reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Hej, powodzenia na wizytach. :)

Dziewczyby ja sie przeraziłam...
Zważyłam sie rano i mam 8 kg na plusie. Osiem kilo. Osiem kur.....a! Momentalnie poczułam się jak słoń:( musze sie ogarnąć, bo w takim tempie do porodu bede miala na liczniku +20.... Chyba ide na rekord co? ;)
Spokojnie kochana, ja 5 do przodu, z czego 3 od początku II trymestru :D rozkręcam się i zaraz Cię nadgonie :D

reklama
+10kg klekajcie narody :D I to z rana na czczo xD

Szybkie pytanie do kochanych farmaceutek :)

Magne b6 forte sensowny wybór czy jest coś lepszego?
Kochana, ty jesteś tak szczuplutla, że twoje+10 nie robi na mnie wrażenia haha [emoji14]

Chodzi ci o magne b6 max? Bo forte nke kojarze. To jest suplement, a ten zwykly bez dopisku max jest zarejestrowany jako lek :) takze ja wybralabym ten bez "max" :) albo maglek b6- tez jest lekiem a ma fajną dawke, ja ten osobiscie biore [emoji14]

Część laski
Ja zaraz mam wizytę od 9-12 a już taka kolejka więc pewnie o tej 12 wejdę. Szkoda że bez usg.
Już po wazeniu i szok , w 3 tygodnie 2kg więcej, ja jeszcze spora nadwaga i juz się boję jak to będzie na koniec. Koniec z lodami i słodkimi rzeczami.
Trzymam kciuki na wizytę pozostałe [emoji4]

Kochana, ty jesteś tak szczuplutla, że twoje+10 nie robi na mnie wrażenia haha [emoji14]

Chodzi ci o magne b6 max? Bo forte nke kojarze. To jest suplement, a ten zwykly bez dopisku max jest zarejestrowany jako lek :) takze ja wybralabym ten bez "max" :) albo maglek b6- tez jest lekiem a ma fajną dawke, ja ten osobiscie biore [emoji14]
Też biorę maglek b6 polecany właśnie jako lek przez farmaceute.

Powodzenia na wizytach, trzymam kciuki!

U nas dzis 3 dzien spania do 7.oo co za dziwne uczucie po fazie wstawania ok 5.30. Eh te dzieci;)

U mnie dzis wedlug aplikacji 17 tydzien.

Wiecie co zglupialam...jak mialam skierowanie na badania prenatalne i w tym przysluguje druga wizyta to juz na te nastepna nie trzeba chyba kolejnego skierowania? Zapytam jeszcze na rejestracji ale chce sie umowic dopiero w nastepnym tygodniu a tam jest tak ze wysyla sie sms i oddzwaniaja.

Czesc dziewczynki :)
Ja zaraz na badania, a glodna jestem jak na zlosc dzis wyjatkowo..i kawy mi sie chce.
Na co ten magnez bierzecie? Na skurcze?
Kurde ja czekam kiedy u mnie dobra passa sie skonczy, bo narazie nic mnie nie boli kompletnie, nic nie puchnie i 2kg do przodu..ale tez nie mam parcia na jedzenie jakos.
Dzis sama, nie wien co ze soba począć..cos pewnie poszyje ;)
Trzymam kciuki za wizyty :)
@Aguu..la napisz kochana prosze czy u Ciebie wszystko wporzadku..moze to nie trafne okreslenie, ale mysle czy juz jestes w domu i mozesz spokojnie sie wyplakac..

U nas dzis 3 dzien spania do 7.oo co za dziwne uczucie po fazie wstawania ok 5.30. Eh te dzieci;)

Wiecie co zglupialam...jak mialam skierowanie na badania prenatalne i w tym przysluguje druga wizyta to juz na te nastepna nie trzeba chyba kolejnego skierowania? Zapytam jeszcze na rejestracji ale chce sie umowic dopiero w nastepnym tygodniu a tam jest tak ze wysyla sie sms i oddzwaniaja.
Dopytaj, ja musiałam na drugie prenatalne mieć nowe skierowanie :)

Potrzebujesz nowe skierowanie bo to zupełnie inne badanie teraz

reklama
Ooo super, dzięki za opinie na temat trójkołowców bo się obawiałam o to. To teraz już całkiem na poważnie o nim myślę, tylko gondolę dokupię. Ja mieszkam na wsi i mamy tu ładne chodniki ale potrzebuję taki wózek którym dobrze się jeździ po nierównościach, nad jeziorem np a Baby Jogger Elite ma już właśnie większe koła. Ważne jest też by nie był zbyt ciężki bo muszę go po schodach wciągać, no i składanie łatwe. Poprzednio miałam wózek 3w1 i był ciężki, beznadziejnie się składał, już wiem czego nie kupować.

Co do kg to ja żyję w nieświadomości od miesiąca :rofl:. Zważę się na wizycie za tydzień bo co waga to inaczej może pokazywać. Miesiąc temu miałam +2kg ale teraz będzie napewno do przodu.

Sabi ja mam tak zawsze jak idę na badania- budzę się już głodna jakbym nie jadła tydzień. Jutro albo pojutrze mnie to czeka

Trzymam kciuki za wasze wizyty

Do góry