reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Baldachim planowałam na lato, mieszkam na wsi nad rzeka i sad mam za oknem wiec czasem wpadnie jakaś mucha, komar, osa. Materac w sumie masz racje.. ale ostatecznie kupiłam wszystko plus pułki za 500 zł :)

Ja mialam baldachim ale szybko sciaglam :) po pierwsze mnie wkurzal a po drugie naprawde bylo na nim sporo kurzu, lepiej chyba zalozyc siatke w oknie ;)

reklama
Boziu... Tu produkcja pełną parą...
Ja mam do Was pytanie.. czy dziecko 9 miesieczne nie powinno samo siedziec?
Mam "kolezanke" ktora ma blizniaki.. i ostatnio zauwazylam ze one nie siedza same... po ziemi nie raczkuja.. nie pelzaja.. co je widze to albo w wozku przypiete.. albo w bujaczkach.. telewizor i cheja... a co do jedzenia.. to mamusia im tez nie gotuje raczej... tylko wszystko gotowe... i wygladaja jak dwa male klocki. Z punktu medycznego nie wydaje mi sie to normalne.. ale chcialam zapytac z Waszego doswiadczenia..co myslicie?

Poza tym chcialam dodac ze jestem na wyczerpaniu! Mamy po 40st Horror! A fala upalow dopiero przede mna!
I malutka mi sie rozkrecila z party w brzuszku... ☺

Mam "kolezanke" ktora ma blizniaki.. i ostatnio zauwazylam ze one nie siedza same... po ziemi nie raczkuja.. nie pelzaja.. co je widze to albo w wozku przypiete.. albo w bujaczkach.. telewizor i cheja... a co do jedzenia.. to mamusia im tez nie gotuje raczej... tylko wszystko gotowe... i wygladaja jak dwa male klocki. Z punktu medycznego nie wydaje mi sie to normalne.. ale chcialam zapytac z Waszego doswiadczenia..co myslicie?

Poza tym chcialam dodac ze jestem na wyczerpaniu! Mamy po 40st Horror! A fala upalow dopiero przede mna!

A to byly wczesniaki czy urodzone w terminie? Chyba ksiazkowo jest ze pol roczne dziecko siedzi samo :) u mnie wszystko szlo szybko bo pierwsza corka wlasnie na 6 miesiecy siedziala druga jakos jak 4/5 miala.

Rsczej nie jestbto normalne, urodziły sie w terminie? Moi chlopcy w wieku 9 mies chodzili, kazde dziecko inne, jednak siedziec juz powinni.

U mojej bylo podobnie, ale bez tego odstajacego kikutka :D hmm
No i właśnie o to mi chodzi.
To jest zdjęcie chłopca w różnych ujęciach.
Mój gin sprawdził tylko od dołu, bo dziecko nie chciało się pokazać i był pewny, że wargi sromowe. A tu na zdjęciach ujęcie od przodu i też zależy od ujęcia co widać... Usg zrobił mi ekspresowo i nie dał żadnego zdjęcia, a zawsze daje... Kurde jakoś nie do końca mu wierzę...

No i właśnie o to mi chodzi.
To jest zdjęcie chłopca w różnych ujęciach.
Mój gin sprawdził tylko od dołu, bo dziecko nie chciało się pokazać i był pewny, że wargi sromowe. A tu na zdjęciach ujęcie od przodu i też zależy od ujęcia co widać... Usg zrobił mi ekspresowo i nie dał żadnego zdjęcia, a zawsze daje... Kurde jakoś nie do końca mu wierzę...
Czyli to jest chłopak? Kurcze ja nic na tym zdjęciu nie widze

reklama
Co do żywienia , ja też źle robialm jak zaczelam wprowadzac młodemu posiłki bo szły słoiczki , sereczki , soczki i nic innego takiego bo bałam się zeby nie dostał uczulenia albo boleści i teraz w rezultacie , żadnych owoców , jedynie banan i jabłko , orzechy zje a warzyw to ziemniaki i w zupie jakaś marchewkę ale tak to nic praktycznie , może jeść non stop jajka makaron parówki ,kabanosy , ale wygląda dobrze , rozwija też się dobrze [emoji4] dlatego teraz z blizniakami postąpię inaczej , jak skończą 4 MSC będą jeść wszytsko po troszku żeby nic nie dolegało ale żeby wszytsko sprobowali [emoji4]

Do góry