reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Hej, powodzenia na wizytach. :)

Dziewczyby ja sie przeraziłam...
Zważyłam sie rano i mam 8 kg na plusie. Osiem kilo. Osiem kur.....a! Momentalnie poczułam się jak słoń:( musze sie ogarnąć, bo w takim tempie do porodu bede miala na liczniku +20.... Chyba ide na rekord co? ;)
Spokojnie kochana, ja 5 do przodu, z czego 3 od początku II trymestru :D rozkręcam się i zaraz Cię nadgonie :D

reklama
+10kg klekajcie narody :D I to z rana na czczo xD

Szybkie pytanie do kochanych farmaceutek :)

Magne b6 forte sensowny wybór czy jest coś lepszego?
Kochana, ty jesteś tak szczuplutla, że twoje+10 nie robi na mnie wrażenia haha [emoji14]

Chodzi ci o magne b6 max? Bo forte nke kojarze. To jest suplement, a ten zwykly bez dopisku max jest zarejestrowany jako lek :) takze ja wybralabym ten bez "max" :) albo maglek b6- tez jest lekiem a ma fajną dawke, ja ten osobiscie biore [emoji14]

Część laski
Ja zaraz mam wizytę od 9-12 a już taka kolejka więc pewnie o tej 12 wejdę. Szkoda że bez usg.
Już po wazeniu i szok , w 3 tygodnie 2kg więcej, ja jeszcze spora nadwaga i juz się boję jak to będzie na koniec. Koniec z lodami i słodkimi rzeczami.
Trzymam kciuki na wizytę pozostałe [emoji4]

Kochana, ty jesteś tak szczuplutla, że twoje+10 nie robi na mnie wrażenia haha [emoji14]

Chodzi ci o magne b6 max? Bo forte nke kojarze. To jest suplement, a ten zwykly bez dopisku max jest zarejestrowany jako lek :) takze ja wybralabym ten bez "max" :) albo maglek b6- tez jest lekiem a ma fajną dawke, ja ten osobiscie biore [emoji14]
Też biorę maglek b6 polecany właśnie jako lek przez farmaceute.

Powodzenia na wizytach, trzymam kciuki!

U nas dzis 3 dzien spania do 7.oo co za dziwne uczucie po fazie wstawania ok 5.30. Eh te dzieci;)

U mnie dzis wedlug aplikacji 17 tydzien.

Wiecie co zglupialam...jak mialam skierowanie na badania prenatalne i w tym przysluguje druga wizyta to juz na te nastepna nie trzeba chyba kolejnego skierowania? Zapytam jeszcze na rejestracji ale chce sie umowic dopiero w nastepnym tygodniu a tam jest tak ze wysyla sie sms i oddzwaniaja.

Czesc dziewczynki :)
Ja zaraz na badania, a glodna jestem jak na zlosc dzis wyjatkowo..i kawy mi sie chce.
Na co ten magnez bierzecie? Na skurcze?
Kurde ja czekam kiedy u mnie dobra passa sie skonczy, bo narazie nic mnie nie boli kompletnie, nic nie puchnie i 2kg do przodu..ale tez nie mam parcia na jedzenie jakos.
Dzis sama, nie wien co ze soba począć..cos pewnie poszyje ;)
Trzymam kciuki za wizyty :)
@Aguu..la napisz kochana prosze czy u Ciebie wszystko wporzadku..moze to nie trafne okreslenie, ale mysle czy juz jestes w domu i mozesz spokojnie sie wyplakac..

U nas dzis 3 dzien spania do 7.oo co za dziwne uczucie po fazie wstawania ok 5.30. Eh te dzieci;)

Wiecie co zglupialam...jak mialam skierowanie na badania prenatalne i w tym przysluguje druga wizyta to juz na te nastepna nie trzeba chyba kolejnego skierowania? Zapytam jeszcze na rejestracji ale chce sie umowic dopiero w nastepnym tygodniu a tam jest tak ze wysyla sie sms i oddzwaniaja.
Dopytaj, ja musiałam na drugie prenatalne mieć nowe skierowanie :)

Potrzebujesz nowe skierowanie bo to zupełnie inne badanie teraz

reklama
Ooo super, dzięki za opinie na temat trójkołowców bo się obawiałam o to. To teraz już całkiem na poważnie o nim myślę, tylko gondolę dokupię. Ja mieszkam na wsi i mamy tu ładne chodniki ale potrzebuję taki wózek którym dobrze się jeździ po nierównościach, nad jeziorem np a Baby Jogger Elite ma już właśnie większe koła. Ważne jest też by nie był zbyt ciężki bo muszę go po schodach wciągać, no i składanie łatwe. Poprzednio miałam wózek 3w1 i był ciężki, beznadziejnie się składał, już wiem czego nie kupować.

Co do kg to ja żyję w nieświadomości od miesiąca :rofl:. Zważę się na wizycie za tydzień bo co waga to inaczej może pokazywać. Miesiąc temu miałam +2kg ale teraz będzie napewno do przodu.

Sabi ja mam tak zawsze jak idę na badania- budzę się już głodna jakbym nie jadła tydzień. Jutro albo pojutrze mnie to czeka

Trzymam kciuki za wasze wizyty

Do góry