reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
U nas 56 wystarczylo na około 2 tyg. A syn nie urodził się jakis wielki bo miał 52cm a ważył 3170. Najszybciej wyrósł z pajacy ( nie mógł w nich wyprostować nóżek). Do body miałam specjalne przedłużki zapinane w kroku. Młody był szczupły a dość wysoki, więc często w mniejsze rozmiary ciężko go było zapiąć, a większe były za szerokie.
O tak, przedłużki są bardzo pomocne. Przydawały mi się na granicy rozmiarów, gdy body robiło się ciasne na dole. W dzień często przewijałam dziecko i body mogło być normalnie zapięte, ale w nocy chciałam więcej przestrzeni dla pęczniejącej pieluszki ;)

O tak, przedłużki są bardzo pomocne. Przydawały mi się na granicy rozmiarów, gdy body robiło się ciasne na dole. W dzień często przewijałam dziecko i body mogło być normalnie zapięte, ale w nocy chciałam więcej przestrzeni dla pęczniejącej pieluszki ;)

Mozecie wrzucic zdjecie takiej przedluzki? nigdy o czyms takim nie slyszalam :)

Dziewczyny a może jest jakiś np. zagraniczny sklep internetowy gdzie ceny ubranek byłyby tańsze? W Polsce nawet w wyprzedaży nie są wcale tanie a przecież trzeba ich kupić sporo. Drugie pytanie po ile kupujecie bodziaków i pajacy z różnych rozmiarów? Nie wiem ile kupić 56 a ile 62..
20,50,100szt.? Nie znam się, to moje pierwsze dziecko i nie wiem ile tego idzie.
Najlepiej czatować na promocje w smyku, kupilam zestaw 5 body za 40 zl plus od tego rabat 25% (z kartą smyka), wiec skoro mamy jeszcze troszke czasu do grudnia, to lepiej wyhaczać promocje [emoji6]
Co do ilości to sie nie znam, bo tez pierwsza dzidzia, ale chyba warto sie zastanowic jaką temp. Masz w domu zimą, co za tym idzie jak bedziesz ubierala dzidzie i pod to kupowac rodzaj i rozmiar, wiadomo ze rozm. 68/74 to wtedy najwiecej pojdzie wiosenno zimowych ciuszkow [emoji4]

Wizyta przestawiona na 20, nie pytajcie dlaczego, na M jestem wkurzona...

Kupilam sobie batonika, moze przed badaniem dzidzia bedzie wariowac, co by zobaczyc co tam miedzy nogami ma tym razem :D

Dziewczyny mam swoją wymarzoną córeczke!!! Jaka radość!!
Ma miedzy 24-26 cm i ponad 370.
Jest ponad normę holenderska. [emoji5]
Pani ktora prowadzi mi Usg powiedziala ze dawno nie miala do czynienia z tak idealnym płodem [emoji5] jestem taka szczesliwa..
Wszystko ok, ładnie pięknie! :)
To nic, tylko dalej rozkoszować sie ciążą [emoji4] gratulacje zdrowej córki!
Moj Ignaś tez o tydzień starszy (350g), na kiedy masz termin z Om? [emoji6]

Wstawiam rozki, te cztery sa na rzep a ostatni na wiazanie tylko aczkolwiek mozna rzepa wszyc w razie czego :) 15zl sztuka.
Wymiar maja 80/80 wiec potem spokojnie jako kolderka moga sluzyc, calosc 100prpc bawelny, w srodku wypelnienie antyalergiczne.
received_1778839132238596.jpeg
received_1778838208905355.jpeg

Załączniki

• received_1778839132238596.jpeg
    571,1 KB · Wyświetleń: 58
  • received_1778839132238596.jpeg
    571,1 KB · Wyświetleń: 383
  • received_1778838208905355.jpeg
    received_1778838208905355.jpeg
    667,9 KB · Wyświetleń: 357
reklama
My też już po usg :)
Mały dalej jest chłopcem, bez najmniejszej szansy na pomyłkę :)
Wymiary ma idealne, ale nikt nie podał mi przybliżonej wagi lub wielkości maluszka, mam tylko wymiary poszczególnych części ciała ale już sobie wygooglalam I wszystko się mieści idealnie w 50centylu :D

Niestety choć mam łożysko tylne to jest bardzo nisko, ponoć norma to 2.5cm od ujścia szyjki, u mnie jest 1.5cm.
Nic z tym się zrobić nie da, ale będę miała dodatkowe usg w 34tc żeby skontrolować. Nie wiem czy ma to wpływ na todzaj porodu. Poczytam Jeszcze.

Mały dość ruchliwy na usg, cały czas glasial się po buzi I wciska kciuka w usta, odkopywal głowice jak lekarka za mocno docisnela żeby coś pomierzyć :)

Sprawdzili mi przepływy w pepowinie - trojnaczyniowa I wszystkie przepływy w normie.
Sprawdzili blizne po cc, też nie wpływa na obecną ciąże. Lekarka robiąc usg duuuuzo mówiła, wszystko wyjaśniła, każdy pomiar, każdy organ. Pokazała stopki, policzyla wszystkie palce u rąk i nóg, sprawdziła ramiona, biodra, kręgosłup, dokładnie sprawdziła serduszko, organy wewnętrzne, mózg :)

Poza lozyskiem nie miała nic do dodania :)

Jutro z wynikami idę do położnej.
Chce mieć 100% pewności że mogę lecieć do Polski. Zobacz załącznik 878092Zobacz załącznik 878093
No to super! Uwazaj na siebie i ciesz sie zdrowym synysiem ;) u mnie tak samo, wszystko opisywal dokladnie, tlumaczyl. Oby wiecej takich lekarzy, ktorych nie trzeba ciagnac za język [emoji6]

Do góry