reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2018

Nie wiem, czy nie zdominuje Ci za mocno fotelika, ja miałam podobny fason do spacerówki i był wielki :) Jakbym ten mój upchnęła w foteliku Maxi Cosi, to dziecko ledwo by się zmieściło.
Jeśli jest niewielki, specjalnie do fotelików, to co innego. Ja bym pewnie wtedy ubrała dziecko w body na długi, na to ciepły dres, coś na szyjkę i głowę. Ewentualnie jak bardzo zimno, to kombinezon polarowy, ale tylko w dopasowanym rozmiarze, pod pasy absolutnie nie taki z luzami. Ale najlepiej ubrać lżej na tych parę sekund między wyjściem a samochodem, a potem nie przegrzewać w aucie.
Bo ja już zglupialam [emoji23] jedno piszą ze spiworek bo się szybko ubiera to tamto ale one zimowe to wszystkie takie pufki [emoji14] znowu chciałam normalny z rozsuwana nogawka to ze się nie nada bo ciężko ubrać i luzu będą i ja już teraz nie wiem ... każdy inaczej xD

reklama
Dziewczyny gonie Was z wagą, dzisiaj waga pokazała 6 na plusie, dodatkowy kilogram w 4 dni :D jak tak dalej pójdzie to M. będzie musiał poszerzyć futryny w domu bo do porodu daleko a chyba teraz dopiero zaczyna się szybki przyrost :D
Moj wczoraj do mnie mówi ze w koncu wyglądam jak kobieta[emoji16] on sie cieszy hehehhe. Chyba zaden facet nie lubi anorektyczek a ja taka bylam. Wczoraj jedno zdjecie mu pokazalam z wagi 50[emoji33] ja pitole sama sie siebie balam[emoji23]

Witam sie piątkowo :)
Wstalam w lepszym humorze na szczęście, zaraz sniadanie i lece po zielsko na koktajle ;)
Co do ochraniaczy, ja nie patrze w sposob taki, ze dzoecko umrze, bo ma ochraniacz, jestem zdania, ze jak sie sznureczki zawiaze w odpowiedni supel, to dziecko nie ma prawa ich odwiazac. Noworodek nie przekreci sie na tyle, aby wsadzic nos w ochraniacz, ale to mohe zdanie. Ja nie bede miala takiego wysokiego bo zbedny dla mnie na poczatku, a le z czaaem bedzie ten pleciony na pewno. Mnie tylko dziwi jak mamuski zamawiaja u mnie ochraniacze z wypchanych poduszek...i to biedne dziecko ma wkolo lozeczka poduszki 40/40cm...wrr.

Witajcie

MamaXTrzy nie pamietam, masz stwierdzona cukrzyce?
Ja tak siedze i nie wiem co myśleć. To moje ostatnie niemal "omdlenie" bylo zaraz po tym jak sie objadałam winogronami... A po posiłkach sie nieraz słabo czuje. Np dzis wypilam kawe, zjadłam bulke i do tego jeszcze kakao wypilam no i serce szybciej bije i zle mi sie oddycha.
Myslalam ze slabo moze sie robic tylko of niskiego poziomu cukru a nie od skoku hmm.
Na czczo wyniki miesiac temu mialam ok.
Jak dobrze ze wizyta w poniedziałek. W każdym razie stopuje ze slodkim bo ostatnio to mnie tak ciaglo, a to owoce, to batonik. Wczoraj pieklam ciasto z jagodami, dzis tez myslalam o czymś ale odpuszczę.
Myślicie ze mozna w ciąży zastąpić cukier erytrytolem? Kiedys go uzywalam i mysle o powrocie...

Jeśli nie bedzie się już skracała to leżenie w domu plackiem i kontrola co tydzien u lekarza a jak zacznie sie skracać to szpital podszycie lub paser i aby wytrzymać do 30 tygodnia. Natka damy radę[emoji110]
Pewnie, ze dacie rade! Kosztem dlugotrwalego lezenia, ale najwazniejsze zdrowie Maluców [emoji4]

Bo ja już zglupialam [emoji23] jedno piszą ze spiworek bo się szybko ubiera to tamto ale one zimowe to wszystkie takie pufki [emoji14] znowu chciałam normalny z rozsuwana nogawka to ze się nie nada bo ciężko ubrać i luzu będą i ja już teraz nie wiem ... każdy inaczej xD
Najlepiej ubierz w ciepły dres, zapnij pasy i wtedy otul kocykiem albo i dwoma. Kombinezon puchowy się nie nadaje. Ewentualnie cienki polarowy :)

Ja kupię chyba taki kocyk. Na przeniesienie do auta stojącego pod domem wystarczy, a w razie konieczności dalszej wyprawy z fotelikiem na stelażu wózka mogę przykryć dodatkowym kocem.
IMG_1845.JPG

Załączniki

• IMG_1845.JPG
    IMG_1845.JPG
    31,4 KB · Wyświetleń: 262
Dziewczyny czy taki śpiworek to będzie ok żeby dzidzie przywieźć ze szpitala ?
Co wtedy ubrać na bobasa żeby było ciepło ale nie przegrzac?
Zobacz załącznik 881920
Sprawdz koniecznie czy ma wejscia na pasy, ktore beda pasowaly do Twojego fotelika ;). Potem moze tez sie przydac na spacery w gondoli, bynajmniej ja takie rozwiazanie wlasnie planuje [emoji4]
Ja zamierzam ubrac normalnie, body, spodnie, ewentualnie bluze z dl rekawem i wlozyc w takie wlasnie cudo [emoji5]

reklama
Jestem taka wkurwi... ze szkoda gadac, zapisaly mnie na 8.20 do pani urolog a ja mam isc na usg do ginekologa w dodatku do faceta !!! no szlak mnie trafil tam siedze czekam wkoncu dopytalam pan ktore przychodzily z mezami do pani doktor... w rejestracji na szczescie mnie przepisala na 16.40 i kolejne godz czekania.
Ale to umowili Cie nie do tego lekarza? Co za ludzie... Rozumiem nerwy, dobrze, ze udalo sie chociaz na ten sam dzien

Do góry