reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
U nas 56 wystarczylo na około 2 tyg. A syn nie urodził się jakis wielki bo miał 52cm a ważył 3170. Najszybciej wyrósł z pajacy ( nie mógł w nich wyprostować nóżek). Do body miałam specjalne przedłużki zapinane w kroku. Młody był szczupły a dość wysoki, więc często w mniejsze rozmiary ciężko go było zapiąć, a większe były za szerokie.
O tak, przedłużki są bardzo pomocne. Przydawały mi się na granicy rozmiarów, gdy body robiło się ciasne na dole. W dzień często przewijałam dziecko i body mogło być normalnie zapięte, ale w nocy chciałam więcej przestrzeni dla pęczniejącej pieluszki ;)

O tak, przedłużki są bardzo pomocne. Przydawały mi się na granicy rozmiarów, gdy body robiło się ciasne na dole. W dzień często przewijałam dziecko i body mogło być normalnie zapięte, ale w nocy chciałam więcej przestrzeni dla pęczniejącej pieluszki ;)

Mozecie wrzucic zdjecie takiej przedluzki? nigdy o czyms takim nie slyszalam :)

Dziewczyny a może jest jakiś np. zagraniczny sklep internetowy gdzie ceny ubranek byłyby tańsze? W Polsce nawet w wyprzedaży nie są wcale tanie a przecież trzeba ich kupić sporo. Drugie pytanie po ile kupujecie bodziaków i pajacy z różnych rozmiarów? Nie wiem ile kupić 56 a ile 62..
20,50,100szt.? Nie znam się, to moje pierwsze dziecko i nie wiem ile tego idzie.
Najlepiej czatować na promocje w smyku, kupilam zestaw 5 body za 40 zl plus od tego rabat 25% (z kartą smyka), wiec skoro mamy jeszcze troszke czasu do grudnia, to lepiej wyhaczać promocje [emoji6]
Co do ilości to sie nie znam, bo tez pierwsza dzidzia, ale chyba warto sie zastanowic jaką temp. Masz w domu zimą, co za tym idzie jak bedziesz ubierala dzidzie i pod to kupowac rodzaj i rozmiar, wiadomo ze rozm. 68/74 to wtedy najwiecej pojdzie wiosenno zimowych ciuszkow [emoji4]

Wizyta przestawiona na 20, nie pytajcie dlaczego, na M jestem wkurzona...

Kupilam sobie batonika, moze przed badaniem dzidzia bedzie wariowac, co by zobaczyc co tam miedzy nogami ma tym razem :D

Dziewczyny mam swoją wymarzoną córeczke!!! Jaka radość!!
Ma miedzy 24-26 cm i ponad 370.
Jest ponad normę holenderska. [emoji5]
Pani ktora prowadzi mi Usg powiedziala ze dawno nie miala do czynienia z tak idealnym płodem [emoji5] jestem taka szczesliwa..
Wszystko ok, ładnie pięknie! :)
To nic, tylko dalej rozkoszować sie ciążą [emoji4] gratulacje zdrowej córki!
Moj Ignaś tez o tydzień starszy (350g), na kiedy masz termin z Om? [emoji6]

Wstawiam rozki, te cztery sa na rzep a ostatni na wiazanie tylko aczkolwiek mozna rzepa wszyc w razie czego :) 15zl sztuka.
Wymiar maja 80/80 wiec potem spokojnie jako kolderka moga sluzyc, calosc 100prpc bawelny, w srodku wypelnienie antyalergiczne.
received_1778839132238596.jpeg
received_1778838208905355.jpeg

Załączniki

• received_1778839132238596.jpeg
    571,1 KB · Wyświetleń: 63
  • received_1778839132238596.jpeg
    571,1 KB · Wyświetleń: 387
  • received_1778838208905355.jpeg
    received_1778838208905355.jpeg
    667,9 KB · Wyświetleń: 363
reklama
My też już po usg :)
Mały dalej jest chłopcem, bez najmniejszej szansy na pomyłkę :)
Wymiary ma idealne, ale nikt nie podał mi przybliżonej wagi lub wielkości maluszka, mam tylko wymiary poszczególnych części ciała ale już sobie wygooglalam I wszystko się mieści idealnie w 50centylu :D

Niestety choć mam łożysko tylne to jest bardzo nisko, ponoć norma to 2.5cm od ujścia szyjki, u mnie jest 1.5cm.
Nic z tym się zrobić nie da, ale będę miała dodatkowe usg w 34tc żeby skontrolować. Nie wiem czy ma to wpływ na todzaj porodu. Poczytam Jeszcze.

Mały dość ruchliwy na usg, cały czas glasial się po buzi I wciska kciuka w usta, odkopywal głowice jak lekarka za mocno docisnela żeby coś pomierzyć :)

Sprawdzili mi przepływy w pepowinie - trojnaczyniowa I wszystkie przepływy w normie.
Sprawdzili blizne po cc, też nie wpływa na obecną ciąże. Lekarka robiąc usg duuuuzo mówiła, wszystko wyjaśniła, każdy pomiar, każdy organ. Pokazała stopki, policzyla wszystkie palce u rąk i nóg, sprawdziła ramiona, biodra, kręgosłup, dokładnie sprawdziła serduszko, organy wewnętrzne, mózg :)

Poza lozyskiem nie miała nic do dodania :)

Jutro z wynikami idę do położnej.
Chce mieć 100% pewności że mogę lecieć do Polski. Zobacz załącznik 878092Zobacz załącznik 878093
No to super! Uwazaj na siebie i ciesz sie zdrowym synysiem ;) u mnie tak samo, wszystko opisywal dokladnie, tlumaczyl. Oby wiecej takich lekarzy, ktorych nie trzeba ciagnac za język [emoji6]

Do góry