Anet29
Fanka BB :)
U mnie właśnie zaczęło padać, od razu inaczej
U mnie rano bylo zachmurane a w poludnie slonce wyszlo i jest 31 stopni, czuje sie jak filet na patelni
Znowu stres mi sie wlaczyl eh.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
U mnie właśnie zaczęło padać, od razu inaczej
Czytam wlasnie o tym polowkowym czy kazda z was co juz byla miala mierzona szyjke? i wyczytalam ze dokladnie da sie ja zmierzyc usg dopochwowym takie mialyscie? czy tylko przez brzuch?
Lekarz bada szyjkę sondą dopochwową bo tylko tak ją widać, przynajmniej u mnie. Dołączam sie do pytania czy na połówkowych lekarz bada szyjkę w standardzie czy trzeba o to prosić? Moj gin mowi, że jest ryzyko ze mi lekarz nie zbada i lepiej isc do niej na wizyte sprawdzić szyjkę... nie wiem czy chce mnie znowu na 150zl naciągnąć ale pojde...
Ja miałam tak mierzona, w sumie na każdej wizycie ale ja się że swoją ginka znam od lat ona wie jaka ze mnie panikara, wciąż sobie coś wymyslam więc nawet wczoraj jak po badaniu mi pow że wszysków ok musiałam wiedzisc ile ma dokładnie ma szyjaw sumie niewiem tak naprawdę czy to robi to rutynowo czy takim przypadkom jak jaale jak bylam w środę u tego co wcześniej robił mi prenetralne to on nie badal, tylko usg przez brzuchCzytam wlasnie o tym polowkowym czy kazda z was co juz byla miala mierzona szyjke? i wyczytalam ze dokladnie da sie ja zmierzyc usg dopochwowym takie mialyscie? czy tylko przez brzuch?
Oby oby. [emoji846]Napewno ok będzie, chłopakom w brzuszku pewnie fajnie razem więc nie będą się śpieszyć
Ja od poczatku na każdej wizycie mam badaną na USG połowkowe dostalam karteczke z informacja dla lekarza zeby zmierzył szyjkę .Ja znowu wyczytalam ze od 2016 wszedl przepis i powinni badac kazdej ciezarnej szyjke, ale podczas prenatalnych nie mialam w sumie badanej.
Mój też sprawdza na każdej wizycie i ręcznie i przez usg dopochwowe mierzy jej długość. Dzieki temu jestem spokojniejszaTroche nie rozumiem jakie iest ryzyko badania szyjki i na szczescie moi lekarze tez nie dopochwowo mialam w 12 tc i teraz w 20 tc a na kazdej wizycie siadam na fotel i gin bada recznie, czyli sprawdza jej gestosc czy jest twarda i zwarta wiec czuje ze jestem pod dobra opieka
A jak często masz te wizyty? Kiedy miałaś ostatnio badaną i kiedy będzie następne badanie, jeśli teraz nie zapłacisz tych 150 za wizytę?Lekarz bada szyjkę sondą dopochwową bo tylko tak ją widać, przynajmniej u mnie. Dołączam sie do pytania czy na połówkowych lekarz bada szyjkę w standardzie czy trzeba o to prosić? Moj gin mowi, że jest ryzyko ze mi lekarz nie zbada i lepiej isc do niej na wizyte sprawdzić szyjkę... nie wiem czy chce mnie znowu na 150zl naciągnąć ale pojde...