reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

A rajtuzy na ten okres zimowy się przydadzą czy nie bardzo? ;>
Para czy dwie na wszelki wypadek nie zaszkodzą, ale lepiej już na 62, rajstopy mogą być za duże... Mój syn nigdy nie posiadał, zimą zakładałam mu pod kombinezon spodnie, najczęściej dresowe. Na to śpiwór do spacerówki.
Mnie się wydaje, że same rajstopy pod kombinezon to za mało, a rajstopy + dres to już za dużo. Chyba, że zima naprawdę sroga i mocno na minusie, a musisz gdzieś wyjść.
Dla dziewczynki do sukieneczki na jakieś wyjście, ale na 56 nie kupowałabym sukienek, najwcześniej na 62 :) Chyba, że na święta chcesz wystroić, to co innego :)

reklama
Dziewczyny mam swoją wymarzoną córeczke!!! Jaka radość!!
Ma miedzy 24-26 cm i ponad 370.
Jest ponad normę holenderska. ☺
Pani ktora prowadzi mi Usg powiedziala ze dawno nie miala do czynienia z tak idealnym płodem ☺ jestem taka szczesliwa..
Wszystko ok, ładnie pięknie! :)
Bardzo gratuluje, cudownie, że jest taka płeć jaką sobie wymarzyłaś ;*

My też już po usg :)
Mały dalej jest chłopcem, bez najmniejszej szansy na pomyłkę :)
Wymiary ma idealne, ale nikt nie podał mi przybliżonej wagi lub wielkości maluszka, mam tylko wymiary poszczególnych części ciała ale już sobie wygooglalam I wszystko się mieści idealnie w 50centylu :D

Niestety choć mam łożysko tylne to jest bardzo nisko, ponoć norma to 2.5cm od ujścia szyjki, u mnie jest 1.5cm.
Nic z tym się zrobić nie da, ale będę miała dodatkowe usg w 34tc żeby skontrolować. Nie wiem czy ma to wpływ na todzaj porodu. Poczytam Jeszcze.

Mały dość ruchliwy na usg, cały czas glasial się po buzi I wciska kciuka w usta, odkopywal głowice jak lekarka za mocno docisnela żeby coś pomierzyć :)

Sprawdzili mi przepływy w pepowinie - trojnaczyniowa I wszystkie przepływy w normie.
Sprawdzili blizne po cc, też nie wpływa na obecną ciąże. Lekarka robiąc usg duuuuzo mówiła, wszystko wyjaśniła, każdy pomiar, każdy organ. Pokazała stopki, policzyla wszystkie palce u rąk i nóg, sprawdziła ramiona, biodra, kręgosłup, dokładnie sprawdziła serduszko, organy wewnętrzne, mózg :)

Poza lozyskiem nie miała nic do dodania :)

Jutro z wynikami idę do położnej.
Chce mieć 100% pewności że mogę lecieć do Polski.
Screenshot_20180716-131005.jpg
Screenshot_20180716-131014.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180716-131005.jpg
    Screenshot_20180716-131005.jpg
    38,2 KB · Wyświetleń: 380
  • Screenshot_20180716-131014.jpg
    Screenshot_20180716-131014.jpg
    38,4 KB · Wyświetleń: 381
Moze byc tak, ze starczy Ci na miesiac..wiecej kup na 62, jesli bedziesz musiala podwinac rekawek, to nic sie nie stanie. Ja zamierzam prac dziennie, osobno oczywiscie. Planuje ubierac głównie body na dlugi i polspiochy oraz pajacyki. Pod pahacyk nigdy nie zakladalam body z krótkim, dlatego tych mam dwie pary na 56. A bodow, polspiochow i pajacykow bedzie mix 56-62 ok 6-7 zestawow. Potem juz wiekszosc 62 i to mysle starczy od 2-4 mies. Dwa dresy na 56 uszyte na wyjscie czy lekarz czy gdziekolwiek, reszta 62.

Sabi do mnie jak pierwszy raz przyszla polozna do domu to byla zdziwona ze Mlody niema body pod pajacem... I jakos tak jej sugestia zaczełam zakladac ;) oczywiście zima bo syn jest z listopada. Od wiosny spal juz w samych pajacach. A poźniej tak zaczal sprytnie rozpinac jednym ruchem wszystkie napki ze pajace poszly w ogóle w odstawke :)
No szczerze to niezbyt często bo nie mam gdzie trzymać w kółko rozstawionej suszarki i na pewno prac będziemy osobno rzeczy dziecka, tylko na ile mi takie 56 wystarczy? 2-3 miesiące? Jak to z Waszego doświadczenia?

Patka nam starczyly 56 na ok 3mc. Zalezy od dziecka. A czasami 62 jest mniejsze od 56. Tez trzeba zwracac na to uwage.
Rajtuzki jedne max dwie pary pod spodnie jakies dresowe cieńsze na wyjścia.

Dziewczyny znające płeć, może głupie pytanie ale jak pokrywa się płeć Waszych dzieci z kalendarzem chińskim? Zgadza się? Pytam z ciekawości, bo mi pokazuje,że chłopczyk a tak strasznie marzy mi się dziewczynka.. :)

reklama
Dziewczyny znające płeć, może głupie pytanie ale jak pokrywa się płeć Waszych dzieci z kalendarzem chińskim? Zgadza się? Pytam z ciekawości, bo mi pokazuje,że chłopczyk a tak strasznie marzy mi się dziewczynka.. :)
Nie, mi sie nie pokrywa. Nawet nie zgadza mi sie z córką, ktora wg kalendarza powinna być juz 8letnim chłopcem ;)
Metoda Ramziego tez sie u mnie nie sprawdziła.

Do góry