest się cały czas na czuwaniu. Nawet teraz kiedy synek kończy za chwilę 3 latka ja nadal nie umiem już spać głębokim snem tylko cały czas czuwam.
Ja będę męczyć się ale odkładać żeby małe wiedziało ze ma swoje spanie a jak skończy rok to myślę ze już swój pokoik będzie miało jak wyrobimy z remontem. Myślę że to korzyść dla rodziców i dziecka taka świadomość gdzie ma się swoje miejsce

Ja racuszki potem po zupie z borowkami :D

Skopiowalam z lipcowek.:
"A my od 10-tej nie śpimy. Jak tylko uśnie na 5 minut a ja zejdę z punktu widzenia lub nie leżę obok automatycznie wstaje. Nie wiem już jakich sił mam użyć, aby zasnęła. Mam nadzieje, ze chociaż noc będzie lepsza Ps. Czy może ktoś za mnie zrobić siku ?"

:blink::blink: przygotujcie sie na sikanie w biegu :p
Hehe znamy to a 2 to już wyczyn sprinterski.

No ja niestety byłam tak wymęczona, ze mnie mąż budził jak mały zaczynał płakać, bo ja byłam w głębokim śnie i zanim do mnie dotarło czy o sen czy jawa, mąż był pierwszy obudzony ;).

reklama
Ja juz mam skierowanie na glukoze..robie jakos za ok 3 tygi..zobaczymy co wyjdzie, na razie mam lekka niedoczynnosc tarczycy i dzis pierwszy dzien z letrox 50:/ a bąbelek wazy prawie 450 gr i wszystko gra:)i pan dr mowil ze o litr wody wiecej w te upaly...

Jesli chodzi o SIDS tu na ten temat( artykul pisze nie mama ginekolog a pediatra)Link do: Jak zmniejszyć ryzyko "śmierci łóżeczkowej"? - Opowiadam historie z życia i przemycam wiedzę medyczną dla Kobiet

Ja detektora oddechu postanowilam nie kupowac. Jesli wyeliminuje ryzyko jakiegos zaduszenia sie dzidzi a bąbelek bedzie zdrowy to nic mu nie grozi. Bede tez bardziej czujna bez detektora, niektorzy mowia ze usypia czujnosc, ale to moja opinia oczywiscie:)
@Anet23 wyslalam Ci wczoraj priwka, nie wiem czy widzialas:)
Nie miałam wcześniej tego monitoringu i raczej nie będę miała. Jedynie bym się zastanawiała przy wczesniaku. Mamy tak małe mieszkanie że synka zawsze miałam na oku.

Do góry