reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Ja mam dzisiaj jakis lekko nerwowy dzien. Moi synowie to czasem jak male dwulatki sie zachowują
emoji24.png
od grania to mozgi im przestaja działać czasami mam wrażenie
emoji24.png
emoji24.png
zawiozlam ich na trening. Mlody ma takie fochy ze jak go pytam czemy.nie zalozyl tych butow tylko inne to zaraz zaczyna ryczec i nie odpowiada. A najbardziej na świecie nie nawidze tego jak zadaje pytania i ktos nie odpowiada. Pokazac jakie ciuchy zalozyc, jakie buty, kanapke pod paszcze podać , zrób to, zrób tamto, jak mowie idź z psem to najwiecej sie nagadac trzeba CZEMU JA, Jezusie przenajswietszy kazdy chlop taki jest??? Zero wlasnego zdania i ogarniania siebie.Tyle lat maja a zachowują sie.od tego grania jak maluszki. Ale w sumie duzi chlopcy tez tak maja
emoji23.png
emoji23.png
emoji23.png
emoji23.png
musialam sie wygadac
emoji23.png
emoji23.png
emoji23.png
emoji23.png
emoji53.png
emoji24.png
emoji23.png
emoji24.png
emoji24.png
I dlatego cię podziwiam z tymi twoimi chłopakami. Ja mam dwóch razem z mężem i dziekuje Bogu ze córka będzie, bo już im mówiłam ze jak chłopak to za 10 lat będę w psychiatryku ;). Z moim się umówiłam ze 3 razy w tyg piszemy po 5 zdań dla utrwalenia literek. Już mu się uzbierało 30 zdań do napisania, bo wiecznie coś jak mu przypominam. Tylko playstation, telewizor, tablet i basen i tak na zmianę.
Odnośnie dzieci- ja od kilku dni mam kryzys z moją corka, czasem mam ochote dać jej klapsa, bo juz z nerwow nie wytrzymuje. Ona jest tak maksymalnie rozkojarzona...mowie, zwby poszla umyc zeby, schodzi na dol do lazienki, wraca.po jakims czasie i mowi, ze zebow nie umyla, bo zapomniała...
Albo jej darcie się... Jest nadole, ja na gorze, chce coś ode mnie o zamiast przyjsc, to stoi przy schodach isię drze na cały dom MAMOOOO!!!....
No i jej jedzenie... Godzine potrafi jesc obiad, doslownie, a do tego jest okropnym niejadkiem... Doprowadza mnie do szału :( :(
Jakbym o moim synu czytała :biggrin2:
Z tym darciem mam to samo..albo " maamo?" I zamiast gadac o co chodzi, to czekaja az ja powiem "coooo" no szlak trafia. Rozkojarzenie to samo, idzie po cos i zapomni po co..eh. male dzieci maly klopot, duze dzieci duzy klopot...
To tez o moim ;)! Ja zawsze odpowiadam, ze jestem tu i jeszcze słyszę. Ale to chyba po szkole i przedszkolu tak mają ze czekają na zezwolenie ;)
Czy bolą Was cycki? Bo ja od początku ciąży miałam spokoj bo karmiłam jeszcze, teraz mija dwa miesiące odkąd przestałam I moje piersi to teraz 2 wielkie bomby I tak mnie sutki bolą że masakra:o:o
Mnie nie bolą, ale za to swędzą
Taa, to u mnie ta faza ksiezycowa dziala na seksualnosc, snia mi sie czworokaciki i pieciokaciki o cholera wie co jeszcze :cool:

A piersi w sumie bolą troche, bardziej sutki.
No to nieźle ci się śni. Jak tak czytam to zazdroszczę wam trochę tych snów. Z synem tez ciagle gacie miałam mokre, a w tej ciąży jakieś pierdoly mi się śnią na maksa, zero konkretów
Akcja pod blokiem taka, że ręce opadają. Właśnie policja i pogotowie zabierają nam panią w ciąży z pod bloku która ma 3 promile, nago leżała koło ławki i wołała że chce do psychiatryka, podobno po dopalaczach..

A my tak drżymy o nasze dzidziusie..
Masakra.... Teraz o moim mieście było głośno. Chłopak zginął, a dwie dziewczyny w szpitalu. Było w tvn24. Głupota ludzka mnie przeraża. Ja już syna uczę, bo się pyta co to dopalacze, narkotyki itp. Nawet pyta jak wyglądają i oglądał filmiki jak zachowują się ludzie „po”. Mam nadzieje ze były na tyle przerażajace ze nigdy nie wpadnie mu do głowy spróbować.

reklama
Hej ja po wizycie . nie wiem co myslec dziecko jest bardzo ruchliwe i dziwnie jest ułożone na samym dole ma głowę tak jakby byl do gory nogami. Wazy 440 g lekarz mowil ze troche za duzo jak na ten tydz ciazy. Na sam koniec pokazal siuraka . wiec pozostaje chłopcem. Z nim jest wszystko w porządku tylko moja szyjka jest do du...y . moze za duzo sie nie zmniejszyła. Ale grozi mi porod przedwczesny i w 24 tyg ide do szpitala podadza mi hormony na rozwoj płuc jakby mial sie juz urodzic.takie zabezpieczenie. Boje sie ze nie donosze . :(
Natka a jaka masz długą szyjke? Będą Ci szew albo krążek zakładać?

