reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Zaraz mnie szlag trafi [emoji53] dzwonię do skarbówki codziennie po kilkanaście razy i albo nikt nie odbiera albo zajęte. Kurka wodna no. Chyba bede musiala polowkowe przełożyć jak mi kasy nie wyplaca. Jak malz wroci to podjedziemy. Do ktorego tyg trzeba polowkowe robić? Mam w poniedziałek wizytę to 21 tc i jak bede musiala przełożyć o tydzień to cos sie stanie ?

Słyszałam , że max do 23 tc ale najlepiej między 19-22 :) także tydzień spoko

reklama
Czytam wlasnie o tym polowkowym czy kazda z was co juz byla miala mierzona szyjke? i wyczytalam ze dokladnie da sie ja zmierzyc usg dopochwowym takie mialyscie? czy tylko przez brzuch?

@Anet23 ja widze to tak ze podspod bawelniany pajacyk, ten jest bardzo gruby, no i nie wyobrazam sobie go na gole cialko:) @motylkowelove znajomym na szkole rodzenia tlumaczyli tez jaka to machina marketingowa. Jak dzidzia jest zdrowa to zatrzymanie oddechu tak o nie wystepuje, potem jak sie bada przyczyne to juz wada jakas byla, a ja i tak mam wskazania do szegolowego zbadania przez kardiologa to bede wszystko wiedziec, no a reszta niebezpieczenstw to bzdurki w lozku i w jaki sposob dzidzia spi, najlpierw bylam za dektorem ale tez poczytalam i pogadalam z ludzmi. Ale rozumiem tez i takie podejscie:)

Ja to już nie patrzę nawet na to , że w nocy , tylko powiedzmy mam na dole w pokoju w łóżeczku dziecko a idę gotoeac do kuchni i mam nianie z monitorem , więc czuwa mi po części monitor a widze ją też przez nianię :) tak bardziej też o komfort psychiczy chodzi , bo też nie zawsze da się być non stop nad łóżeczkiem :)

Zaraz mnie szlag trafi [emoji53] dzwonię do skarbówki codziennie po kilkanaście razy i albo nikt nie odbiera albo zajęte. Kurka wodna no. Chyba bede musiala polowkowe przełożyć jak mi kasy nie wyplaca. Jak malz wroci to podjedziemy. Do ktorego tyg trzeba polowkowe robić? Mam w poniedziałek wizytę to 21 tc i jak bede musiala przełożyć o tydzień to cos sie stanie ?
A dzwonisz bezposrednio na swoj oddział? Ja dzawonie na ogolnopolską infolinię i zawsze sie dodzwaniam, czasami trzrba poczekac kilka minut "w kolejce" do konsultanta. I podadzą Ci informacje kiedy dostaniesz pieniązki :)

Prosimy pozniej zdjecia kącika Malca [emoji4]
Oj oczywiście ale to troche później, narazie kochana musimy kącik wygospodarować, mieszkam w bloku co prawda sa trzy pokoje ale nie za duze więc każdy metr kwadratowy trzeba przemyśleć☺ale w sumie fajnie lubię zmiany a tak przynajmniej mam pretekst

Hejo w piateczek , zaczynamy dzisiaj 19 tydzień [emoji847][emoji847] zjadłam śniadanie i pije kawkę i mi jest gorąco jak pieron jasny [emoji848] ja może jak będę po połówkowych to wtedy zacznę coś kupować bo jak tak myślę że wszytsko trzeba razy dwa to i kasy trzeba drugie tyle [emoji33][emoji33][emoji33] zaczynam się jakos martwic żeby wszytsko było ok i żeby chłopcy posiedzieli w brzuszku chociaż do 38 tyg żeby byli bezpieczni[emoji846]
Napewno ok będzie, chłopakom w brzuszku pewnie fajnie razem więc nie będą się śpieszyć

Pewnie teraz dostane skierowanie na ten test obciążenia glukoza, fakt ze to ten czas. ciężko będzie wysiedzieć.

Musze sie swojej diecie bardziej przyjrzeć bo to bez sensu jest zeby byc zdechlym po jedzeniu. Teraz leze zamiast cos porobić.

Ja po drugiej ciazy ważyłam 49kg i bylam dumna ze wchodzę w rozmiar 36. Jak po jakimś czasie zobaczyłam swoje zdjecia to juz sie nie zachwycałam i przy moim wzroście 160 mysle ze 52-53 kg to jest tak w sam raz.
Prawda dieta bardzo ważna musisz metoda prób i błędów zobaczyć co ci służy, ja w poprzedniej ciazy miałam cukrzyce zapisywanie wszystko co jem i jako cukier po tym i czułam się dobrze

reklama
Do góry