reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Baldachim planowałam na lato, mieszkam na wsi nad rzeka i sad mam za oknem wiec czasem wpadnie jakaś mucha, komar, osa. Materac w sumie masz racje.. ale ostatecznie kupiłam wszystko plus pułki za 500 zł :)

Ja mialam baldachim ale szybko sciaglam :) po pierwsze mnie wkurzal a po drugie naprawde bylo na nim sporo kurzu, lepiej chyba zalozyc siatke w oknie ;)

reklama
Boziu... Tu produkcja pełną parą...
Ja mam do Was pytanie.. czy dziecko 9 miesieczne nie powinno samo siedziec?
Mam "kolezanke" ktora ma blizniaki.. i ostatnio zauwazylam ze one nie siedza same... po ziemi nie raczkuja.. nie pelzaja.. co je widze to albo w wozku przypiete.. albo w bujaczkach.. telewizor i cheja... a co do jedzenia.. to mamusia im tez nie gotuje raczej... tylko wszystko gotowe... i wygladaja jak dwa male klocki. Z punktu medycznego nie wydaje mi sie to normalne.. ale chcialam zapytac z Waszego doswiadczenia..co myslicie?

Poza tym chcialam dodac ze jestem na wyczerpaniu! Mamy po 40st Horror! A fala upalow dopiero przede mna!
I malutka mi sie rozkrecila z party w brzuszku... ☺

Mam "kolezanke" ktora ma blizniaki.. i ostatnio zauwazylam ze one nie siedza same... po ziemi nie raczkuja.. nie pelzaja.. co je widze to albo w wozku przypiete.. albo w bujaczkach.. telewizor i cheja... a co do jedzenia.. to mamusia im tez nie gotuje raczej... tylko wszystko gotowe... i wygladaja jak dwa male klocki. Z punktu medycznego nie wydaje mi sie to normalne.. ale chcialam zapytac z Waszego doswiadczenia..co myslicie?

Poza tym chcialam dodac ze jestem na wyczerpaniu! Mamy po 40st Horror! A fala upalow dopiero przede mna!

A to byly wczesniaki czy urodzone w terminie? Chyba ksiazkowo jest ze pol roczne dziecko siedzi samo :) u mnie wszystko szlo szybko bo pierwsza corka wlasnie na 6 miesiecy siedziala druga jakos jak 4/5 miala.

Rsczej nie jestbto normalne, urodziły sie w terminie? Moi chlopcy w wieku 9 mies chodzili, kazde dziecko inne, jednak siedziec juz powinni.

U mojej bylo podobnie, ale bez tego odstajacego kikutka :D hmm
No i właśnie o to mi chodzi.
To jest zdjęcie chłopca w różnych ujęciach.
Mój gin sprawdził tylko od dołu, bo dziecko nie chciało się pokazać i był pewny, że wargi sromowe. A tu na zdjęciach ujęcie od przodu i też zależy od ujęcia co widać... Usg zrobił mi ekspresowo i nie dał żadnego zdjęcia, a zawsze daje... Kurde jakoś nie do końca mu wierzę...

No i właśnie o to mi chodzi.
To jest zdjęcie chłopca w różnych ujęciach.
Mój gin sprawdził tylko od dołu, bo dziecko nie chciało się pokazać i był pewny, że wargi sromowe. A tu na zdjęciach ujęcie od przodu i też zależy od ujęcia co widać... Usg zrobił mi ekspresowo i nie dał żadnego zdjęcia, a zawsze daje... Kurde jakoś nie do końca mu wierzę...
Czyli to jest chłopak? Kurcze ja nic na tym zdjęciu nie widze

reklama
Co do żywienia , ja też źle robialm jak zaczelam wprowadzac młodemu posiłki bo szły słoiczki , sereczki , soczki i nic innego takiego bo bałam się zeby nie dostał uczulenia albo boleści i teraz w rezultacie , żadnych owoców , jedynie banan i jabłko , orzechy zje a warzyw to ziemniaki i w zupie jakaś marchewkę ale tak to nic praktycznie , może jeść non stop jajka makaron parówki ,kabanosy , ale wygląda dobrze , rozwija też się dobrze [emoji4] dlatego teraz z blizniakami postąpię inaczej , jak skończą 4 MSC będą jeść wszytsko po troszku żeby nic nie dolegało ale żeby wszytsko sprobowali [emoji4]

Do góry