reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Nie wiem, czy nie zdominuje Ci za mocno fotelika, ja miałam podobny fason do spacerówki i był wielki :) Jakbym ten mój upchnęła w foteliku Maxi Cosi, to dziecko ledwo by się zmieściło.
Jeśli jest niewielki, specjalnie do fotelików, to co innego. Ja bym pewnie wtedy ubrała dziecko w body na długi, na to ciepły dres, coś na szyjkę i głowę. Ewentualnie jak bardzo zimno, to kombinezon polarowy, ale tylko w dopasowanym rozmiarze, pod pasy absolutnie nie taki z luzami. Ale najlepiej ubrać lżej na tych parę sekund między wyjściem a samochodem, a potem nie przegrzewać w aucie.
Bo ja już zglupialam [emoji23] jedno piszą ze spiworek bo się szybko ubiera to tamto ale one zimowe to wszystkie takie pufki [emoji14] znowu chciałam normalny z rozsuwana nogawka to ze się nie nada bo ciężko ubrać i luzu będą i ja już teraz nie wiem ... każdy inaczej xD

reklama
Dziewczyny gonie Was z wagą, dzisiaj waga pokazała 6 na plusie, dodatkowy kilogram w 4 dni :D jak tak dalej pójdzie to M. będzie musiał poszerzyć futryny w domu bo do porodu daleko a chyba teraz dopiero zaczyna się szybki przyrost :D
Moj wczoraj do mnie mówi ze w koncu wyglądam jak kobieta[emoji16] on sie cieszy hehehhe. Chyba zaden facet nie lubi anorektyczek a ja taka bylam. Wczoraj jedno zdjecie mu pokazalam z wagi 50[emoji33] ja pitole sama sie siebie balam[emoji23]

Witam sie piątkowo :)
Wstalam w lepszym humorze na szczęście, zaraz sniadanie i lece po zielsko na koktajle ;)
Co do ochraniaczy, ja nie patrze w sposob taki, ze dzoecko umrze, bo ma ochraniacz, jestem zdania, ze jak sie sznureczki zawiaze w odpowiedni supel, to dziecko nie ma prawa ich odwiazac. Noworodek nie przekreci sie na tyle, aby wsadzic nos w ochraniacz, ale to mohe zdanie. Ja nie bede miala takiego wysokiego bo zbedny dla mnie na poczatku, a le z czaaem bedzie ten pleciony na pewno. Mnie tylko dziwi jak mamuski zamawiaja u mnie ochraniacze z wypchanych poduszek...i to biedne dziecko ma wkolo lozeczka poduszki 40/40cm...wrr.

Witajcie

MamaXTrzy nie pamietam, masz stwierdzona cukrzyce?
Ja tak siedze i nie wiem co myśleć. To moje ostatnie niemal "omdlenie" bylo zaraz po tym jak sie objadałam winogronami... A po posiłkach sie nieraz słabo czuje. Np dzis wypilam kawe, zjadłam bulke i do tego jeszcze kakao wypilam no i serce szybciej bije i zle mi sie oddycha.
Myslalam ze slabo moze sie robic tylko of niskiego poziomu cukru a nie od skoku hmm.
Na czczo wyniki miesiac temu mialam ok.
Jak dobrze ze wizyta w poniedziałek. W każdym razie stopuje ze slodkim bo ostatnio to mnie tak ciaglo, a to owoce, to batonik. Wczoraj pieklam ciasto z jagodami, dzis tez myslalam o czymś ale odpuszczę.
Myślicie ze mozna w ciąży zastąpić cukier erytrytolem? Kiedys go uzywalam i mysle o powrocie...

Jeśli nie bedzie się już skracała to leżenie w domu plackiem i kontrola co tydzien u lekarza a jak zacznie sie skracać to szpital podszycie lub paser i aby wytrzymać do 30 tygodnia. Natka damy radę[emoji110]
Pewnie, ze dacie rade! Kosztem dlugotrwalego lezenia, ale najwazniejsze zdrowie Maluców [emoji4]

Bo ja już zglupialam [emoji23] jedno piszą ze spiworek bo się szybko ubiera to tamto ale one zimowe to wszystkie takie pufki [emoji14] znowu chciałam normalny z rozsuwana nogawka to ze się nie nada bo ciężko ubrać i luzu będą i ja już teraz nie wiem ... każdy inaczej xD
Najlepiej ubierz w ciepły dres, zapnij pasy i wtedy otul kocykiem albo i dwoma. Kombinezon puchowy się nie nadaje. Ewentualnie cienki polarowy :)

Ja kupię chyba taki kocyk. Na przeniesienie do auta stojącego pod domem wystarczy, a w razie konieczności dalszej wyprawy z fotelikiem na stelażu wózka mogę przykryć dodatkowym kocem.
IMG_1845.JPG

Załączniki

• IMG_1845.JPG
    IMG_1845.JPG
    31,4 KB · Wyświetleń: 265
Dziewczyny czy taki śpiworek to będzie ok żeby dzidzie przywieźć ze szpitala ?
Co wtedy ubrać na bobasa żeby było ciepło ale nie przegrzac?
Zobacz załącznik 881920
Sprawdz koniecznie czy ma wejscia na pasy, ktore beda pasowaly do Twojego fotelika ;). Potem moze tez sie przydac na spacery w gondoli, bynajmniej ja takie rozwiazanie wlasnie planuje [emoji4]
Ja zamierzam ubrac normalnie, body, spodnie, ewentualnie bluze z dl rekawem i wlozyc w takie wlasnie cudo [emoji5]

reklama
Jestem taka wkurwi... ze szkoda gadac, zapisaly mnie na 8.20 do pani urolog a ja mam isc na usg do ginekologa w dodatku do faceta !!! no szlak mnie trafil tam siedze czekam wkoncu dopytalam pan ktore przychodzily z mezami do pani doktor... w rejestracji na szczescie mnie przepisala na 16.40 i kolejne godz czekania.
Ale to umowili Cie nie do tego lekarza? Co za ludzie... Rozumiem nerwy, dobrze, ze udalo sie chociaz na ten sam dzien

Do góry