reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2018

Dziewczyny a może jest jakiś np. zagraniczny sklep internetowy gdzie ceny ubranek byłyby tańsze? W Polsce nawet w wyprzedaży nie są wcale tanie a przecież trzeba ich kupić sporo. Drugie pytanie po ile kupujecie bodziaków i pajacy z różnych rozmiarów? Nie wiem ile kupić 56 a ile 62..
20,50,100szt.? Nie znam się, to moje pierwsze dziecko i nie wiem ile tego idzie.

reklama
Dziewczyny a może jest jakiś np. zagraniczny sklep internetowy gdzie ceny ubranek byłyby tańsze? W Polsce nawet w wyprzedaży nie są wcale tanie a przecież trzeba ich kupić sporo. Drugie pytanie po ile kupujecie bodziaków i pajacy z różnych rozmiarów? Nie wiem ile kupić 56 a ile 62..
20,50,100szt.? Nie znam się, to moje pierwsze dziecko i nie wiem ile tego idzie.
Ja miałam zbieranine po dzieciach siostry i jeszcze kilka kupionych, i uwierz nie było nawet 15sztuk bodziakow x jednego rozmiaru, dzieci w ekspresowym tempie wyrastają więc nie ma co przesadzać, myślę że tak ok 2-3 lepsze do lekarza czy wyjście gdzieś, po domu może 5 to max na rozmiar jeśli chodzi o body, pajace to samo.
Córka dopiero teraz ma rozmiar ok 110-116 i już się zatrzymuje z szybka wymiana ubrań.

Patka to zalezy jak czesto chcesz prac. Nam szlo tak 3-4zmiany w ciagu dnia bo Mlody ulewal. Do tego czesto kupki wypływaly... sorry ze tak szczerze... i cala zmiana czyli np body plus pajac byly do zmiany. I to bez wzgledu na rodzaj pieluch. Ja mialam ubranek na 56 sporo bo starałam się prac osobno jego rzeczy ze wzgledu na wysypki alergiczne czeste u noworodków.

Patka to zalezy jak czesto chcesz prac. Nam szlo tak 3-4zmiany w ciagu dnia bo Mlody ulewal. Do tego czesto kupki wypływaly... sorry ze tak szczerze... i cala zmiana czyli np body plus pajac byly do zmiany. I to bez wzgledu na rodzaj pieluch. Ja mialam ubranek na 56 sporo bo starałam się prac osobno jego rzeczy ze wzgledu na wysypki alergiczne czeste u noworodków.
No szczerze to niezbyt często bo nie mam gdzie trzymać w kółko rozstawionej suszarki i na pewno prac będziemy osobno rzeczy dziecka, tylko na ile mi takie 56 wystarczy? 2-3 miesiące? Jak to z Waszego doświadczenia?

No szczerze to niezbyt często bo nie mam gdzie trzymać w kółko rozstawionej suszarki i na pewno prac będziemy osobno rzeczy dziecka, tylko na ile mi takie 56 wystarczy? 2-3 miesiące? Jak to z Waszego doświadczenia?
Moze byc tak, ze starczy Ci na miesiac..wiecej kup na 62, jesli bedziesz musiala podwinac rekawek, to nic sie nie stanie. Ja zamierzam prac dziennie, osobno oczywiscie. Planuje ubierac głównie body na dlugi i polspiochy oraz pajacyki. Pod pahacyk nigdy nie zakladalam body z krótkim, dlatego tych mam dwie pary na 56. A bodow, polspiochow i pajacykow bedzie mix 56-62 ok 6-7 zestawow. Potem juz wiekszosc 62 i to mysle starczy od 2-4 mies. Dwa dresy na 56 uszyte na wyjscie czy lekarz czy gdziekolwiek, reszta 62.

Pięć body na rozmiar? Młody tak ulewał, że potrafił zużywać pięć na dobę :p

56 wystarczy pewnie na pierwszy miesiąc. Ja zaczęłabym od powiedzmy 5 body, 3 pajaców, jakiegoś ciepłego dresu na wyjście. Reszta na 62. A jak trafi się drobny maluch albo straszny ulewacz, to zawsze można dokupić więcej na 56.

Ja miałam już po uzupełnieniu garderoby w tym pierwszym rozmiarze 10 body, 8 pajaców, półśpiochy, jakieś spodnie... I tak było na styk, szło pranie za praniem.

reklama
Pięć body na rozmiar? Młody tak ulewał, że potrafił zużywać pięć na dobę :p

56 wystarczy pewnie na pierwszy miesiąc. Ja zaczęłabym od powiedzmy 5 body, 3 pajaców, jakiegoś ciepłego dresu na wyjście. Reszta na 62. A jak trafi się drobny maluch albo straszny ulewacz, to zawsze można dokupić więcej na 56.

Ja miałam już po uzupełnieniu garderoby w tym pierwszym rozmiarze 10 body, 8 pajaców, półśpiochy, jakieś spodnie... I tak było na styk, szło pranie za praniem.
A rajtuzy na ten okres zimowy się przydadzą czy nie bardzo? ;>

Do góry