2.9 cm ale co wizyte krótsza
Dasz radę nie jest taka krótka. Moja była krótsza na tym etapie ciazy i donosilam do praktycznie dnia porodu a poród był wywoływany. Leżeć i odpoczywać ile możesz i of course być cały czas pod kontrolą i przyjmować leki. To możesz zrobić na resztę nie mamy wpływu. Mówili coś o szwie lub krążku?

Odnośnie dzieci- ja od kilku dni mam kryzys z moją corka, czasem mam ochote dać jej klapsa, bo juz z nerwow nie wytrzymuje. Ona jest tak maksymalnie rozkojarzona...mowie, zwby poszla umyc zeby, schodzi na dol do lazienki, wraca.po jakims czasie i mowi, ze zebow nie umyla, bo zapomniała...
Albo jej darcie się... Jest nadole, ja na gorze, chce coś ode mnie o zamiast przyjsc, to stoi przy schodach isię drze na cały dom MAMOOOO!!!....
No i jej jedzenie... Godzine potrafi jesc obiad, doslownie, a do tego jest okropnym niejadkiem... Doprowadza mnie do szału :( :(
Zjedzeniem tak jak mój. Sniadanie je 2 godz. I tylko wyznaczone produkty. Zadnych owocow a warzywa tylko ugotowane i nie wszystkie. W życiu wedliny nie mial w ustach. Wogole ma obrzydzenie do wiekszosci produktów. Tak jest od 2 roku jego zycia. Wiec mam katorgi z jego posilkamu. A mi tak krzyczy przed oknem . qiec znam twoj bol .jak 2 bedzie nie jadkiem to oszaleje.

Bo ja już zglupialam [emoji23] jedno piszą ze spiworek bo się szybko ubiera to tamto ale one zimowe to wszystkie takie pufki [emoji14] znowu chciałam normalny z rozsuwana nogawka to ze się nie nada bo ciężko ubrać i luzu będą i ja już teraz nie wiem ... każdy inaczej xD
Wszystko zależy od temperatury, pogody. Ja się tym teraz nie stresuje. Mam dwa kombinezony jeden cienszy a drugi grubszy. Nie są wielkie takie akurat bez luzow. W samochodzie na pewno będę rozbierać z kombinezonu a dziecko będzie w np dresiku.

Dasz radę nie jest taka krótka. Moja była krótsza na tym etapie ciazy i donosilam do praktycznie dnia porodu a poród był wywoływany. Leżeć i odpoczywać ile możesz i of course być cały czas pod kontrolą i przyjmować leki. To możesz zrobić na resztę nie mamy wpływu. Mówili coś o szwie lub krążku?
Kazal czekac jeszcze na szew. Tylko co wizyte jest krotsza.

Mamusie wytlumaczcie może jakoś słownie jak się odczuwa te skurcze brackstona czy jakiegoś tam, te przepowiadajace kiedy macica ćwiczy . Nie wiem czego się spodziewać w sumie

Dziewczyny może Wy mi coś doradzicie, otóż w maju chcieliśmy z R polecieć gdzieś na urlop ale okazało się że jestem w ciąży i ze względu na poprzednie przejścia i sam początek zrezygnowaliśmy. Teraz jak wszystko jest ok ze mną i dzidzią chcielibyśmy polecieć tak w połowie września do Hiszpanii. Rozmawiałam z koleżanką i ta oczywiście zrobiła mi wykład ze jestem niepowazna, że chce tak ryzykować bo przecież ciąża, lot, ciśnienie i te sprawy... że coś się może wydarzyć. Że nie powinnam lecieć ani nawet o tym myśleć. Oczywiście mam obawy ale wiem też że potrzebny nam jest taki odpoczynek i chwile tylko we dwoje, lekarz po konsulacji powiedział że spokojnie mogę lecieć, wszystko jest dobrze więc nawet wskazane wypocząć. Miliony kobiet lata w ciąży. No i nie wiem co w takiej sytuacji robić!?

reklama
Witajcie

MamaXTrzy nie pamietam, masz stwierdzona cukrzyce?
Ja tak siedze i nie wiem co myśleć. To moje ostatnie niemal "omdlenie" bylo zaraz po tym jak sie objadałam winogronami... A po posiłkach sie nieraz słabo czuje. Np dzis wypilam kawe, zjadłam bulke i do tego jeszcze kakao wypilam no i serce szybciej bije i zle mi sie oddycha.
Myslalam ze slabo moze sie robic tylko of niskiego poziomu cukru a nie od skoku hmm.
Na czczo wyniki miesiac temu mialam ok.
Jak dobrze ze wizyta w poniedziałek. W każdym razie stopuje ze slodkim bo ostatnio to mnie tak ciaglo, a to owoce, to batonik. Wczoraj pieklam ciasto z jagodami, dzis tez myslalam o czymś ale odpuszczę.
Myślicie ze mozna w ciąży zastąpić cukier erytrytolem? Kiedys go uzywalam i mysle o powrocie...
Ja mam cukrzycę i od nagłego wzrostu poziomu cukru też są podobne objawy co przy spadku. Nie słyszałam o tym erytytolu.

Do góry