reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Ty mu papke zrob :p jak dla dzidzi ;)

Co to jest ten cewnik foleya? Jak sie go zaklada? Ja nie chce zadnych cewnikow a czytam ze co drugiej zakladaja aby porod przyspieszyc...z cewnikiem mam zle wspomnienia...
Nie wiem czy to to, ale kuzynka miała na noc założony, bo rozwarcia nie było. To chyba ma rozwierać szyjkę. Czy pomogło, nie wiem. Nie chce zawracać jej teraz głowy, za jakiś czas się podpytam.

reklama
Nie wiem czy to to, ale kuzynka miała na noc założony, bo rozwarcia nie było. To chyba ma rozwierać szyjkę. Czy pomogło, nie wiem. Nie chce zawracać jej teraz głowy, za jakiś czas się podpytam.

Muso byc jakies rozwarcie zeby mogli to wlozyc ja mialam jakies 1.5- 2 cm, tylko ze ja takie rozwarcie mialam juz od poczatku 8 miesiaca :) zakladanie nie boli tylko jest nie mile no bo paluchy tam pchaja, pozniej chodzi sie z taka rurka ja ja mialam przyklejona do nogi i to bylo mega nie wygodne dla mnie :) w dodatku ciezko siusiac jak ci cos pomiedzy nogami wisi :D

Ostatnia edycja:
Muso byc jakies rozwarcie zeby mogli to wlozyc ja mialam jakies 1.5- 2 cm, tylko ze ja takie rozwarcie mialam juz od poczatku 8 miesiaca :) zakladanie nie boli tylko jest nie mile do bo paluchy tam pchaja, pozniej chodzi sie z taka rurka ja ja mialam przyklejona do nogi i to bylo mega nie wygodne dla mnie :) w dodatku ciezko siusiac jak ci cos pomiedzy nogami wisi :D

Haha jak coś między nogami wisi haha to teraz trzeba pomyśleć jak to faceci męczą , bo im wiecznie coś przeszkadza tam :D hahah
Mam dzisiaj jakiś durny dzień xD głupoty mi w głowie :D

Ja juz mam skierowanie na glukoze..robie jakos za ok 3 tygi..zobaczymy co wyjdzie, na razie mam lekka niedoczynnosc tarczycy i dzis pierwszy dzien z letrox 50:/ a bąbelek wazy prawie 450 gr i wszystko gra:)i pan dr mowil ze o litr wody wiecej w te upaly...

Jesli chodzi o SIDS tu na ten temat( artykul pisze nie mama ginekolog a pediatra)Link do: Jak zmniejszyć ryzyko "śmierci łóżeczkowej"? - Opowiadam historie z życia i przemycam wiedzę medyczną dla Kobiet

Ja detektora oddechu postanowilam nie kupowac. Jesli wyeliminuje ryzyko jakiegos zaduszenia sie dzidzi a bąbelek bedzie zdrowy to nic mu nie grozi. Bede tez bardziej czujna bez detektora, niektorzy mowia ze usypia czujnosc, ale to moja opinia oczywiscie:)
@Anet23 wyslalam Ci wczoraj priwka, nie wiem czy widzialas:)

Odnośnie monitora , to wszystkie moje znajome mówią , że sobie nie wyobrażają bez ... także ja tez kupię dla spokoju :) a podejrzewam , że spać i tak nie będę , tylko czuwac , bo to p[ierwze to człowiek taki wiadomo wyczulony :)
Czytałam artykuł i kilka innych :) super ,że wszystko dobrze z bobasem :) ja letroxu biorę od początku 1,5 tabl 75tki , ale ja mam niedoczynność do końca życia więc no , odpukać w ciąży pięknie współpracuje tarczyca :)

Zaraz mnie szlag trafi [emoji53] dzwonię do skarbówki codziennie po kilkanaście razy i albo nikt nie odbiera albo zajęte. Kurka wodna no. Chyba bede musiala polowkowe przełożyć jak mi kasy nie wyplaca. Jak malz wroci to podjedziemy. Do ktorego tyg trzeba polowkowe robić? Mam w poniedziałek wizytę to 21 tc i jak bede musiala przełożyć o tydzień to cos sie stanie ?

Ja juz mam skierowanie na glukoze..robie jakos za ok 3 tygi..zobaczymy co wyjdzie, na razie mam lekka niedoczynnosc tarczycy i dzis pierwszy dzien z letrox 50:/ a bąbelek wazy prawie 450 gr i wszystko gra:)i pan dr mowil ze o litr wody wiecej w te upaly...

Jesli chodzi o SIDS tu na ten temat( artykul pisze nie mama ginekolog a pediatra)Link do: Jak zmniejszyć ryzyko "śmierci łóżeczkowej"? - Opowiadam historie z życia i przemycam wiedzę medyczną dla Kobiet

Ja detektora oddechu postanowilam nie kupowac. Jesli wyeliminuje ryzyko jakiegos zaduszenia sie dzidzi a bąbelek bedzie zdrowy to nic mu nie grozi. Bede tez bardziej czujna bez detektora, niektorzy mowia ze usypia czujnosc, ale to moja opinia oczywiscie:)
@Anet23 wyslalam Ci wczoraj priwka, nie wiem czy widzialas:)

No nie widzialam :) hehe dzieki. Jedni mowia ze polarowe pajacyki sa be inni sobie chwala a ja sama nie wiem bo dla takiego maluszka takich nie mialam :) z zasuwka tez nie, nie gryzie ona malucha?

Zaraz mnie szlag trafi [emoji53] dzwonię do skarbówki codziennie po kilkanaście razy i albo nikt nie odbiera albo zajęte. Kurka wodna no. Chyba bede musiala polowkowe przełożyć jak mi kasy nie wyplaca. Jak malz wroci to podjedziemy. Do ktorego tyg trzeba polowkowe robić? Mam w poniedziałek wizytę to 21 tc i jak bede musiala przełożyć o tydzień to cos sie stanie ?

Do 22 tyg sie powinno zrobic, ale znowu nie wiem jak to jest liczone czy to 21+6 czy 22+6

reklama
@Anet23 ja widze to tak ze podspod bawelniany pajacyk, ten jest bardzo gruby, no i nie wyobrazam sobie go na gole cialko:) @motylkowelove znajomym na szkole rodzenia tlumaczyli tez jaka to machina marketingowa. Jak dzidzia jest zdrowa to zatrzymanie oddechu tak o nie wystepuje, potem jak sie bada przyczyne to juz wada jakas byla, a ja i tak mam wskazania do szegolowego zbadania przez kardiologa to bede wszystko wiedziec, no a reszta niebezpieczenstw to bzdurki w lozku i w jaki sposob dzidzia spi, najlpierw bylam za dektorem ale tez poczytalam i pogadalam z ludzmi. Ale rozumiem tez i takie podejscie:)

Do góry